Автор Гілка: Підкажіть будь ласка...  (Прочитано 2018 раз)

Відсутній Airtone

• Дописувач
  • **
  • дописів: 57
  • Що новенького?
Підкажіть будь ласка...
« : 2004-02-19 23:18:14 »
Доброго дня.
Підкажіть будь ласка в чому відмінність РедХат, Линукс, Міндрейк, російські ASP LINUX ..., як заглянув до інет, то "очі розбіглись", що до який софт вибрати. Але ж натрапив до сторінки mylinux.com.ua  та   якось схиляюсь встановити , бо є підтримка для "чайників", та й фірма розташована не зовсім але поряд. Яке ядро є сучасним?  Наскільки mylinux є "правильний софт", чи варто на ньому зупинитися ? Дякую

Відсутній Nick_nVr

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • Що новенького?
Re: Підкажіть будь ласка...
« Відповідей #1 : 2004-04-04 01:04:02 »
Трохи пояснень. Взагалі-то усі дистрибутиви базуються на спільних компонентах... Існують 3 відомих мені види дистрибутивів: RedHat-based (RPM) - базуються на пакетах (RedHat, Mandrake, ALT Linux, ASP, SuSE), Debian-based - тут майже усі вбудовані програми представлені у вигляді вихідних кодів (тут власне Debian, Knoppix, здається, вітчизняний Blin), та так звані LiveCD - системи, що запускаються і працюють з CD-ROM. Для тих, хто вперше зтикається з Linux, я б порадив Madrake або Alt - вони нескладні для вивчення і в той же час цілком дієздатні. Втім, можна починати з RedHat. Сам я не працював з Debian Linux, тому радити не буду.

Щодо ядер Linux - на ftp.kernel.org вже є 2.6.4, і скоро з'явиться 2.6.5 Однак дистрибутивів на базі ядер 2.6 я ще не зустрічав... Втім, ядра серії 2.4 забезпечують цілком нормальну роботу системи. Особисто в мене встановлені впаралель 2.6.4 і 2.4.20. Відмінностей у роботі мало, лише 2.6 швидше трохи працює ;)
А взагалі, я б порекомендував би журнал "Мій комп'ютер". Там у 2002-2004 роках багато було сказано на цю тему.

--
Усе вищевисловлене - лише моє IMHO.

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • C++ Guru
« Відповідей #2 : 2004-04-05 03:30:30 »
Рекомендую Mandrake Linux. Найбільш популярна домашгя система на територіїї колишнього СРСР.
Вже вийшов 10-й з 2.6 ядром але я його ще не бачив
Ubuntu 8.04

clopomor

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-07-19 12:10:11 »
Взагалі, існують такі види дистрибутивів:
1) ред-хат сумісні (які в минулому мали його за основу)(Mandrake, MyLinux, ASPLinux - явний приклад,  ALT - виріс з Мандрейка під впливом Дебіан, тобто він більше сумісний з Мандрейком)
2)  debian сумісні (Knoppix, Xandros, Trustix)
3)  slackware - найстаріший дистрибутив, можна сказати перший в такому значенні (на ньому базуються Vector, Arch, Blin)
4) sourse-based - дистрибутиви в яких тільки базова система ставиться а все інше докомпільовується з системи портів/портежів/паккаджів - вони беруть за основу Слакваре та ідеологію ФріБСД юнікс. Це Gentoo, Sorcerer...
5) LFS - тобто "збери сам з кусочків" Компiлюєш систему з нуля

З будь-якого з цих видів можна мати Live-CD.
Раджу Дебіан, Слакваре або Альт...

Відсутній vistv

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2004-07-19 15:37:13 »
днак дистрибутивів на базі ядер 2.6 я ще не зустрічав..

Suse 9.1 має ядро 2,6

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #5 : 2004-07-20 03:35:59 »
днак дистрибутивів на базі ядер 2.6 я ще не зустрічав..

Suse 9.1 має ядро 2,6

дебіан sarge встановлюється з ядром 2.4, але після установки дуже легко встановити 2.6 через apt-get (можна і скомпілювати, звичайно, але 2.6 на 800 МГц Crusoe компілюється приблизно стільки-ж, скільки і  2.0  компілювалось на 66 МГц - кілька годин).

Відсутній Євгеній Мещеряков

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
« Відповідей #6 : 2004-07-20 14:41:35 »

дебіан sarge встановлюється з ядром 2.4, але після установки дуже легко встановити 2.6 через apt-get (можна і скомпілювати, звичайно, але 2.6 на 800 МГц Crusoe компілюється приблизно стільки-ж, скільки і  2.0  компілювалось на 66 МГц - кілька годин).
Якщо використовувати Debian Installer, то можна встановити sarge або sid одразу з ядром 2.6.