Автор Гілка: Просвітіть по ноутбучних процесорах  (Прочитано 5417 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Я зазираю на перспективу у каталоги ноутбуків (зараз не братиму, але хочу нашкребти і взяти в недалекому майбутньому апарат до 5-6 кілогривень).
Два роки тому я оновлював начинку до настільного комп'ютера, тоді було просто - Sempron початкового рівня продуктивності, Athlon II - середнього і Phenom II - найбільш продуктивні.
Зараз дивлюся на AMD E, AMD A та AMD C і це мені нічого не говорить. Як вони співставляються з Intel Core i3/i5/i7 за швидкодією (приблизно).
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній piktor

• Видавець
Там десктопні процесори три-чотирирічної давності.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
І, так, інтегрована графіка не цікавить.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній HetmanNet

• Графоман
  • дописів: 412
  • Fedora, CentOS, RHEL, KDE
Я зазираю на перспективу у каталоги ноутбуків (зараз не братиму, але хочу нашкребти і взяти в недалекому майбутньому апарат до 5-6 кілогривень).
Два роки тому я оновлював начинку до настільного комп'ютера, тоді було просто - Sempron початкового рівня продуктивності, Athlon II - середнього і Phenom II - найбільш продуктивні.
Зараз дивлюся на AMD E, AMD A та AMD C і це мені нічого не говорить. Як вони співставляються з Intel Core i3/i5/i7 за швидкодією (приблизно).
Це максимум, що тобі варто знати, інше не суттєво..
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

Відсутній piktor

• Видавець
Останній рядок - маячня, так як при купівлі Linux PC виявляємо, що почати працювати не вийде, бо там стоїть якийсь Linpus без графіки, драйверів і, взагалі, непридатний до використання, бо поставили у відчепну, аби щось стояло.
Але мене все-ж цікавлять процесори. Те, що вдалося зрозуміти, говорить, що core i3 приблизно еквівалентний AMD A6-A8.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній HetmanNet

• Графоман
Останній рядок - маячня, так як при купівлі Linux PC виявляємо, що почати працювати не вийде, бо там стоїть якийсь Linpus без графіки, драйверів і, взагалі, непридатний до використання, бо поставили у відчепну, аби щось стояло.
Але мене все-ж цікавлять процесори. Те, що вдалося зрозуміти, говорить, що core i3 приблизно еквівалентний AMD A6-A8.
В ноутбуках на базі Intel найчастіше зустрічаю Open SUSE ::), а в тих що на базі AMD щось незрозуміле і невідоме :-?.. а іноді навіть FreeDOS  ;D
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
питання який по денфолту ставиться пароль рута? жоден з менеджерів не знає, робить великі очі й пропонує "Зверя"

Відсутній piktor

• Видавець
питання який по денфолту ставиться пароль рута? жоден з менеджерів не знає, робить великі очі й пропонує "Зверя"
А у single mode там можна завантажитися? Або з диска/флешки із якимось LiveCD?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній HetmanNet

• Графоман
Переважно пароль root зустрічав наступний:
1. root
2. <модель ноутбука>
3. <виробник ноутбука>
4. password
5. <серійний номер> (один раз зустрів навіть таке)
6. 123456
7. <слоган компанії виробника> (наступний за надійністю пароль після серійного номера)
8. manual (щоб його дізнатися прочитав всю інструкцію)
9. superuser
10. enter
11. su
12. <назва дистрибутива>
« Змінено: 2013-03-15 19:23:28 від HetmanNet »

Відсутній ReAl

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
Re: Просвітіть по ноутбучних процесорах
« Відповідей #10 : 2013-03-16 09:27:47 »
при купівлі Linux PC виявляємо, що почати працювати не вийде, бо там стоїть якийсь Linpus без графіки, драйверів і, взагалі, непридатний до використання, бо поставили у відчепну, аби щось стояло.
У мене мета була купити мінімальної ваги за розумні гроші, але не зовсім вже нетбук. І матовий екран у базових вимогах. І HDMI вихід.

Dell Vostro V130 (чистісінькою французькою: вженема, вженема, вженема, причому вже більше року таких нема)
13.3" 1366*768, без оптичного приводу, i3-380UM @ 1.33GHz, 4G RAM, 1.6 кг
На дні лише трохи вентиляційних отворів у дальньому правому кутку, тобто на коліна класти можна не лякаючись перегріву.
Десь близько 5300 грн.

З коробки стояла убунта 10.04. Так досі і стоїть.
На HDD окремий 5-гіговий розділ з цієї ж убунти частково вже проконфігурованою інсталяшкою, на інших розділах майже доставлена убунта.
При першому ввімкненні спитала регіон/мову та юзер/пароль і хутенько доставилася.
Спочатку я інстальовану убнуту зніс,  погрався з центосом та сусє не зносячи той 5-гіговий розділ.
Потім gparted-ом сказав вантажитися з нього і отримав назад що було з коробки.

Вдома працює на 24" IPS монітор, до якого підключені нормальні клава ти трекбол. На рідному моніторі лише всілякі джаббери/консольки/терміналки.
На виїзді в невеликому рюкзачку все з собою, софт та робочі файли. Заради такого варіанту і бралося.
« Змінено: 2013-03-16 09:45:35 від ReAl »
Самотнє сонце
пригортає тигра та
пестить метелика.