Автор Гілка: utf-8, чи є сенс?  (Прочитано 6560 раз)

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
Re: utf-8, чи є сенс?
« Відповідей #15 : 2004-07-16 03:47:02 »
Для bash-а є спеціальний пакет (bash programmable completition), який додає нормальне автодоповнення для більшості популярних програм - дуже зручно. Можна також і самому подописувати.

http://www.caliban.org/bash/index.shtml#completion
Так мова власне і йшла про програмоване доповнення. Спробував тільки що . /etc/bash_completion. Дякую за інформацію, завжди корисно дізнатися щось нове.

Перші враження:

* надто важка штука (source'ing  займає біля 2-3 секунд) -- в ~/.bashrc  не вставиш,
* забезпечує практично те-ж саме, що і мій ~/.tcshrc -- більшість програм, якими я користуюсь. але tcshrc в мене власний з іменами хостів. друкарок, Sybase серверів і баз даних, UID  і таке інше.

.tcshrc пишеться простіше і працює швидше. Загалом зробити ./etc/bash_comletion займе в мене стільки ж часу, скільки і exec tcsh.

Відсутній SGh

• Графоман
  • дописів: 258
  • Heavy Metal, Rock & Punk!!!
« Відповідей #16 : 2004-07-19 09:16:13 »
Шось я спробував перемкнутися в УТФ... ну не знаю, може що не так зробив... я просто пішов у /etc/sysconfig/i18n і відредагував його, поставив замість uk_UA uk_UA.UTF-8, але... шось шрифтів УТФних де йо взять? Бо наприклад ХММС я налаштувати шрифти в ньому не зміг, бо при виборі кодування там є добіса різних коі, ісо, ще якихось там... а як те УТФ по ісошному може якось не так зветься??? Та й xfontsel пускав, теж там ніякого УТФ не знайшов... А уто все інше (крім мс, який ще не робів) тобто xfce, Glade-2 працює, а шрифтів нема, перемкнувся поки що назад до КОІ... Чи я щось не розумію???

Відсутній anarki

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • дайте спокій
« Відповідей #17 : 2004-07-19 10:31:43 »
Шось я спробував перемкнутися в УТФ... ну не знаю, може що не так зробив... я просто пішов у /etc/sysconfig/i18n і відредагував його, поставив замість uk_UA uk_UA.UTF-8, але... шось шрифтів УТФних де йо взять? Бо наприклад ХММС я налаштувати шрифти в ньому не зміг, бо при виборі кодування там є добіса різних коі, ісо, ще якихось там... а як те УТФ по ісошному може якось не так зветься??? Та й xfontsel пускав, теж там ніякого УТФ не знайшов... А уто все інше (крім мс, який ще не робів) тобто xfce, Glade-2 працює, а шрифтів нема, перемкнувся поки що назад до КОІ... Чи я щось не розумію???

Я, наприклад, вже давно відійшов від серверних фонтів. Ставиш fontconfig і працюєш із клієнтськими. Ставиш стандартні майкросовтівські фонти (не знаю, як в RH, а в дебіан то просто встановлення пакету msttcorefonts) і всі програми, що використовують gtk або qt працюють із ними автоматом.

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
де знаходяться налаштування локалі?
« Відповідей #18 : 2004-07-21 20:56:30 »
принагідно питання - може хтось підкаже де знаходяться налаштування локалі? бо перевстановив вчора систему і зі здивуванням помітив що основне кодування юнікод, хоча до того було коі8у.. в принципі до юнікоду нема претензій крім того що шрифти у міднайт коммандері ковбасить страшенно - практично працювати неможливо.

dusoft

• Гість
« Відповідей #19 : 2004-07-22 01:57:54 »
Подивіться в /etc/sysconfig/i18n, або десь в /etc шукайте файл i18n... А взагалі-то залежить мабуть від дистрибутиву.

Відсутній docent

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • Що новенького?
« Відповідей #20 : 2004-07-23 15:07:32 »

В загалі, що у тебе за дистрибут?... Бо я утф-ною локаллю користуюся з 8-ої шапки і майже не мав проблем. Саме, зараз користую першу Федору з англійською утф-ною локалью (на віщщо, в загалі, консоль локалезувати???), а Х-и вантажу українські, так не маю проблем із софтом окрем п'ятого AcrobatReader'a. МС і той гарно працює :) (хоша не редхатовскі збірки теж виглядали потвірно). А ПЗ, яке використовує перший жтк, то з ним теж проблема аж на пів-хвилини:
 - сворити файлоtouch /etc/gtk/gtkrc.uk_UA.utf8 - та записати туди щось типаstyle "default-text" {
       fontset = "-*-*-medium-r-normal--*-120-*-*-*-*-*-*"

}

class "GtkWidget" style "default-text"
чи який-небудь конкретній шрифт
напам'ятаю -- це для Редхат - Федора... іньши дистри не користую

Відсутній SGh

• Графоман
  • дописів: 258
  • Heavy Metal, Rock & Punk!!!
« Відповідей #21 : 2004-07-28 08:51:38 »
2 docent Та у мене Мандрейк 10.0...

Дякую всім за відповіді! Багато нового про УТФ дізнався... Виявляється не такий вже він універсальний... Мабуть перемикатися поки що не буду (щось перехотілося, та й ліньки ;) ), а Той Глейд спробую попускати
$ export LC_ALL=uk_UA.UTF-8 ; glade-2[/color]