Автор Гілка: проблема з сд змішаного типу  (Прочитано 1535 раз)

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
виникла така проблемка - не можу нормально з-під лінукса прочитати сд змішаного типу (а саме аудіо треки + дані; якщо комусь цікаво - це новий альбом ТНМК :)). Тобто аудіо треки XMMS хаває нормально, а от прочитати бонусний відеоролик - зась, не бачить взагалі. довелося під віндою завантажуватись :(
напишіть якщо хтось стикався - як таке можна виправити. система - мандрейк 10, ядро 2.4.25.

dusoft

• Гість
Re: проблема з сд змішаного типу
« Відповідей #1 : 2004-07-05 01:06:47 »
Достатньо лише змонтувати цей диск.

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #2 : 2004-07-05 01:34:07 »
не монтує.. каже - невідома файлова система.
до речі вже набрав статистику - результат такий самий що з компактом тнмк, що тартака. явно в одному місці записувались :)

dusoft

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-07-06 01:13:53 »
Хм.. виконайте команду cdrecord -toc -dev=/dev/cdrom або -dev=ATAPI:0,0,0(чи ті цифри які ви можете отримати за допомогою cdrecord -scanbus). Стандартний шлях до пристрою cd-rom використовуйте якщо в вас 2.6 а через ATAPI, якщо в вас 2.4. І результат сюди. В мене всі cd-extra компакти монтувалися нормально.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2004-07-06 11:51:51 »
У мене змішаний компакт Таліти Кум (7я) монтується нормально, якщо явно вказати -t iso9660 в команді mount (в fstab стоїть auto).
[Fedora Linux]

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #5 : 2004-07-13 22:46:17 »
дякую, Володимире! маунт із вказанням типу файлової системи допоміг, все працює. але щойно з'явилась ще проблема з монтуванням (на цей раз вінт) - пишу в окрему тему в цій же гілці, бо багато писати треба. поможіть плз..

2 dusoft: дякую за варіант вирішення. правда, я не зовсім зрозумів що робити далі - cdrecord виводить список зі всіх наявних треків, але диск не монтує. як зняти треки після введення тої команди?

dusoft

• Гість
« Відповідей #6 : 2004-07-14 01:43:33 »
Аудіотреки можна зграбити за допомгою cdparanoia або сdda2wav... та у поєднанні з oggenc або lame можна отримати відповідно ogg-файли, або mp3-файлои.. Ну а відео..  просто скопіювати після монтування.

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #7 : 2004-07-14 01:56:24 »
так аудіотреки можна було слухати і без монтування. питання було як прочитати відео.. чи в cdrecord є функція аби просто скопіювати треки з компакту?

dusoft

• Гість
« Відповідей #8 : 2004-07-15 01:58:23 »
Вже ж відповіли, треба монтувати диск як звичайний. Ну ще кажуть що тип файлової системи треба вказувати руками, тобто -t iso9660. І потім просто все копіюєте.