Автор Гілка: mdk 10 та usb-модем  (Прочитано 3370 раз)

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
mdk 10 та usb-модем
« : 2004-06-26 22:05:17 »
Придбав собі модем GVC usb 56v. Мандрейк 10 його бачить, але працювати з ним не бажає. Каже що треба сконфігурувати модем, але як це зробити не каже.
Допоможіть, будь ласка, порадою.
Дякую.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Re: mdk 10 та usb-модем
« Відповідей #1 : 2004-06-28 10:38:21 »
Питання: модем повністю апаратний, чи win-свисток? Щоб про це дізнатись, достатньо подивитись на повну назву моделі та або збігати на сайт виробника, або ж подивитись у документацію, якщо в ній це написано. Ще один hint: якщо є компакт-диск з драйверами під віндоуз, то сам розмір цих драйверів і наявність усіляких dll повинен це підказати.

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2004-06-28 11:33:59 »
Стовiдсотковий апаратний модем.

• Літератор
« Відповідей #3 : 2004-06-28 12:01:32 »
В цьому випадку особливо конфігурувати модем не потрібно. Слід пересвідчитись, чи має ядро вбудовану підтримку USB-модемів взагалі, після чого відшукати в /dev/usb/* файл пристрою вашого модему -- і для зручності зробити символьне посилання на нього, /dev/modem.

Взагалі, ядро повинне підтримувати USB-модеми як такі, якщо дистророби ще мають клепку в голові, нмд. Про всяк випадок ls -lR /dev/usb/ не завадить. Якщо труднощі будуть, то результат роботи команди -- в студію, будь ласка.

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2004-08-15 13:16:46 »
 Нiчого не вийшло. У мене в /dev/usb тiльки один файл lp0 (мабуть це принтер). Але я спробував, зробив сiмлiнк - марно.
 Я навiть листа до GVC написав - поки нiчого.

P.S. Ось i вiдповiдь:
Sorry!!
Our modem only support the OS Windows, no OS Linux supported.
« Змінено: 2004-08-16 14:06:29 від Rishon »

• Літератор
« Відповідей #5 : 2004-08-16 21:59:46 »
От і все. Можна продати модем комусь. Або повісити на стінку й поціляти в нього всіляким непотребом. А ще краще -- заохотити всіх не купувати цю модель, через те, що її розробники виявились дятлами...

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #6 : 2004-08-17 06:55:51 »
Що пишеться на консолі, коли модем втикається  в ЮСБ-дірку? Є що небудь типу ttyS[12345] і 16550? Якщо це залізний апаратний модем, то мабуть підтримка від виробника і не потрібна. Якщо він при втиканні скаже що-небудь типу ttyS3 можна попробувати зробити setserial /dev/ttyS3 (чесно кажучи з юсб модемами не доводилось мати справи, але з pcmcia це принаймні так, тому це всього лиш припущення).

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #7 : 2004-08-18 14:32:40 »
В МДК10 на консолі швидше за все нічого не з'явиться. Треба дивитися або /var/log/... (точно не пам'ятаю), або dmesg.
Ще можна увімкнути вивід діагностичних повідомлень на 12-ту консоль (десь там в Центрі керування, в розділі безпеки).
PS:
це не придирка до Дмитра, а намагання допомогти.

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2004-08-21 15:28:30 »
  Дякую усім.

Дивився у /var/log/messages - нiчого не знайшов. А в загалi там багато чого, не здогадуюсь куди дивиться.
А як запустити dmesg?

Знайшов глюк - у Control Center мiй модем показан двiчi: як СКАНЕР, та як незнаьомий пристрiй, може у цьому причiна усiх злиднiв. USBView також його бачить, але вiн позначен червоним кольором.

Ще одно питання до шановної спільноти (прошу вибачити мені, якщо не по темі - наболіло):
Може є дістрибутив для повних "чайників" як я. Щоб не марнувати час на усіяки налаштування. Я розумію що уся справа у ядрі та у верхніх кінцівках користувача, що можливо будь-який дістрибутив грамотно налаштувати. Але що робити коли немає ні часу, ні знань, а Лінукс для моєї праці більш підходить ніж Вікна (ХР в тому числі).

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #9 : 2004-08-21 16:04:57 »
 Дякую усім.
Дивився у /var/log/messages - нiчого не знайшов. А в загалi там багато чого, не здогадуюсь куди дивиться.
А як запустити dmesg?
В консолі чи емуляторі терміналу (XTerm, Konsole, Gnome Terminal, ...) пишеш dmesg та натискаєш Enter. :)

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2004-08-22 11:47:21 »
Дякую за пораду.
Я неправильно набирав - demesg замість dmesg.

При підключенні модема dmesg видав:
usb 1-2: new full speed USB device using address 2
більш нічого.

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2004-08-22 14:27:55 »
Добре, щоб розвіяти містику навколо цього модема, я збігав на гуглу і пошукав "GVC usb 56v". Знайшов таке:

http://www.modem-help.com/mfcs.php?mid=46&nid=10972

Якщо це той модем, про який мова, то плакалі ваши дєнєжкі. Внизу таблички йде таке:

Chipset:
Manufacturer: Rockwell Semiconductor Systems, Inc.
Family Type: HCF 56k Controllerless

Оце Controllerless і означає, що це не модем, а те, що Ярослав вище обізвав він-свистком. Шансів нема.

Відсутній XsID

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
  • ****x
« Відповідей #12 : 2004-08-22 15:44:03 »
Ось так і буває  :( :( :( :(
Цікава річ - man'уальна терапія

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2004-08-23 10:31:36 »
А Вікна його визначили як Conexant.

Я цей модем брав у знаймого на фірмі. Він мене запевнил, що це "залізний" апаратний модем.
Пійду поверну, або обміняю. Доречі, може щось порадите (із зовнішних). Буду вдячний.

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2004-08-23 10:52:17 »
Після холодного душу з своїм "Шансів нема", я можу тепер надати дещо заспокійливе (ні, не тому що хотів познущатися, а тільки що знайшов :) , "а шанси таки є". Цей Connexant, виявляється, надає деяку інформацію чи ліцензію такій штуці, як Linuxant, яка робить драйвери під лінакс:

http://www.linuxant.com/drivers/
http://www.linuxant.com/drivers/hcf/install.php

Ну, але трохи здається повозитися потрібно. Я колись мав справу з ltmodem. Подібна штука, але для інших кристалів. Нічого. Працювало.
« Змінено: 2004-08-23 10:53:11 від dmytro »