Що таке DesqView я незнаю..
А взагалі-то.. нічого гарного не вийде якщо лінакс колись так само буде крізь використовуватися як зараз вінда..
Власне про це я вже тут та ЛОУ торочу кілька років багатьом прихильникам "лінакс-ворлд-домінейшн". І я, як сисадмін бачу, що насправді відбувається -- цей домінейшн веде до того, що лінакс витісняє з ринку кращі системи -- Юнікси. Це вже практично трапилось з IRIX, DEC/OSF1, AIX -- кожна з цих трьох була значно стабільнішою і розвиненішою за Лінакс. Це зараз вже трапляєтся з Солярісом. І, на жаль (не дивлячись на оптимізм прихильників стратегічного напрямку на домінейшн) все це ніяк не впливає на поширення гірших систем - всяких віндів.
Хто, цікаво, міг дозволити собі вищезгадані системи, і, чому, GNU проект зявився на світ?
Основна проблема не в вартості ПЗ.Але що стосується вартості: вже сьогодні ліцензія РедХет'а коштує значно дорожче, ніж Соляріс'а. А в багатьох серйозних фірмах віддають перевагу ліцензованому РХ, перед неліцензованим. Не заради самої ліцензії, як такої, а маючи на меті отримати підтримку, якщо раптом вона буде потрібна: якщо на виробничій системі вилетить RAID, я дуже чудово знаю, що мені підтримка буде потрібна. І тому, коли переходять на лінакс з соляріса, то переходять не тому, що лінакс кращий, і не тому, що лінакс дешевший, а тому, що залізо, на якому працює лінакс дешевше за Спарки.Суттєва різниця між GNU і Лінаксом в якості ПЗ. Практично всі ГНУті програми кращі за комерційні еквіваленти (про gcc не будемо заводитися -- це інша тема). Лінакс же, з іншого боку, значно уступає по стабільності і scaleability комерційним Юніксам. Звичайно, коли йде мова про одну-дві-п'ятнадцять машин, великих проблем не виникає. Але коли починаєш серйозно розробляти інфраструктуру на лінаксі, починають вилазити ляпи. Зовсім недавній приклад з мого життя: виявилось, лінакс не підтримує 'compat' режим в nsswitch.conf і netgroup'и в лінаксі не будуть працювати. І через це неможливо розробити нормальну захищену мережеву автентикацію з LDAP'ом. І коли це буде можливо, невідомо.
Колись SUN випускали Solaris для i386.... певно закинули ту затію, тепер заявляють про open source Solaris (переходять на модель "гроші за підримку")
А саме завдяки шуму про ворлд-домінейшн. А це вже -- політика. Я технарь. і мене воротить від політики. Тому й воротить від розмов про лінакс-убер-аллєс: технічних і об'єктивних підстав для цих розмов немає.
Cooperative Linux is the first working free and open source method for optimally running Linux on Microsoft Windows natively.
Власне у мене виникають сумніви щодо багатозадачності Колінакса. Якщо він справді перемикає постійно процеси між віндою і лінаксом, то це не встановлює на Вашій системі preemptive багатозадачності. Багатозадачність буде такою, яка є в тій вінді, що лежить під Колінаксом. Якщо це вінда класу 9x, то й preemtive ніякої не буде: якщо вінда підвисне в той момент, коли колінакс на неї перемикнеться, то нічого Ви вже з цим не зробите.
На жаль ось ця цитатка з ЧАПа колінакса: * Q0. Do I need Administror rights on my Windows computer ? YES - coLinux tells Windows to use a fairly low level driver and it needs administrative rights to do that. Of course, if you run as "Administrator" all the time, you won't notice it. понижує його цінність для мене практично до нуля.