Автор Гілка: Як доїти священну корову  (Прочитано 3026 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Як доїти священну корову
« : 2005-07-29 12:28:16 »
У минулий вівторок у Поступі надрукували мою статтю. Нажаль, статтю довелося значно скоротити, з 7Kb до 4Kb, бо вона була дуже завелика для газети, і вона втратила деякі переходи між частинами та пояснення. Так як це моя перша газетна стаття, то прошу не дуже мене копати за зміст. :-)
[Fedora Linux]

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Re: Як доїти священну корову
« Відповідей #1 : 2005-07-29 12:31:27 »
Непогано... А можна десь переглянути повний варіант?
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2005-07-29 12:37:40 »
Непогано, але для чого так страшити народ дешевим, страшним, недружнім Лінуксом зразка 1998 року?
 ;D

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #3 : 2005-07-29 12:56:07 »
Непогано, але для чого так страшити народ дешевим, страшним, недружнім Лінуксом зразка 1998 року?
 ;D
Мабуть, це спроба витонченої гри на контрастах  ;). Однак, маю сумнів, що стаття зможе спричинити належний вплив на пересічного користувача. Але для тих, хто має хоч якесь відношення до світу вільного ПЗ вона майже гарантовано припаде до смаку. Хочу повну версію!

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2005-07-29 13:23:18 »
Непогано... А можна десь переглянути повний варіант?

Хіба написати заново. Я не сподівався, що повний варіант когось зацікавить. :-)

Насправді статтю треба переписати з нуля, врахувавши зауваження, і опублікувати ще десь.
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2005-07-29 13:36:48 »
 ;D
Мабуть, це спроба витонченої гри на контрастах  ;). Однак, маю сумнів, що стаття зможе спричинити належний вплив на пересічного користувача.

Я опирався на те, що Лінукс в першу чергу вільна операційна система. Так як зараз дуже багато речей залежить від комп'ютера, то і людина починає бути залежною від комп'ютера та його операційної системи. Відповідно, той хто контролює операційну систему, той контролює і користувача. M$ не сильно домагалося контракту з МОН - умови вступу у ВТО змусили МОН приповзти на колінах.
[Fedora Linux]

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #6 : 2005-07-29 13:46:27 »
А потім сценарій-1984...

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #7 : 2005-07-29 14:42:15 »
Й насправді, якщо вдаватись в аналогії, то можна накопати багацько цікавого. Крім "1984" та "Утопії" сильно відчуваються мотиви RMS з його "Правом читати", наприклад. Хоча, може, виключно через спорідненість тематики. А ще -- підручник фізики та популярні статті піврічної давності  ;). Взагалі, досить оригінальний вийшов коктейль.

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • IMHO
« Відповідей #8 : 2005-08-01 11:12:55 »
Цитата
Добре, досить критики. Перейдімо до конструктивних пропозицій. Я не пропоную перевести всі українські комп'ютери під керівництво ОС "Лінукс" за три дні (чи за шість місяців) або вкладати сотні мільйонів доларів у розробку всього ПЗ на світі з нуля. Я пропоную у кожній області України виділити три школи, де раніше ніколи не було комп'ютерів (для чистоти експерименту), і в кожній школі використати різні (наголошую -- різні) операційні системи ("Вікна", "Лінукс", "Мак") та апаратні платформи (Intel Pentium 4, Sony Playstation 2, IBM PowerPC). Я ще б додав кілька комплектів для збирання роботів у кожну школу (вони коштують від 50 до 300 доларів). А наприкінці навчального року порівняти результати -- де учні більш розвинуті, рівень піратства нижчий, ціна менша. А вже за результатами експерименту вирішувати, чи закуповувати ту або іншу операційну систему та програмне забезпечення для неї.
Для чистоти експеримету треба забрати вчителів, щоб не заважали дітям  ;)
бо я сам працював викладачем (у вузі, а не у школі) і знаю, що вплив вчителя на навчальний процес 60-70%, 20-30% це самі учні,  і лише 10-20% це оснащення
да, і школи мають бути звичайними

Андрон(Guest)

• Гість
« Відповідей #9 : 2005-08-03 15:56:08 »
Брехня і лінуховий ФУД.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #10 : 2005-08-03 20:02:53 »
Брехня і лінуховий ФУД.
Брехня і віндузячий FUD.
[Fedora Linux]

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #11 : 2005-08-03 21:28:33 »
Брехня і лінуховий ФУД.
А якось аргументувати свої заяви? Ви хоч прочитали статтяю?
Вона якраз дуже витримана, без різких випадів в сторону Майкрософта , там де можна було бути жорсткішим.
Не бійтеся, ніхто не забере у вас ваш улюблений Віндовс.
Йдеться про можливість вибору, можливість навчитися також чомусь іншому. Необов'язковість, а іноді і неадекватність MS Windows для деяких завдань.
Той самий Віндовс вимушений ставати кращим *лише* завдяки хоч якійсь конкуренції  і так бездумно переводити все на Віндовс ні до чого хорошого не призведе. Відкриті системи дуже серйозно наступають на п'яти Майкрософту тепер вже навіть і у "десктоп"  бізнесі, і  парадоксально, це накористь вам як Віндовс користувачеві.  Майкрософт вимушений випускати латки, сервіс пеки (пакунки), встановлювати додаткові програмки що принаймні створюють ілюзію захищеності.  
Як не смішно, але завдяки Лінуксу виграють також  Віндовс користувачі.
« Змінено: 2005-08-04 13:56:23 від tech »

Відсутній Паша

• Кореспондент
  • дописів: 142
  • хайо!
« Відповідей #12 : 2005-08-06 13:13:29 »
Викоритовую Лінукса ~1.5 року і результати мого спостереженя такі:
Windows перетворює комп на не цікаву та не інтелектуальу купу заліза с проводами.
Linux перетворює комп на інтелігентного співрозмовника.
W не можна розібрати і подивитись що в середині. Якщо ж ви це зробите - вас посадять  ;)
L можна розібрати, відкинути те, що вам не потрібне  і зібрати дуже потужну систему. Білье того можна створити свої частини. Як це зробити - шукайте десь в /usr/share/doc або ще десь в подібному місці.
Феномен. Мабуть я в минулому житті також L використовував, бо перший дистр в мене з'явився ще до того,  як я собі комп купив.
Отже для тих, хто має сумніви кажу - якщо ви не поважаєте свого залізного друга, і вам цікаво все життя відповідати на питання "you realy want to delete selected (...) files?", красти фотошопи та білдери (та і операційні системи) ==> ставте він.
Якщо ви поважаете свого залізного друга, вам цікаво явище завантаження компа, що таке "служба" (не один мій знайомий-віндузятник допуття мені  це не пояснив) та інші важливі на рівні галактики (особисто для мене) питання ==> Лін.

Шановні віндузятники, перестаньте мою bash називати DOS. Це мене вбиває!

Стаття гарна. Мені сподобалась.
« Змінено: 2005-08-06 13:16:09 від lpi »
debian

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #13 : 2005-08-06 22:16:15 »
Мені явище завантаження нецікаве, бо, по-перше, ознайомлений, по-друге, воно працює і не збоїть, по-третє, не так і часто я його спостерігаю :)