Автор Гілка: Поміняли ім’я точки доступу на патріотичне гасло  (Прочитано 6767 раз)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
ну зламати можна усе стаття на хабрі стверджує що навіть картку пам’яті

Фантастика.
Непомітно технічний прогрес дійшов до того моменту, коли навіть картка пам’яти має свою ОС, а отже і вразливості. А технікою вже напічкано все.
Ясно, що треба ще якийсь час, щоб воно досягло критичної маси, але тенденція вже в принципі зрозуміла. Єдине, що з безпекою в цьому випадку складніше ніж з ОС. Бо ОС має стандарт, а обладнання буде кожен китаєць на фабриці штампувати.

Відсутній v.2.1

• Письменник
Цитата
механізм реалізує виробник
Значить треба полювати на старі мережеві плати. :)
Це як старі парові поїзди на випадок війни.
« Змінено: 2014-05-21 01:10:56 від vitre »

Відсутній HetmanNet

• Графоман
  • дописів: 412
  • Fedora, CentOS, RHEL, KDE
Цитата
механізм реалізує виробник
Значить треба полювати на старі мережеві плати. :)

Як наприклад у нас на всякий випадок стоять старі парові поїзди.
Проблема, що їх нікуди у сучасні материнки запхати :( Хоча винятки вже таки є, деякі ще придатні але їх знайти іноді важко, бо часто їх просто викидають. Краще свою забабахай, мікроконтролерів для цього придатних зараз навалом, єдине що трохи дорожче вийде, так раз у двадцять (лише перший зразок, наступні в рази два дешевше від нього будуть).
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

Відсутній v.2.1

• Письменник
Думаю, що з часом народні умільці якийсь простіший спосіб проти цього знайдуть.
Типу випаювання якоїсь частини мікросхеми чи кастомна перепрошивка.
Хоча з иншого боку, враховуючи, що весь трафік і так проходить через біг бразера, то бекдор на мережевій карті мало кого має хвилювати. Все більшість всього,що зараз робиться на компі - робиться через мережу.

Відсутній HetmanNet

• Графоман
Перепрошивки важко писати, навіть таким фанатикам асемблера як я, мені легше робота склепати, ніж до чогось із компа прошивку накатати. Реально як не хотів спробувати розумів, що потягнути поки не можу. Тих хто таке може одиниці у цілій країні, і в світі не на багато більше, ось чому виробників біоса не так вже багато.
Щодо об'ємів трафіку, то не проблема, бо навіть за гуглом пробували шпигувати, а з появою нових поколінь процесорів їм взагалі то легко буде виробляти, бо повністю квантові процесори з пам'яттю такою при найгіршій якості вже зараз можуть в сорок разів найпотужніші на ринку перепльовувати. Той самий IBM, винайшов транзистор що може до 25 ГГц без проблем працювати, що мало процесори на новий рівень підняти навіть встиг виробництво організувати, але на ринку досі доступних процесорів немає, тож питання для кого він їх розробляв і виробництво має? Так само квантові процесори НАСА і Гугл розробляє, і вже зразки має, при тому що Інтел вже виробництво готує, при тому що крім планів нічого не казав. Гугл з НАСА зразок вибагливий мають, хоча швидший за Інтеловський, та Інтел вже промисловий готовий має, і досягти творіння Гугла-НАСА лиш незначне питання, бо їх приблизно частота в 3.5 рази відділяє і рішення проблеми температурного режиму, бо у Інтер в звичайних умовах працює, а Гугла-НАСА при наднизьких і до перепадів чутливий.
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

Відсутній v.2.1

• Письменник
Є опенсорсні прошивки для роутерів.
http://www.dd-wrt.com/site/index
Якщо проблема з мережевими картами себе проявить, то з часом можуть з’явитися прошивки і для мережевих карт.

Тут різний ккд для людської популяції :) - картку може використовувати лише одна людина, а прошивку скачати зможе кожен.

Відсутній HetmanNet

• Графоман
Є опенсорсні прошивки для роутерів.
http://www.dd-wrt.com/site/index
Якщо проблема з мережевими картами себе проявить, то з часом можуть з’явитися прошивки і для мережевих карт.

Тут різний ккд для людської популяції :) - картку може використовувати лише одна людина, а прошивку скачати зможе кожен.
Але навряд чи один працюватиме за так чи опенсорсні дрібні гроші, бо для них вони дрібні, бо таким одиницям до біса платять.

Відсутній v.2.1

• Письменник
Що стоїть за ір 192.168.1.101?
Сканування Fing-ом показує постійно підключений пристій по ір 192.168.1.101

Моя точка доступу має ір 192.168.1.1
Телефон 192.168.1.102

Але навіть, якщо створити нове ім’я і новий пароль, то перше ж сканування покаже, що окрім телефона і точки доступу є ще один пристрій по ір 192.168.1.101

Відображається як AsusTeK.
« Змінено: 2014-06-14 21:35:08 від vitre »

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
а якщо змінити ip точки доступу (наприклад 192.168.2.1) і відімкнути dhcp ?
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
а якщо змінити ip точки доступу (наприклад 192.168.2.1) і відімкнути dhcp ?
Вірно для початку переналаштуйте роутер і не підключайте до нього користувачів. Прослідкуйте чи якийсь користувач сам з'явиться.

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
HetmanNet звідкіля ви так багато знаєте про такі нюанси мережевого обладнання???

Відсутній HetmanNet

• Графоман
Колись цікавість так сильно мучила, потім зустрів ще одного допитливого як я, який трохи довше у цій темі був, він навчив і повідав ще багато чого, що підштовхнуло знову поринути у цю тему.. і так пішло і поїхало. Довелося освоїти багато поколінь персональних комп'ютерів, починаючи від перших, саме возячись із реальним залізом і купою літератури, потім паралельно довелося освоювати мережеве обладнання, і таким чином дізнався чимало про нього. Одним словом, колись моє життя було присвячене комп'ютерам. А тепер..  :-/ фактично нічому..
« Змінено: 2014-06-16 23:20:24 від HetmanNet »