Їде Завтра у першій половині мають приїхати всі 6 CD. Буде і дівіді теж. Коли буде готово - напишу на Дошку роздачі слонів... тобто - Пінгвінів
Апач - 1.3.37 Мабуть знов прийдеться ставити 2.0.* з сирців.
2Володимир Лісівка: Ядро 2.6.18 знаходиться в testing, тобто технічно його можна поставити, але користуватись не рекомендується. Для стабільної інсталяції наявне 2.6.17.13.
2gvy: Щодо сьомих іксів можу погодитись. Але! Якщо комусь треба буде, запросто збере їх під слакою сам. Особисто мені вони зараз просто не потрібні (хоча я не показник, я взагалі з xfree тільки того року зліз:)).
Щодо glibc. Подібні речі зараз можуть бути потрібними kernel-девелоперам, а також розробникам програмного забезпечення, в яке кров з носа треба додати нові фічі
а без цих нових можливостей ну ніяк. Більшість програмних продуктів мають апробовану модель розробки, усталений API etc, і просто так це ламати ніхто не буде.
Тим більше, що сумісність з попередніми версіями з великою вірогідністю летить під три чорти.
Таке можна собі дозволити у невеликих проектах з малою аудиторією, але строго протипоказано у більш-менш солідних. Хіба що - як експериментальна гілка. Тому, думаю, з такої точки зору повна підтримка старого glibc буде тягнутись ще від року двох.
Щодо gcc - аргумент справді серйозний:) Єдине що можу сказати - певна частина програм без напильників ним не скомпілюється, а політика Патріка у цьому відношенні - не вносити змін у офіційні релізи пакетів. Що, в принципі, дуже виправдано.
Навряд чи я скоро перейду на інший дистрибутив... Можливі переваги надто дрібні порівняно з проблемами, що однозначно виникнуть при зміні.
ЗІ користувач Slackware з v9.1.
Справа не в "просто так", а в суттєвій різниці в швидкості.
RTFM release notes -- у glibc підтримують зворотню сумісність досить непогано.
FYI: linuxthreads вже давно (з 2.4) винесені з core. Навіть альт, навіть Owl, навіть я, котрий *дуже* полюбляє 2.4 -- вже на 2.6. Й нові сервери теж вже на 2.6.
Хє. Приходьте якось до нас в офіс (Київ, Лесі Українки), чи ото на коференції якщо будете -- в мене на ноуті достатньо на показати, щоб не-перший-день розробник зацінив, що в нас є ;-)
gvy, не ображайтесь, але ви абсолютно не вмієте формулювати свою думку. Слів ви написали багато, а зрозуміло з них відсотків 5.
Цитата: gvy від 2006-10-04 21:29:14Справа не в "просто так", а в суттєвій різниці в швидкості.Бенчмарки в студію. А заодно випадки, коли цей виграш є справді принциповим.
Цитата: gvy від 2006-10-04 21:29:14RTFM release notes -- у glibc підтримують зворотню сумісність досить непогано.Охохо... Моє повідомлення слабо почитати?
В курсі. І що ви хотіли цим сказати?
Все інше не осилив. Численні провокації флейму я теж опустив.
Розпишіть краще по пунктах, що ви хотіли сказати...
google://nptl+linuxthreads+benchmark; цей виграш іноді буває принциповим (чи тягне залізяка навантаження, чи ні), але частіше це просто питання ціни.
Та не слабо, але нібито ми з Вами на різній хвилі. :-)
Що linux-2.4 та glibc-2.3 – покійники.
Наприклад, в нас зараз такий toolchain є
Наприклад, в нас зараз такий toolchain є:rpm: встановлення/видалення/поновлення пакунків із скриптами на ці події та обробкою поновлення конфігів
apt: рівень вище, ніж rpm -- дозволяє автоматичне врахування залежностей (в тому числі при їх зміні)
# це було корисно усім, а далі переважно розробницькеhasher: генерування чрутів заданого складу за допомогою apt та fakeroot з наданого репозиторію пакунків
gear: збирання пакунків за допомогою hasher безпосередньо з розробницького git-репозиторію
Все це дозволяє автоматично вирішувати завдання того рівня, вирішення яких таким чином для слакварі неможливе;+1
Цитата: gvy від 2006-10-05 08:58:19Що linux-2.4 та glibc-2.3 – покійники.А ось тут ви жорстоко помиляєтесь. Зараз у світі існує... скажімо так, значна кількість проектів заточених тільки і виключно під linux-2.4. Точних цифр, на жаль, назвати не зможу. Але сам я в такому проекті працював не далі як цього року. І на те, щоб тримати його на 2.4 є поважні причини. Холєра, один мій знаймий до цих пір на 2.2 працює, бо в них там якась хитра екзотика))
Про що, власне, мова. Є тестові дистрибутиви. І є дистрибутиви для роботи. Слака належить до тої ж категорії, що і Debain stable, і rhel – це дитсрибутив який а) ніколи не глючить, не падає і б) всі граблі, які є, давно виправлені і задокуменовані. Єдине що, можливо, вводить вас в оману – що у слаки немає тестового дистру. Розробляє і тестує його дуже обмежена громада. А ви пропонуєте запинути туди нетестоване програмне забезпечення. Давайте експеримент: запропонуйте оце Red Hat inc. або Debain team, а ми заміримо, хто вас далі пошле)))
Чому я не хочу використувувати тестовий дистр навіть на десктопі? А ви здогадайтесь. Я розробляю і тестую певне програмне забезпечення. І хочу чітко знати, що моя ОС НЕ глючить. Щоб не було такого, коли три дні фіксиш багу, а потім виявляється, що то хитрий глюк криво зібраної ліби в дистрі.
Цитата: gvy від 2006-10-05 08:58:19Наприклад, в нас зараз такий toolchain єДуже мило, і місцями дуже корисно. Але мене наразі pkgtools влаштовують))) І не треба розводити на цю тему флейм – просто з моїми задачами воно справляється. На кожну задачу – свій інструмент.
export ASSUME_KERNEL="2.4" ?
Я не розумію, навіщо випускати Slacware 11, якщо реально там відмінностей на мажорну версію нема. Можна було випустити 10.1 - це було б зрозуміло. А так це чистий піар застарілого дистрибутиву.
Чому я хочу використувувати свіжий дистр особливо на десктопі? А ви здогадайтесь. Я розробляю і тестую певне програмне забезпечення. І хочу чітко знати, що моя програма не глючить з новою ОС. Щоб не було такого, коли три місяці пишеш фічу, а потім виявляється, що ту фічу доведеться переписувати з нуля через викидання старої ліби з дистру.
http://ring0-2007.livejournal.com/4835.html(ru)
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-05 16:11:26export ASSUME_KERNEL="2.4" ?Не котить в силу багатьох причин. Всі перерахувати тут я не осилю, та й, вірогідно, не знаю я всіх.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-05 16:11:26Я не розумію, навіщо випускати Slackware 11, якщо реально там відмінностей на мажорну версію нема. Можна було випустити 10.1 - це було б зрозуміло. А так це чистий піар застарілого дистрибутиву.Ви б хоча б поцікавились суттю питання, перед тим як оце писати. Останній Slackware - це 10.2, випущений більше року тому. І змін за рік - дуже багато. Підіть, почитайте чанджлоги.
Я не розумію, навіщо випускати Slackware 11, якщо реально там відмінностей на мажорну версію нема. Можна було випустити 10.1 - це було б зрозуміло. А так це чистий піар застарілого дистрибутиву.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-05 16:11:26Чому я хочу використувувати свіжий дистр особливо на десктопі? А ви здогадайтесь. Я розробляю і тестую певне програмне забезпечення. І хочу чітко знати, що моя програма не глючить з новою ОС. Щоб не було такого, коли три місяці пишеш фічу, а потім виявляється, що ту фічу доведеться переписувати з нуля через викидання старої ліби з дистру.Головою треба думати, коли щось пишеш.
І відслідковувати зміни в потрібних бібліотеках (тобто від яких залежиш), і ставити їх при потребі. Самому, не чекаючи, поки дядечко туди кривих патчів накидає.
Маленька притча: нещодавно вийшов pygtk-2.10 і pyglade-2.10 з купою змін. Є такий маленький, але корисний програмний продукт під назвою Gajim, який використовує pygtk. Дивлячись на список змін pygtk, я можу відразу назвати купу покращень і оптимізацій для Gajim. А тепер здогадайтесь, від якого pygtk залежатиме наступна версія:)
Хоча, взагалі-то викидання ліби з дистру - не аргумент. По-перше, таке буває не так і часто.
По-друге, ніхто не заважає включити потрібні шматки цієї ліби в програму. Он, ffmpeg окремо зараз майже ніхто і не ставить, в xine і в gstreamer він встроєний.
Щодо вашого панегірика rpm/yum повторюю - для кожної задачі свої інструменти. А взагалі, я просив на цю тему не флеймити, нема тут про що говорити.
Не треба нам цих казочок.
Зворотня сумісність - це типова проблема, з якою часто стикаються, і тому вона досить добре обкатана.
Я вже почитав, це зайняло менше 5-ти хвилин. Чи у може у вас є якийсь інший список змін?
Цікаво - який ще девайс можна для цього використовувати?
Дуже цікаво, як я маю ці зміни відслідковувати і хто мені за це платитиме?
І чому ви вважаєте що я з цією роботою справлюся краще ніж маінтейнери пакетів в дистрибутиві?
І що це за дядечко (Патрік?)??
І шо? Вам Slackware в цьому допоміг?
Ви пропонуєте нам тягати за собою 6-і X-и? :-)
Ну от власне, що rpm та yum/apt/smart/etc. - це інструменти, які відсутні в Слаці. Тому ми і не використовуємо Слаку. Слака - застарілий (не старий) дистрибутив.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 13:05:18Не треба нам цих казочок.Думаю, вам краще задуматись про сувору реальність. Продукт пропрієтарний, використовує закриті технології які пацюють тільки з 2.4. Це тільки одна причина. Вірогідно, існують інші - там такий комбайн, що я всі його можливості не осилив, не кажучи вже про те, щоб весь код перечитати. И?
Я за вас страшенно радий, що ви такий прудкий (за 5 хвилин!!!), шкода лишень, що не почитали перед попереднім вашим повідомленням. Списочок там потужний... Чи ви тільки список оновлених пакетів переглянули? Тоді справді в 5 хвилин можна вкластись. Але ж основні зміни якраз не там, це так, підтримка...
Якби ви хоч для інтересу спробували покористуватись слакою... Але такого свята я точно не дочекаюсь:)
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 13:05:18Дуже цікаво, як я маю ці зміни відслідковувати і хто мені за це платитиме? Відповідь на питання "як?": мовчки. Знаєте, є такі корисні речі - розсилки, rss...
Відповідь на питання "хто?": той, хто завжди платить. Якщо ж ви пишете JFF, тo питання взагалі відпадає (хоча воно й так значною мірою надумане).
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 13:05:18І чому ви вважаєте що я з цією роботою справлюся краще ніж маінтейнери пакетів в дистрибутиві? У майнтейнерів конкретна задача - робити стабільний дистрибутив, щоб існуючі програми нормально працювали. Ще ненаписане нікого не цікавить. У вас задача - писате нове програмне забезпечення. Вловлюєте різницю?
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 13:05:18І що це за дядечко (Патрік?)??Ще раз ознайомтесь з повідомленнями в цьому треді:) Політика Патріка - використовувати тільки офіційні релізи пакетів без сторонніх змін (за виключенням найдрібніших в пакетах, на які забили розробники, або якщо є конкретна людина, що береться оце майнтейнити). І не тому, що, як висловився пан gvy, не осилив (патчів можна і з інших дистрів до посиніння накидати), а тому що тоді чітко зрозуміло, хто винен у неправильній функціональності конкретного пакету.
Пам'ятаєте недавні події з firefox в Debian? Тепер тамтешнім розробникам доведеться, фактично, майнтейнити повноцінний форк вогнелиса, і не думаю, що багів від цього сильно поменшає.
Автори ж GPL проектів не можуть вчинити як Mozilla, але не думаю, що їм подобається розгрібати багрепорти про не їхні помилки.
Тобто головна проблема сторонніх патчів - нема кому капати на мозок, коли щось не працює (якщо у вас оплачений комерційний дистр - то, звичайно, є:)).
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 13:05:18Ви пропонуєте нам тягати за собою 6-і X-и? :-)Я приклад трошки про друге наводив... Не можу нічого пропонувати, бо не знаю специфіки вашого проекту. Таке, як правило, не є потрібним. І потім, хто там говорив про зворотну сумісність?
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 13:05:18Ну от власне, що rpm та yum/apt/smart/etc. - це інструменти, які відсутні в Слаці. Тому ми і не використовуємо Слаку. Слака - застарілий (не старий) дистрибутив.Порівняли... з пальцем... Інструменти типу yum мають зовсім інше призначення, ніж pkgtools та rpm (до речі, чого ви вліпили rpm з yum в один ряд?).
Перші - це системи поновлення операційної системи без додаткових зусиль з боку користувача, і існують їх цілком повноцінні аналоги під Slackware (інша справа, що я для себе не бачу сенсу їх використувати, на даному етапі).
pkgtools, rpm, deb - системи, основною задачею якої є (не рахучуючи різних побічних можливостей - типу rpmbuild) тримати файлову систему в чистоті. Тому оце от ваше висловлювання, м'яко кажучи, необгрунтоване.
Досить вже казочки розказувати. Продукт закритий але платформа відкрита. Можна зібрати нову конфігурацію, яка працюватиме точнісінько так само, як стара. В гіршому випадку qemu vmlinuz-2.4 ...
Я дуже часто використовую ці "побічні можливості", тому я м'яко кажучи здивований такою заявою, хоча якщо ви такими утилітами не користуєтесь, то зрозуміти можна.
Щоб я сповз з SysV на BSD-style? Знущаєтесь?Якби Патрик користувався послугами майнтейнерів, як це роблять в інших дистрибутах, Слака б розвивалася значно швидше.Дистрибутив повинен мати свою філософію, а не бути зборищем пакетів. Пакети повинні вирівнюватися під дистрибутив а не дистрибутив прогинатися під пакети.В Debian своя філософія. І пакети або дотримуються її, або їх переписують.