Автор Гілка: "рассійскій ізик" на ЛОУ. Поки воно буде?, га?  (Прочитано 8417 раз)

Відсутній f1g4r0

• Кореспондент
  • дописів: 160
  • Vita sine libertate, nihil!
" все, що валяється за адресою .ru, викликає відразу.  І чого б це?
*[ Ніхто крім нас ] *                        //Arch + dwm + SVD

idontremember

• Гість
*а я от і не знаю як відноситись до святкування 9 травня... Якісь змішані суперечливі почуття...
« Змінено: 2014-05-08 19:31:33 від idontremember »

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
А як можна відноситись?

Koljan

• Гість
*а я от і не знаю як відноситись до святкування 9 травня... Якісь змішані суперечливі почуття...

Це свято з самого початку в СРСР, а тепер і скрізь на постсовковому просторі мало і має яскраво виражене пропагандивне підґрунтя, бо й святкувати його почали у 60-х роках минулого сторіччя, а зовсім не одразу після перемоги і саме дійство було швидше демонстрацією військової могутності, а не днем спогаду про загиблих у найкривавішій бійні, в СРСР конче необхідні були власні свята, для ідеологічної промивки мізків радянського бидла. А ще чому не святкують день перемоги над Наполеоном чи день перемоги у Першій Світовій війні, чи то хоч день повалення монголо-татарського іго ? Однозначно це святкування залишиться у минулому навіть в самій Росії але після того коли ця імперія впаде й врешті місцеві фашисти відійдуть від влади

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Тому що Росія не перемагала ні в першій світовій ні іго.

Koljan

• Гість
Тому що Росія не перемагала ні в першій світовій ні іго.

Взагалі-то рашистська пропаганда вчила, що саме Росія повалила монголо-татарське іго, здається на Куликовому полі, хоч зрозуміло, що то байки, та й у Першій Світовій Росія була у складі блоку Антанти, а саме Антанта й перемогла, хоч і без Росії, втім я це питання задав не тому що Росія має святкувати усі свої перемоги(чи може чужі?), а просто хотів вказати саме на те, що такі типу "свята" на справді не прийнято святкувати ніде у світі, якщо мати на увазі що за всю історію людства справді мирного часу було лічені роки, ви уявляєте скільки має бути днів перемоги ?Ну й звісно як вже на те пішло то Наполеона перемогла таки Росія але не в комуняцькі часи, будьте впевнені якби комунякам довелося воювати з Наполеоном то вони теж років через 20-ть почали-б святкувати, на справді те що не є справді пропагандою, то це те як згадують цей день в усьому світі окрім постсовка, немає ніяких парадів з демонстрацією військової потуги, а колишні противники вже давно примирилися, Росія ж вірніше рашисти зробила цей день пропагандивним святом. По правді-ж ця перемога далася ціною абсолютного нехтування радянською владою життів мільйонів своїх громадян, людей кидали на вірну смерть, тобто перемогли не вмінням, а кількістю, тому з боку СРСР це швидше ганебна перемога й Україна доречі у результаті цієї війни залишилася ще на довгі десятиріччя під москальським ігом
« Змінено: 2015-05-24 18:36:19 від Koljan »