Автор Гілка: Налаштування матричного прінтера  (Прочитано 3039 раз)

Відсутній ViruZ

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • Що новенького?
Всім привіт!
У мене виникла така проблема: маю прінтер Epson LX-1170, пробував різні драйвера, які вказані в його документації як сумісні, але на друк в мене йде лише тестова сторінка, при спробі роздрукувати будь-який документ прінтер проганяє чистий листок паперу.
Я спробував встановити драйвер прінтера на Esc-послідовності, після цього почало друкуватись все, але неправильно підставляються шрифти.
Можливо, хто-небудь вже мав аналогічну проблему і знає, як з нею боротись?

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
Re: Налаштування матричного прінтера
« Відповідей #1 : 2004-05-28 09:06:28 »
Можу хіба заспокоїти, що в мене LQ-100 працює без проблем.

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #2 : 2004-05-29 08:23:59 »
Всім привіт!
У мене виникла така проблема: маю прінтер Epson LX-1170, пробував різні драйвера, які вказані в його документації як сумісні, але на друк в мене йде лише тестова сторінка, при спробі роздрукувати будь-який документ прінтер проганяє чистий листок паперу.
Я спробував встановити драйвер прінтера на Esc-послідовності, після цього почало друкуватись все, але неправильно підставляються шрифти.
Можливо, хто-небудь вже мав аналогічну проблему і знає, як з нею боротись?
Спробуй драйвер Dot Matrix, або Epson Compartible 9pin.
Можу хіба заспокоїти, що в мене LQ-100 працює без проблем.
А поля 20х5х5х5 він у тебе дає? Мій LQ-570+ - ні. А мені треба...
« Змінено: 2004-05-29 08:24:49 від Misha »

Вадим

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-06-30 16:05:34 »
(Вибачте, забув зареєструватись - ViruZ)
Можливо, мені потрібно настроїти фільтри для друку? Бо тестова сторінка друкується нормально. Хтось знає, як їх настроїти?

Відсутній Misha

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2004-06-30 18:48:11 »
(Вибачте, забув зареєструватись - ViruZ)
Можливо, мені потрібно настроїти фільтри для друку? Бо тестова сторінка друкується нормально. Хтось знає, як їх настроїти?
Тобто? Які фільтри?
А взагалі, яка система, звідки не друкується?

Відсутній ViruZ

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2004-07-07 16:24:46 »
ASP Linux 9.2 Siberia. Система друку - CUPS. Друкується лише пробна сторінка, при спробі надрукувати будь-який документ принтер просто проганяє чистий листок без спроби щось на ньому надрукувати.
В властивостях принтера є настройки різних фільтрів, але що і до чого, я так і не розібрався.
Я також пробував різні драйвера сумісних принтерів, друкував лише Epson Dot Matrix, Foomatic+eps9high, але якість при цьому лишає бажати кращого, хоча при інших варіантах друкований текст мав ще гірший вигляд :(.
А тепер власне ще одне питання: чи можливо взагалі добитись під Лінаксом якості друку, хоча б приблизно як в Маздайкі від Мілкософта?

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #6 : 2004-07-08 11:09:51 »
А документація з Escape-послідовностей для цього чуда є? Скільки в ньому голок, до речі?

Тестові сторінки друкуватимуться, бо вони вже містять зашитими команди принтера. Їх можна пульнути навіть cat'ом на /dev/lp0, і все піде пучком. Схоже, що програмне забезпечення друку так і робить, аби не говорили про кривість фільтрів.

А саме перетворення PostScript робить з імовірністю 99% Ghostscript (eps9high -- є такий драйвер у ньому, він змушує кожну лінійку друкувати по 3 рази зі зсувом на 1/216 дюйма, що на 9-голковому епсоні виглядає дуже гарно, порівнюючи з маздайкою. До речі, ДОСівський Print-FX робив так само, і якість була -- не натішитись). Так от, може, слід подивитись у його бік за новою версією, латкою чи чим там іще? На крайній випадок -- фільтр можна зварганити власноруч -- змусити Ghostscript генерити растрове зображення необхідної роздільності в зручному форматі (PBM, наприклад), а його вже конвертувати в переварюваний принтером формат...

Ага! Десь я бачив (у книжці Кулакова, наскільки пам'ятаю, про програмування на апаратному рівні) опис команд епсонівських принтерів на 24 голки. Щось було. Так що на крайній випадок,  вам туди...

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #7 : 2004-07-08 11:54:10 »
А поля 20х5х5х5 він у тебе дає? Мій LQ-570+ - ні. А мені треба...
Вибач, не помітив одразу цього запитання. Ти маєш на увазі в ОО зварганити документ з такими полями і пустити на друк?

Відсутній Misha

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2004-07-08 12:19:16 »
А документація з Escape-послідовностей для цього чуда є? Скільки в ньому голок, до речі?

Тестові сторінки друкуватимуться, бо вони вже містять зашитими команди принтера. Їх можна пульнути навіть cat'ом на /dev/lp0, і все піде пучком. Схоже, що програмне забезпечення друку так і робить, аби не говорили про кривість фільтрів.

А саме перетворення PostScript робить з імовірністю 99% Ghostscript (eps9high -- є такий драйвер у ньому, він змушує кожну лінійку друкувати по 3 рази зі зсувом на 1/216 дюйма, що на 9-голковому епсоні виглядає дуже гарно, порівнюючи з маздайкою. До речі, ДОСівський Print-FX робив так само, і якість була -- не натішитись). Так от, може, слід подивитись у його бік за новою версією, латкою чи чим там іще? На крайній випадок -- фільтр можна зварганити власноруч -- змусити Ghostscript генерити растрове зображення необхідної роздільності в зручному форматі (PBM, наприклад), а його вже конвертувати в переварюваний принтером формат...

Ага! Десь я бачив (у книжці Кулакова, наскільки пам'ятаю, про програмування на апаратному рівні) опис команд епсонівських принтерів на 24 голки. Щось було. Так що на крайній випадок,  вам туди...
А ще це є на  www.epson.com
« Змінено: 2004-07-08 12:22:47 від Misha »

Відсутній Misha

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2004-07-08 12:20:20 »
Вибач, не помітив одразу цього запитання. Ти маєш на увазі в ОО зварганити документ з такими полями і пустити на друк?
Так.

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #10 : 2004-07-08 17:27:12 »
0.5 не тримає, дає 0.64. Але друкуватиму вже завтра.

Відсутній Misha

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2004-07-08 20:39:41 »
0.5 не тримає, дає 0.64. Але друкуватиму вже завтра.
А верхнє поле? А нижнє?

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #12 : 2004-07-09 09:26:24 »
Всі три поля однаково 0,64. У віндовсі верхнє 0,85 нижнє 1,6 праве 0,5.

Відсутній ViruZ

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #13 : 2004-07-10 19:19:01 »

Принтер 9-голковий, більш-менш можливо друкує під згаданим драйвером, але якість мене не дуже задовільняє, бо тект вижодить ніби трохи розмитим (в мене з такою якістю жрукуються PDF- документи під Віндою).
До речі, як саме "власноруч зварганити фільтр"?

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #14 : 2004-07-12 15:40:24 »
Написати програмку, котра файл растру (в форматі, обраному Вами -- p?m найпростіші) перетворює в набір послідовностей виду ESC K lo hi <дані>... Ну, ESC K -- це найпростіший режим,  а є їх коло десятка.

Розмитість не влаштовує? спробуйте замість eps9high використати eps9med. Заодно здивуйтесь швидкості...
« Змінено: 2004-07-12 15:43:23 від JaFd »