Автор Гілка: Допоможіть підключити стример до RH 7.2  (Прочитано 2703 раз)

eSpider

• Гість
Допоможіть розібратися з підключенням стримера. Ситуація така: Є існуючий сервер з встановленим RedHat 7.2 (2.4.7-10). Я встановив у нього додатковий SCSI-контроллер на чипі ncr53c815 та підключив зовнішній стример HP SureStore DAT24. У процесі завантаження ОС запустився KUDZU і повідомив, що знайдено нове устаткування, воно успішно сконфігуровано. Але доступу до стриммеру в системі я не виявив. Почитав документацію я з'ясував, що має завантажуватиметься модуль ncr53c8xx.o. Але цей модуль автоматично не завантажується. Я можу його завантажити вручну за допомогою команди insmod і після цього начебто як стає доступним стриммер, як пристрій /dev/sg0 (так показує утиліта діагностики hp_ltt від НР. Але зверненні до цього пристрою навіть під рутом утилітою mt, отримую повідомлення: #/dev/sg0: Permission denied Tar також не працює, видає tar: Error is not recoverable: exiting now

Підкажіть, як правильно налаштувати завантаження модуля для SCSI-контроллера так, щоб не вбудовувати його в ядро статично, але щоб стример ставав відразу доступними при зверненні до нього з програм (mt, tar тощо.), а не вимагав ручного запуску модуля ncr53c8xx.o. І як налаштувати сам стример, щоб він був доступний?
« Змінено: 2004-09-07 17:04:33 від lvm »

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
Re: Помогите подключить стриммер к RH 7.2
« Відповідей #1 : 2004-09-07 03:59:51 »
Потрібний модуль можна вставити в файл /etc/modules. Тоді при завантаженні машини він буде завантажуватися в пам'ять автоматично. Одна назва на рядок:

echo ncr53c8xx >> /etc/modules

І невеличке зауваження: в цьому форумі прийнятно користуватися двома мовами українською, або на крайній випадок англійською. Російська не дозволяється. Дякую за розуміння.

eSpider

• Гість
« Відповідей #2 : 2004-09-07 16:51:23 »
Sorry!  :-[
Прошу вибачення, не ознайомився з правилами форуму.
No comment...

eSpider

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-09-07 16:54:31 »
Дякую за підказку!
Також хочу уточнити: Ви мали на увазі файл /etc/modules.conf?

eSpider

• Гість
Re: Допоможіть підключити стример до RH 7.2
« Відповідей #4 : 2004-09-07 17:39:26 »
До речі! Стример доступний за звичайним шляхом /dev/st0.
Утиліта від НР збила мене з пантелику.  :)

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2004-09-07 17:47:20 »
Також хочу уточнити: Ви мали на увазі файл /etc/modules.conf?
Ні, саме /etc/modules
modules.conf робить конфіґурацію модулів. Тут можна встановити псевда для модулів тощо. /etc/modules просто служить для того, щоб модулі вставити в пам'ять при завантаженні. Іншими словами, якщо навіть модуль буде вказаний в modules.conf, це ще не гарантія, що він завантажиться в пам'ять. Якщо він буде в modules -- гарантовано завантажиться.

• Кореспондент
Re: Допоможіть підключити стример до RH 7.2
« Відповідей #6 : 2004-09-07 17:49:37 »
До речі! Стример доступний за звичайним шляхом /dev/st0.
Або ще rst0 -- будьте уважні,r означає rewinding. Тобто в кінці роботи стрічка автоматично перемотується назад.