я з Лінуксом вже забув що таке "Хіт мі бебі ван мор тайм" (Стрл-Альт-Дел)
1. "If you're not willing to help fix it then you shouldn't complain about it"
2. "Open Source software allows you to get under the hood and fix problems"
3. "All software should be free"
The Gimp is surely a fine piece of software, but it has failed to make a dent in PhotoShop's market, even though it's free.
In other words, it's no coincidence that most of the Open Source tools out there are developer tools - compilers and other server utilities.
GIMP переслідує власні цілі... А не догнати й перегнати.
Можна конкретніше? В чому виявляються інші цілі?
It is a freely distributed program for such tasks as photo retouching, image composition and image authoring.
Та ж у тому, щоб створити й розвинути редактор растрової графіки, переважно екранної.Але я ніде не бачив, щоб там писали, буцім він повинен бути створений для поліграфістів з глянцового журналу, або що його ціль -- це переклонувати якомога більше фіч фотошопу.
Якщо відволіктися від доларів заплачених за фотошоп, то в чому "творити й розвинути редактор растрової графіки, переважно екранної" протирічить тому, що робить Адоб дз своїм Фотошопом.І чим саме Ґімп є кращий за Фотошоп (гроші не вважаємо за аргумент)?
Ну це напевно треба питати тих, хто користується PhotoShop-ом (тобто тих, у кого є на нього гроші). Мені якось не доводилося працювати з ним - серед моїх друзів та знайомих щось він не популярний, вони чомусь використовують PhotoPaint (або й просто Paint).
І чим саме Ґімп є кращий за Фотошоп (гроші не вважаємо за аргумент)?
Проте такі інструменти, як PhotoShop просто необхідні тоді, коли використовуєш складні фільтри, перетворення, кольороподіл і т.д.
Мені, загалом, трохи сумно, що небагато знайшось людей, які би спробували задуматись: "А про що власне мова?" Мова не про те, чи кращий Лінакс за Віндовс. А про те, що існують міфи в вільному ПЗ (і на прикладі кількох запитань про Ґімп vs Фотошоп, здається вияснили, що міф "вільні програми завжди кращі" таки реально існує. Все-таки більшість визнає, "так, фотошоп кращий", але після багатьох пустих суперечок.