Ціни - в студію!
Купуєте Windows 2003 (один). А також скільки треба ліцензій на підключення. Ставите на машини Win98 та клієнт термінального доступу . Все. Мені хтось розказував, що є навіть такий термінальний клієнт і під Linux. Можливо.
Звичайно що помиляєтесь. Якби було так, то приставки і відеокарти робили б саме на x86-их процесорах. :-)
Це чудово - але що завадить знести з терміналів на x86-их процесорах лінукса і поставити туди вінду? Або навіть більше - що завадить включити ці компи у список тих, для яких потрібно купувати ліцензію на вінду?
От коли використовується не x86-ий процик, тоді такі питання відпадають автоматично і волгоградський сценарій вже не можливо повторити.PS.Я б назвав новину - "битва за Сталінград". :-)
На Лінуксі працюють ДВА чоловіки за "одним" компом причому швидкість за рахунок простого кластеру буде більша, а на вінді зможе працювати ТІЛЬКИ ОДИН.
Microsoft Windows Server 2003 - Enterprise EditionPrice: $2,495.00Microsoft Windows Server Standard 2003-5 ClientsPrice: $889.99На 98 цін там я не знайшов(видно, вже не продають), але на Microsoft Windows XP Home Edition Upgrade with Service Pack 2Price: $94.99
Це можна робити через rdesktop (безкоштовний) чи Citrix (комерційний)
А ще додати всякі Visual C, офісні пакети тощо...
Які VS??? Нащо вони в школі? Borland Free CommandLine Tools + Relo - програмуйте на С++. FreePascal - на паскалі. Нафіг,нафіг...
Інші архітектури це гарно, але куди ж вставляти ті процесори? І якщо є куди вставляти, чи вийде це дешевше ?
Я пропонував би спробувати спочатку всі варіанти терміналів у одній окремо-взятій школі, щоб побачити - що краще та вигідніше. Де б тільки найти багатенького спонсора - потрібно десь тисяч 25 вічнозелених - тисяч 7 на залізо, а решту - на стимуляцію (настройку ПЗ, підтримку, курси, премії, конкурси, переклади, написання програм, etc.).
Треба, на мою думку, пропонувати термінальний варіант, коли до одного компа підключатиметься два монітори,...На клас піде в два рази менше системних блоків
а системні блоки з'єднати в кластер, тоді і продуктивність зросте! ! !
Хто тобі таке збрехав? Та хоч 100 на терміналі. ...
Чому системних блоків буде менше? Для кожного терміналу потрібно буде по блоку, чи я чогось не розумію? Для чого у школі кластер? Продуктивність чого саме зросте?
До одного системного блоку можна підключити декілька терміналів - один системний блок два монітори дві мишки дві клавіатури, як результат на одному системному блоці одночасно працюють два користувачі!
Колись читав про таки компьютеры, в якомусь інституті в Росії такі комп'ютери зібрали, тільки там було не по 2, а по 4 комплекта. Ще новина була, що Mandrake, постачав такі комп'ютери навчальним закладам у Франції (такі по 4 клави, 4 миши, 4 монітори, 4..., 1 системний блок). Ось такиб і в нші школи постачали б, той питання було б знято, яку ОС туди встановлювати...
Жучка у Вас за рахунок вінди скривилось поняття терміналу, щоб підключитись до тої пародії, що у вінді називаять термінал сервером потрібно мати повноцінний комп'ютер (термінал+системний блок) з операційкою не нижче він-3.11!
2nickat організація кластера з балансуванням навантаження на системні блоки на базі OpenMosix надзвичайно проста,
Ще питання?