Автор Гілка: IA: тестування із nginx  (Прочитано 1757 раз)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
IA: тестування із nginx
« : 2005-09-22 21:33:29 »
Доброго.

Сьогодні діставсь до чергового експерименту із nginx; чомусь навіть запрацювало.  То після декількох годин вирішив додати експериментальну можливість доступу через цей фронтенд-вебсервер до декількох сайтів, що хостяться на серверах osdn.org.ua.

Ви можете спробувати працювати за портом 1080 із linux.org.ua, docs.linux.org.ua, dict.linux.org.ua, pere.org.ua, vin.lug.org.ua, dp.lug.org.ua, etcnet.org та решті, але, наприклад, на linux.kiev.ua лінки примусово нормалізуються й порт "гине" (втім, тести показують, що "працює").

Що це дає?

Вам (особливо тим, хто на дайлапі) -- сподіваюсь, більш швидке обслуговування контентом завдяки стисненню.  Нам -- суттєво зменшене навантаження на RAM серверів (втім, сподіваюсь, LOU також буде переїжджати на більш потужний squirrel із трошки задихаючогося fly), оскільки час відпрацьовування екземплярів apache (прийняв/порахував/віддав) суттєво зменшується.

Також декілька локейшенів (/{dlou/,}images) будуть віддаватися саме nginx, додатково зменшуючі навантаження на індіанців.

При будь-яких проблемах (недоступність, зламані зображення, заборонені індекси там, де потрібні; etc) -- пишіть на mike ет osdn.org.ua. Те, що кукіси за іншим портом не віддадуть (треба знову логінитися) -- думаю, самі розумієте, NOTABUG.

Втім, безпосередньо зараз YaBB на LOU теж нормалізує лінки, то допоможе це тут хіба що новинам.

PS: якщо колись зовсім потім не достукаєтеся по :1080 -- просто приберіть це :)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: IA: тестування із nginx
« Відповідей #1 : 2005-09-23 00:33:34 »
Хм. Мо' й співпало, але вантажиться справді швидше. :о)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2005-09-23 11:18:41 »
А не було б простіше поставити SQUID в режимі зворотнього проксі? Тоді б ніяких додаткових портів заводити не довелося б.

PS.
LOU буде перелазити на squirell потрошки - наступну версію Yabb2, коли вона вийде, я буду піднімати вже там.
[Fedora Linux]

Andrew(Guest)

• Гість
« Відповідей #3 : 2005-09-25 14:45:37 »
свого часу nginx доволив мені уникнути досить серйозного апаратного апгрейду. рік часу. політ нормальний

wbr, Andrew
http://linux.te.ua

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #4 : 2005-09-26 12:16:30 »
2  wbr, Andrew
Ви, що в http://linux.te.ua:7777/distfiles/ маєте повний актуальний Gentoo?
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #5 : 2005-09-26 14:08:15 »
А не було б простіше поставити SQUID в режимі зворотнього проксі? Тоді б ніяких додаткових портів заводити не довелося б.
Ні, не простіше.  Я так саме міг й nginx одразу на :80 повісити, якщо подумати. :-)
Просто є речі, які можна _зробити_ за наявності часу, а ось переходити на них краще не з GPRS roaming у якості єдиного доступного засобу зв'язку із сервером.

LOU буде перелазити на squirell потрошки - наступну версію Yabb2, коли вона вийде, я буду піднімати вже там.
То й добре.

Andrew(Guest)

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-09-27 10:55:27 »
2  wbr, Andrew

рсінк раз на добу

Wolf'ovich(Guest)

• Гість
« Відповідей #7 : 2005-09-27 11:34:07 »
2  wbr, Andrew

рсінк раз на добу

Я перепрошую, ви не распростроняете distfiles на дисках в Києві? Досить сложно/неудобно качати потрібні файли в університеті (будинки Інтернет огидно дорогий).

М: Правила, п.1
« Змінено: 2005-09-27 12:14:35 від miwa »

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #8 : 2005-09-27 11:46:03 »
2  wbr, Andrew

рсінк раз на добу

Вам би сервіс відкрити "диски з вибіркою distfiles по Україні", щоб можна було зайти на сайт вказати відповідні версії прог і замовити диск. ;) Можна з Lafoxom зкомпануватись...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #9 : 2005-09-27 13:12:25 »
Все гаразд, людина намагалась. Декілька помилок:

s/распростроняете/розповсюджуєте/
 s/сложно/складно/
s/неудобно/незручно/

огидно дорогий  - цікаве словосполучення :)

Andrew(Guest)

• Гість
« Відповідей #10 : 2005-09-27 13:34:42 »

Вам би сервіс відкрити "диски з вибіркою distfiles по Україні", щоб можна було зайти на сайт вказати відповідні версії прог і замовити диск. ;) Можна з Lafoxom зкомпануватись...

ага, якби пару додаткових годин в добі :-)
цікавий підробіток на пиво для якого небуть студента, що має доступ до репозиторія :-)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #11 : 2005-09-27 14:20:06 »
Цитата
Все гаразд, людина намагалась.
...
Та ні, це перли "Перекладачки"; оригінальне повідомлення було російською. Мо й простіше було б перекласти вручну, але... не захотів. Та й не повинен би.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #12 : 2005-09-27 15:29:39 »
"Огидно дорогий" пішов у меморіз :)

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #13 : 2005-09-28 16:28:40 »
Та ні, це перли "Перекладачки"
Не треба бруду, вона такого теж не знає. :-)

(якщо це було стосовно оригінального повідомлення -- то воно саме російською й перекладалось)