Автор Гілка: канали IRC  (Прочитано 10713 раз)

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
канали IRC
« : 2013-06-17 01:33:23 »
Чи існують якісь відкриті канали IRC української спільноти користувачів, перекладачів, розробників вільного софту?
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: канали IRC
« Відповідей #1 : 2013-06-17 14:10:15 »
Цитата
14:08            Приєднання до кімнати балачки...
            Розпочато спілкування у ubuntu-ua понеділок 17.06.2013 14:08:08
            Тема кімнати: Ubuntu Ukraine || Ubuntu на Україні || Use UTF-8 charset || http://ubuntu.kiev.ua/

Існують.

/me подивився на список користувачів.

Ні, не існують.  :D
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
« Відповідей #2 : 2013-06-17 16:09:17 »
Взагалі живих україномовних irc/jabber конференцій я не знаю.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #3 : 2013-06-17 17:53:39 »
Дякую за (сумну) інформацію...

Відсутній f1g4r0

• Кореспондент
  • дописів: 160
  • Vita sine libertate, nihil!
« Відповідей #4 : 2013-06-18 16:41:28 »
а хто б мав їх створити?
українець - створіння вкрай дивне... він ладен розвивати (приймати участь, дискутувати) будь-які інет-сегменти, окрім свого власного.  
*[ Ніхто крім нас ] *                        //Arch + dwm + SVD

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2013-06-18 16:47:59 »
а хто б мав їх створити?
українець - створіння вкрай дивне... він ладен розвивати (приймати участь, дискутувати) будь-які інет-сегменти, окрім свого власного.  

Даруйте, але така ситуація спостерігається скрізь. 95% користувачів заходять на такі канали з таких причин:

• просто побалакати (незалежно від того, чи хочуть цього співрозмовники);
  • дістати допомогу і нічого не допомагати самому.

Загальні правила участі доволі прості:
  • якщо ти комусь допоміг, наступного разу до тебе звернуться знову. Зустрічні прохання про допомогу не розглядаються;
  • якщо з кимось спілкуєшся, ти маєш йому розповісти і показати все, інакше він образиться і не буде з тобою більше гулятися.

Якщо відверто, треба бути у доволі рідкісному піднесеному настрої, щоб стирчати на каналі годинами всім і кожному допомагаючи.

Для режиму 24/7 потрібно принаймні 10 активних учасників спільноти. Здогадайтеся, скільки їх у нас є. Ось так. ;)

P.S. «брати участь»!
« Змінено: 2013-06-18 16:50:49 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #6 : 2013-06-18 17:10:22 »
Моє питання було навіяно дискусією на українській Вікіпедії про IRC vs Skype. З тих чи инших причин ряд активних учасників Вікіпедії вибрали для себе Skype як засіб колективного чату замість IRC. Мені таке не підходить, тому я приєднався до меншости, яка час від часу «заглядає» на IRC.

Тому мені стало цікаво, як із цим поза Вікіпедією.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #7 : 2013-06-18 18:35:57 »
Тут колись був такий канал джаберівський, але там сиділо буквально кілька людей. Постійно там зависати я не маю часу, тому й туди не заходжу. Поки людей мало, то не варто: багато інформації втрачається та й особливої потреби немає.

Відсутній f1g4r0

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2013-06-19 00:18:31 »
а хто б мав їх створити?

Даруйте, але така ситуація спостерігається скрізь. 95% користувачів заходять на такі канали з таких причин:

• просто побалакати (незалежно від того, чи хочуть цього співрозмовники);
  • дістати допомогу і нічого не допомагати самому.

Загальні правила участі доволі прості:
  • якщо ти комусь допоміг, наступного разу до тебе звернуться знову. Зустрічні прохання про допомогу не розглядаються;
  • якщо з кимось спілкуєшся, ти маєш йому розповісти і показати все, інакше він образиться і не буде з тобою більше гулятися.

Якщо відверто, треба бути у доволі рідкісному піднесеному настрої, щоб стирчати на каналі годинами всім і кожному допомагаючи.

Для режиму 24/7 потрібно принаймні 10 активних учасників спільноти. Здогадайтеся, скільки їх у нас є. Ось так. ;)

Частково згоден... і саме стосовно "прийти -отримати-подякувати-ібільшенеприходити" .... це і справді так, якщо це стосується тематичних конференцій.
Моє твердження було скоріш про весь простір українського сегменту інтернету, а саме чат-конференція-канал-форум, на яких тотальна більшість послуговується українською мовою. Приміром, заюзавши якийсь джабсервер.ua, в огляді сервісів я натикаюсь на кімнату "Пригоди овець на полонині" і там, о диво, купа людей, які просто спілкуються на пусті теми... основне - українською! Як думаєте, наскільки це можливо, якщо вдатись до дуже наполегливого пошуку по усьому уа-нету?
Наслідок: пусті форуми, чати, конференції, якось і колись з доброї ініціативи таки створенні; відсутність власної інтернет-культури, свого власного інет-сленгу; etc...

Цитата
P.S. «брати участь»!
З.І. На те й Ви редактор  ;)

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2013-06-19 22:23:20 »
В українців є характерні риси - це замкнутість і небажання нічого не робити "за просто так". Не у всіх звичайно, але відсоток дуже великий.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #10 : 2013-06-19 22:28:19 »
В українців є характерні риси - це замкнутість і небажання нічого не робити "за просто так". Не у всіх звичайно, але відсоток дуже великий.

printf("В %s є характерні риси — це замкнутість і небажання нічого не робити "за просто так". Не у всіх звичайно, але відсоток дуже великий.", nation);
You're not alone
All used up

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2013-06-21 11:41:58 »

printf("В %s є характерні риси — це замкнутість і небажання нічого не робити "за просто так". Не у всіх звичайно, але відсоток дуже великий.", nation);

Я не можу цього сказати про більшість наших сусідів наприклад.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #12 : 2013-06-21 14:39:29 »

А я можу. Про росіян (варити воду там охочих багато, тільки з тої води куті не зробиш), про білорусів, про молдован, румунів, про турків, про поляків і словаків.
You're not alone
All used up

Відсутній f1g4r0

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2013-06-21 17:51:26 »

А я можу. Про росіян (варити воду там охочих багато, тільки з тої води куті не зробиш), про білорусів, про молдован, румунів, про турків, про поляків і словаків.

аякже.... ЛОУ в порівнянні з ЛОР - пустеля.... і чомусь українець тама частий гість.... і навіть більше - він тама активний... :-)
Їтого: українця приваблює "вода з якої куті не звариш" ?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #14 : 2013-06-21 17:59:25 »

аякже.... ЛОУ в порівнянні з ЛОР - пустеля.... і чомусь українець тама частий гість.... і навіть більше - він тама активний... :-)
Їтого: українця приваблює "вода з якої куті не звариш" ?
Вибачте, але ЛОР — звалище. Абсолютна більшість відвідувачів не бере участі ні у чому іншому, окрім обливання один одного і розробників помиями. Якщо потрібно, я можу надати список зі звершеннями і «звершеннями» лорівців. Наявність там декількох розробників чогось, не є ознакою цінності ресурсу. Розробники є і на цьому форумі, і взагалі на будь-якому мовно-специфічному форумі. Те що панове Прокудін, Удальцов, Поташев та інші ходять на ЛОР... ну, я може відкрию таємницю, — вони і до туалету ходять.

Порівнювати кількість відвідувачів треба у адекватних ресурсів: не слід порівнювати кількість відвідувачів забігайлівки з кількістю відвідувачів книжкової крамниці. У нас просто різні аудиторії.
You're not alone
All used up