Автор Гілка: Волгоградський детектив  (Прочитано 4428 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Волгоградський детектив
« Відповідей #15 : 2005-06-16 21:52:50 »
Ціни - в студію!

За даними amazon.com:
Microsoft Windows Server 2003 - Enterprise Edition
Price:               $2,495.00
Microsoft Windows Server Standard 2003-5 Clients
Price:               $889.99
На 98 цін там я не знайшов(видно, вже не продають), але на
Microsoft Windows XP Home Edition Upgrade with Service Pack 2
Price:               $94.99

Порахували, скільки в сумі виходить? А ще додати всякі Visual C,  офісні пакети тощо... Ніколи не розумів заяв m$ з приводу "дешевизни" використання їх продукції.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2005-06-16 23:37:26 »
Купуєте Windows 2003 (один). А також скільки треба  ліцензій на підключення. Ставите на машини Win98 та клієнт термінального доступу . Все.
Мені хтось розказував, що є навіть такий термінальний клієнт і під Linux. Можливо.
А навіщо ставити 98-у? Це можна робити через rdesktop (безкоштовний) чи Citrix (комерційний) який стоїть на 2-му сервері (на тому, де всі файли лежать+мило+те_що_душа_забажає) до якого під'єднуються бездискові термінали які вантажаться через мережу. Перевірено на практиці паном PAL`ом. Я користувався - мені сподобалось.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #17 : 2005-06-17 02:14:22 »
Звичайно що помиляєтесь. Якби було так, то приставки і відеокарти робили б саме на x86-их процесорах. :-)
Ну я дешевше х86 не бачив... Celeron 2.4Gz ~60$ ati9200 - RV280Ya -400Mz ~60$ ну martox дешевший в два рази, але продуктивність такаого проца? показник продуктивність/ціна?! Може сели ІБМ будуть конкурувати?
А Росіянам траба було ставити в школи свої проци R500 чи новіші RISC-и SPARC сумісні...
Доречі киньте мені зсилку на ціни по іншим архітектурам.
Це чудово - але що завадить знести з терміналів на x86-их процесорах лінукса і поставити туди вінду? Або навіть більше - що завадить включити ці компи у список тих, для яких потрібно купувати ліцензію на вінду?
На Лінуксі працюють ДВА чоловіки за "одним" компом причому швидкість за рахунок простого кластеру буде більша, а на вінді зможе працювати ТІЛЬКИ ОДИН.
От коли використовується не x86-ий процик, тоді такі питання відпадають автоматично і волгоградський сценарій вже не можливо повторити.
PS.
Я б назвав новину - "битва за Сталінград". :-)
Такі битви будуть за кожний комп в кожному селі Росії!
Добре що влада їх за них виступає, все таки їх міністерство освіти прийняло рішення поставляти комп'ютери в школи саме з Linux.
Ну M$ завжди якусь сволоч знайде, щоб кричала нехочу Linux хочу буржуйську вінду...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній ZhouckA

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
  • Lamers Must Die!
« Відповідей #18 : 2005-06-17 10:15:44 »
Цитата
На Лінуксі працюють ДВА чоловіки за "одним" компом причому швидкість за рахунок простого кластеру буде більша, а на вінді зможе працювати ТІЛЬКИ ОДИН.
Хто тобі таке збрехав? Та хоч 100 на терміналі.
Цитата
Microsoft Windows Server 2003 - Enterprise Edition
Price:     $2,495.00
Microsoft Windows Server Standard 2003-5 Clients
Price:     $889.99
На 98 цін там я не знайшов(видно, вже не продають), але на  
Microsoft Windows XP Home Edition Upgrade with Service Pack 2
Price:     $94.99
Це якщо купувати окремо. З компом - дешевше. Для закладів освіти - до 60% знижка.
Цитата
Це можна робити через rdesktop (безкоштовний) чи Citrix (комерційний)
Можна.
Цитата
А ще додати всякі Visual C,  офісні пакети тощо...
Які VS??? Нащо вони в школі? Borland Free CommandLine Tools + Relo - програмуйте на С++. FreePascal - на паскалі. Нафіг,нафіг...
« Змінено: 2005-06-17 12:06:39 від lvm »
Слава Україні!

dusoft

• Гість
« Відповідей #19 : 2005-06-17 10:48:05 »
Інші архітектури це гарно, але куди ж вставляти ті процесори? І якщо є куди вставляти, чи вийде це дешевше  ?

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #20 : 2005-06-17 11:47:29 »
Якщо  Free Commandline Tools, то нафіг, коли є GCC?

Якщо Free Pascal з тим разом...

...то нафіга вінда? Ми це все в себе на *nix давно маємо й не паримось.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #21 : 2005-06-17 12:38:43 »
Які VS??? Нащо вони в школі? Borland Free CommandLine Tools + Relo - програмуйте на С++. FreePascal - на паскалі. Нафіг,нафіг...
Ну і ми про те - навіщо купувати те, що є краще і безкоштовне. Чи може якість освіти хоч якось підвищиться, якщо стоятиме Віндовз і користувачі тупо водитимуть мишкою?
[Fedora Linux]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #22 : 2005-06-17 12:39:10 »
Інші архітектури це гарно, але куди ж вставляти ті процесори? І якщо є куди вставляти, чи вийде це дешевше  ?
Дешевше напевно не вийде. Але і сильно дорожче теж. От наприклад мені вживані PS2 пропонують по 500грв. за штуку. Ще потрібен кабель до моніка (10$), клава, мишка і монік (250$). Як для бездискового термінала - це не надто дорого. Але, якщо думати не тільки про ціну але й про результат, то варто заплатити трохи більше, щоб потім M$ не зміг домахатися. :-)

Я пропонував би спробувати спочатку всі варіанти терміналів у одній окремо-взятій школі, щоб побачити - що краще та вигідніше. Де б тільки найти багатенького спонсора - потрібно десь тисяч 25 вічнозелених - тисяч 7 на залізо, а решту - на стимуляцію (настройку ПЗ, підтримку, курси, премії, конкурси, переклади, написання програм, etc.).
[Fedora Linux]

Praporshic

• Гість
« Відповідей #23 : 2005-06-17 16:29:46 »
Цитата
Я пропонував би спробувати спочатку всі варіанти терміналів у одній окремо-взятій школі, щоб побачити - що краще та вигідніше. Де б тільки найти багатенького спонсора - потрібно десь тисяч 25 вічнозелених - тисяч 7 на залізо, а решту - на стимуляцію (настройку ПЗ, підтримку, курси, премії, конкурси, переклади, написання програм, etc.).
В мене була така можливість, але я її прогавив. А всього лише був потрібен той лист що нам у відповідь надіслали. Тоді мені директорка відповіла: "Я б із задоволенням, але до мене клас прийшов з встановленими віндовсом." А тепер спробуй проштовхнися до нового директора тієї школи.....

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #24 : 2005-06-17 17:45:42 »
Треба, на мою думку, пропонувати термінальний варіант, коли до одного компа підключатиметься два монітори,...На клас піде в два рази менше системних блоків

Чому системних блоків буде менше? Для кожного терміналу потрібно буде по блоку, чи я чогось не розумію?  

а системні блоки з'єднати в кластер, тоді і продуктивність зросте! ! !

Для чого у школі кластер? Продуктивність чого саме зросте?
« Змінено: 2005-06-17 17:47:03 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #25 : 2005-06-17 18:48:22 »
Хто тобі таке збрехав? Та хоч 100 на терміналі.
...
Чому системних блоків буде менше? Для кожного терміналу потрібно буде по блоку, чи я чогось не розумію?  
Для чого у школі кластер? Продуктивність чого саме зросте?
Спробую пояснити ще раз:
Термінал - пристрій який забезпечує ввід вивід між користувачем і комп'ютером.
Пристрої вводу - клавіатура, мишка, педалі...
Пристрої виводу - монітор (з кабелями відяхою), може принтер...
Системний блок (мамка, процесор, пам'ять, може вінт) у поняття терміналу НЕ ВХОДИТЬ!
До одного системного блоку можна підключити декілька терміналів - один системний блок два монітори дві мишки дві клавіатури, як результат на одному системному блоці одночасно працюють два користувачі!

Жучка у Вас за рахунок вінди скривилось поняття терміналу, щоб підключитись до тої пародії, що у вінді називаять термінал сервером потрібно мати повноцінний комп'ютер (термінал+системний блок) з операційкою не нижче він-3.11!

2nickat організація кластера з балансуванням навантаження на системні блоки на базі OpenMosix надзвичайно проста, а як результат ми отримаємо рівномірне завантаження всіх процесорів у шкільному класі, що значно покращить його обчислювальні можливості та й роботу користувачів! Наприклад, якщо хтось компілить прогу то його сусід не відчуватиме браку процесорного часу, бо процеси будуть мігрувати на інші системні блоки де є вільний процесорний час, а сама прога, при вірному паралельному запуску компілятора, скомпілиться набагато швидше.

Ще питання? :)
« Змінено: 2005-06-19 10:54:58 від hse »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #26 : 2005-06-18 03:29:35 »
До одного системного блоку можна підключити декілька терміналів - один системний блок два монітори дві мишки дві клавіатури, як результат на одному системному блоці одночасно працюють два користувачі!

Колись читав про таки компьютеры, в якомусь інституті в Росії такі комп'ютери зібрали, тільки там було не по 2, а по 4 комплекта. Ще новина була, що Mandrake, постачав такі комп'ютери навчальним закладам у Франції (такі по 4 клави, 4 миши, 4 монітори, 4..., 1 системний блок). Ось такиб і в нші школи постачали б, той питання було б знято, яку ОС туди встановлювати...
Linux. The future is open.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #27 : 2005-06-18 10:54:21 »

Колись читав про таки компьютеры, в якомусь інституті в Росії такі комп'ютери зібрали, тільки там було не по 2, а по 4 комплекта. Ще новина була, що Mandrake, постачав такі комп'ютери навчальним закладам у Франції (такі по 4 клави, 4 миши, 4 монітори, 4..., 1 системний блок). Ось такиб і в нші школи постачали б, той питання було б знято, яку ОС туди встановлювати...

Наскільки мені відомо, то було (і є) у МДУ. Ще пам`ятаю скарижись на це рішення дуже сильно - ніяк не вдається більше 4-х користувачів водночас посадити бо залізо не дає ;).
От тільки не пам`ятаю, чий дистр там брали. Взагалі тема цікава, от тільки в мене немає ще моніторів (клава + звір кульковий коштують 25 грн за комплект).

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #28 : 2005-06-18 13:45:40 »

А де можна прочитати, як це робиться?

Жучка у Вас за рахунок вінди скривилось поняття терміналу, щоб підключитись до тої пародії, що у вінді називаять термінал сервером потрібно мати повноцінний комп'ютер (термінал+системний блок) з операційкою не нижче він-3.11!

Так, це буде так званий "smart terminal", я до цього часу тільки такі і бачив. VT100 ще бачив у музеї :)

2nickat організація кластера з балансуванням навантаження на системні блоки на базі OpenMosix надзвичайно проста,

Цікавий проект, тільки щоб всановити та підтримувати такий кластер треба мати фахівця у кожній школі, але це вже питання впровадження. Cама ідея супер.

Ще питання? :)

sure! a lot of :)
Best regards,
nickat

Praporshic

• Гість
« Відповідей #29 : 2005-06-18 20:55:25 »
Про це вже було в "Адмініструванні". Там і посилання є на інформацію.