Мою пошту взломали — хтось заходив під моїм логіном у Ґуґлі з Росії з Samsung Galaxy Pocket і читав мою пошту. Змінив паролі на ще складніші.Цікаво, де його могли перехопити. :-/ На всякий випадок припинив користуватися Evolution, так як там не можна подивитися властивості сертифікату при зʼєднані по SSL. Тепер користуюся тільки веб-мордою до Ґмейл по https.
... Возилися з цією фігнею майже три тижня, минулих вихідних зрозуміли, що лиш повне знищення всіх файлів допоможе.
2-step verificationhttp://support.google.com/accounts/bin/answer.py?hl=en&answer=180744користуюся вже рік. крім того, що воно раз на місяць просить смс/дзвінок на мобільний, воно ще й генерує одноразові паролі для андроїда, pidgin чи інших програм. Ці паролі, відповідно, можна блокувати в разі крадіжки/компроментації пристрою, без необхідності міняти основний пароль.
мені завжди було цікаво, що трапиться, якщо при цьому втратити доступ до свого номера? гугл щось хороше обіцяє на цей випадок?
там можна два мобільних додати. а може і більше, не перевіряв. ну і оператори зможуть відновити сімку, навіть якщо це не контракт.
ну і ті коди ще є для друку на папері. не знаю, я не друкую, то трохи несек’юрно.
Цитата: noddeat від 2013-01-23 02:12:54там можна два мобільних додати. а може і більше, не перевіряв. ну і оператори зможуть відновити сімку, навіть якщо це не контракт.ситуації ж бувають різні, дуже різні. окрім того, від моменту втрати номера навіть до моменту його блокування (ризик втрати контролю над поштовою скринькою), мовчу про момент відновлення сім-карти (ризик залишитися без доступу надовго) — пройде час. інколи досить великий.
Цитата: HetmanNet від 2013-01-21 21:49:15... Возилися з цією фігнею майже три тижня, минулих вихідних зрозуміли, що лиш повне знищення всіх файлів допоможе.хм-м... виходить цілий детектив. Рекомендую використовувати правильні антивіруси. Бо у мене неприємне знайомство з вірусами були лише один раз - відразу після першого підключення домашнього компа до інтернету.Використовує НІС.А чи можете мені надіслату ту картинку, чи хочаб посилання на неї. Хочу спробувати заразитись .
Цитата: tivasyk від 2013-01-22 23:14:25мені завжди було цікаво, що трапиться, якщо при цьому втратити доступ до свого номера? гугл щось хороше обіцяє на цей випадок?Пропонують надрукувати одноразові коди для відновлення доступу і зберігати їх в надійному місці. Я надрукував. :-) Хоча в мене контракт і мені сім-ку відновлять у випадку втрати.
Цитата: tivasyk від 2013-01-23 09:53:48Цитата: noddeat від 2013-01-23 02:12:54там можна два мобільних додати. а може і більше, не перевіряв. ну і оператори зможуть відновити сімку, навіть якщо це не контракт.ситуації ж бувають різні, дуже різні. окрім того, від моменту втрати номера навіть до моменту його блокування (ризик втрати контролю над поштовою скринькою), мовчу про момент відновлення сім-карти (ризик залишитися без доступу надовго) — пройде час. інколи досить великий.ну, рівень параної має бути пропорційний небезпеці. ймовірність того, що зловмисник буде одночасно підбирати пароль і красти ваш телефон, є доволі низькою: послуги таких «фахівців» недешеві. десь в Австралії була чудова історія: грабіжники за допомогою кейлогера дізналися пароль до банківського рахунку однієї людини. Потім вони надсилають їй смс нібито від оператора, що завтра можуть бути збої у роботі у зв’язку з ремонтом. Наступного дня вони дзвонять до оператора нібито від його імені й просять заблокувати сімку, називають правильні відповіді на стандартні питання — дата народження, ім’я, адреса тощо. Цю всю інфу вони дізналися... подзвонивши від імені банку людині на домашній й попрохавши «підтвердити інформацію», це зробила її донька. Сімку блокують, людина нічого не підозрює, бо отримала прецінь попереджувальне смс. Далі я вже не пам’ятаю, як вони отримали другу сімку, ну якось отримали, і перерахували 30 тисяч доларів, отримавши підтверджувальний код транзакції на мобільний. Ну, але якщо на вашому рахунку нема 30 тисяч доларів, то ймовірність, що таке з вами станеться, дуже низька