У мене абсолютно протилежна думка
Слака на distrowatch займає 9-е місце и це про щось вже говорить.
На Слаку переліз бо не люблю rpm(його залежності) & SysV(там все запутано) и мені подобається її консервативність. Слака гарна своєю простотою
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 19:42:30Досить вже казочки розказувати. Продукт закритий але платформа відкрита. Можна зібрати нову конфігурацію, яка працюватиме точнісінько так само, як стара. В гіршому випадку qemu vmlinuz-2.4 ...Володимир, ви якийсь, вибачте, блаженний. Я вам про реальний світ (з метрикою Мінковського, залізом, ресурси якого обмежені, наркоманією, програмними монстрами, які задовбешся переносити, пропрієтарщиною, де слово замовника - закон, а в нього повна... м-м-м... свої потреби і атомними боєголовками), ви мені про сферичних коней в ідеальному вакуумі. (До речі, за "qemu vmlinuz-2.4" дякую, довго валявся під столом... )Добре. Не буду я вам тут нічого розписувати, все одно не повірите - сходіть в Palm/WSI (ви ж на SoftServe працюєте?) і розпитайте в людей, які працюють над цим прямо зараз. Можете запропонувати їм ноу-хау: запустити TVI під qemu:)
Досить вже казочки розказувати. Продукт закритий але платформа відкрита. Можна зібрати нову конфігурацію, яка працюватиме точнісінько так само, як стара. В гіршому випадку qemu vmlinuz-2.4 ...
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 19:42:30Я дуже часто використовую ці "побічні можливості", тому я м'яко кажучи здивований такою заявою, хоча якщо ви такими утилітами не користуєтесь, то зрозуміти можна. Користуюсь. Але, якщо викинути з rpm можливість rpmbuild, то з системою пакетів, інсталяціями, апдейтами тощо нічого ж не зробиться? Значить просто побічна приємна фіча.
Я дуже часто використовую ці "побічні можливості", тому я м'яко кажучи здивований такою заявою, хоча якщо ви такими утилітами не користуєтесь, то зрозуміти можна.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-06 19:42:30Щоб я сповз з SysV на BSD-style? Знущаєтесь?Якби Патрик користувався послугами майнтейнерів, як це роблять в інших дистрибутах, Слака б розвивалася значно швидше.Дистрибутив повинен мати свою філософію, а не бути зборищем пакетів. Пакети повинні вирівнюватися під дистрибутив а не дистрибутив прогинатися під пакети.В Debian своя філософія. І пакети або дотримуються її, або їх переписують.Прокоментувати не осилю, мозок перегрівається:) Знаєте, в мене складається дуже сильне враження, що, по-перше, з слакою ви знайомі чисто теоретично (за відгуками?), і, по-друге, поглиблювати знайомство не бажаєте. Я ж просто хочу сказати, що в слаки є своя філософія. І те, що вона для вас незнайома або неприйнятна, не означає, що вона не має права на існування, не може видаватись комусь привабливою, і не може бути корисною. Але тоді й не треба влазити в дискусію, тим більше якщо принципово не хочете скласти уявлення про предмет розмови. Спростуйте моє враження, поставте слаку, поколупайте, і видайте конструктивну критику:) А то мені вже ввижається потяг по колу: слака бяка, бо в неї нема того, того, і он тої цяці, а того, того, і он тої цяці нема, бо слака бяка
Щоб я сповз з SysV на BSD-style? Знущаєтесь?Якби Патрик користувався послугами майнтейнерів, як це роблять в інших дистрибутах, Слака б розвивалася значно швидше.Дистрибутив повинен мати свою філософію, а не бути зборищем пакетів. Пакети повинні вирівнюватися під дистрибутив а не дистрибутив прогинатися під пакети.В Debian своя філософія. І пакети або дотримуються її, або їх переписують.
якщо знайти страшну проблему і довго з нею боротися - то це економічно вигідно. Якщо їм потрібно буде _вирішити_ проблему, то вони мене самі знайдуть (інші ж знаходять).
До речі, в режимі "qemu vmlinuz" qemu фактично працює як віртуалізатор а не емулятор і по швидкодії та надійності цілком придатний для роботи - я проводив відповідні тести, коли вибирав систему віртуалізації для нашого проекту (ми зупинилися на VServer). Напевно там дійсно дуже крутий проект, якщо їм не підходить те, що підходить решті нормальних людей. ;-)
Зробится, тому що rpmbuild робить багато суттєвих перевірок та автоматично додає необхідні залежності до пакетів. Без нього якість пакетів суттєво впаде, відповідно імовірність збою при встановлені/оновлені суттєво виросте, відповідно від yum/apt/smart буде зовсім мало користі. Витягуєш rpmbuild і Fedora з FedoraExtras розсипаються як картковий будиночок. Я зрозуміло розтлумачив?
В нас на сервері є розділ для ісо-шок з дистрами. Там є каталоги для ~50 дистрів, але слаки серед них нема.
Я знайомився з BSDStyle на FreeBSD-ці 4-ій.
Цитата: Sanya від 2006-10-07 03:59:44Слака на distrowatch займає 9-е місце и це про щось вже говорить.Про те, що ще трохи - й Слака вилетить з першої десятки під тиском таких дистрибутів як Ubuntu(Debain) - 1 місце, OpenSuSE - 2, Fedora - 3, та інших.
Цитата: Sanya від 2006-10-07 03:59:44Слака на distrowatch займає 9-е місце и це про щось вже говорить.Про те, що ще трохи - й Слака вилетить з першої десятки під тиском таких дистрибутів як Ubuntu(Debain) - 1 місце, OpenSuSE - 2, Fedora - 3, та інших.ЦитатаНа Слаку переліз бо не люблю rpm(його залежності) & SysV(там все запутано) и мені подобається її консервативність. Слака гарна своєю простотою Залежності rpm дуже допомагають отримати працюючу систему заточену спеціально під конкретне завдання. Ми, напр., задаємо в якості цілі для yum тільки один пакет, а він вже підтягує своїми залежностями всю систему. В результаті - нічого зайвого і ніякої ручної роботи.Щодо "запутаності" SysV - rpm легко дозволяє встановити який пакет є власником конфігураційного файлу та які конфігураційні файли та документацію має пакет. Так що ніяких проблем у мене досі не виникало. А можливість автоматично встановлювати систему яка готова до роботи відразу після встановлення значно спрощує життя.
РПМ розрулує залежності не погано, але яким чином? Я вже не памятаю що я ставив(якийсь відео плеєр), але ці залежності потянули MySQL бо там була та бібліотека що необхідна для роботи плеєра [smiley=cry.gif]. На рахунок SysV, то я нічого проти нього не маю и знаю що є утиліти для його налаштування(я певний час користувався Debian GNU/Linux testing), але BSD-style для мене більш зрозумілий і логічний.З.І. Мені подобається як розрулюються залежності в *.deb дистрах
Слаку треба поважати хочаб за те що вона найстаріша за всі дистри, що иснують на даний час [smiley=cool.gif]Коли Слака помре, найстарішим дистром стане SuSE. ;-)ЦитатаЯ знайомився з BSDStyle на FreeBSD-ці 4-ій.Я зараз вивчаю FreBSD 6.1 і можу сказати, що в Слакі і Фрі вони відрізняються
Власне, 2.4 - то є вимога інженерів і/або менеджерів WSI, те чудо зав'язане на дуже специфічні залізяки (дуже весело було програмувати речі, з ними пов'язані, коли самих залізяк нема. Добре, хоч не драйвери))) і rhel3. Я, власне, спочатку (поки не взявся до роботи) хотів поставити щось новіше, хай з відкотами деяких пакетів, хоч мені й популярно пояснили, що так робити не треба... Поки не побачив, скільки воно важить і ресурсів жере.
Про емуляцію я взагалі не думав, був переконаний, що неюзабельно.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-10 16:47:04Зробится, тому що rpmbuild робить багато суттєвих перевірок та автоматично додає необхідні залежності до пакетів. Без нього якість пакетів суттєво впаде, відповідно імовірність збою при встановлені/оновлені суттєво виросте, відповідно від yum/apt/smart буде зовсім мало користі. Витягуєш rpmbuild і Fedora з FedoraExtras розсипаються як картковий будиночок. Я зрозуміло розтлумачив?М-да? Не знав, що воно там так інтегровано... Дякую за інформацію.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-10 16:47:04Я знайомився з BSDStyle на FreeBSD-ці 4-ій.М-м-м... це трошки різні речі... Ви в курсі, що слака цілком і повністю сумісна з SysV-скриптами, і, більше того, деякі включені в типову "коробочну" інсталяцію? Нариклад, cups там саме так завантажується.
Попросіть щоб вам доставили пам'яті.
Вам емуляцію ніхто і не пропонував. s/емуляцію/віртуалізацію/?
вже можна починати бавитися з такими програмами як apt-src. Mock, в даному випадку, - ключовий елемент, який дозволяє роботу apt-src.
Але проблема не в /etc/init.d/ а в шаблоні ".d". BSD-ники люблять складувати все в один файл, що створює купу проблем при автоматичному конфігуруванні. ".d" дозволяє покласти конфіг в пакет і не заморочувати собі голову.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-11 15:27:36вже можна починати бавитися з такими програмами як apt-src. Mock, в даному випадку, - ключовий елемент, який дозволяє роботу apt-src.М-м-м... Генту?
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-10-11 15:27:36Але проблема не в /etc/init.d/ а в шаблоні ".d". BSD-ники люблять складувати все в один файл, що створює купу проблем при автоматичному конфігуруванні. ".d" дозволяє покласти конфіг в пакет і не заморочувати собі голову.Так я й кажу! Ніхто і ніщо не заважає з чистою совістю впихнути в пакет скрипт, і він буде виконуватись "з коробки". Якщо ж ставиться якась мегаекзотика і без своїх скриптів... все одно доведеться писати свій.
Що linux-2.4 та glibc-2.3 – покійники.
Про що, власне, мова. Є тестові дистрибутиви. І є дистрибутиви для роботи. Слака належить до тої ж категорії, що і Debain stable, і rhel
– це дитсрибутив який а) ніколи не глючить, не падає і б) всі граблі, які є, давно виправлені і задокуменовані. Єдине що, можливо, вводить вас в оману – що у слаки немає тестового дистру. Розробляє і тестує його дуже обмежена громада. А ви пропонуєте запинути туди нетестоване програмне забезпечення.
Чому я не хочу використувувати тестовий дистр навіть на десктопі? А ви здогадайтесь. Я розробляю і тестую певне програмне забезпечення. І хочу чітко знати, що моя ОС НЕ глючить. Щоб не було такого, коли три дні фіксиш багу, а потім виявляється, що то хитрий глюк криво зібраної ліби в дистрі.
Дуже мило, і місцями дуже корисно. Але мене наразі pkgtools влаштовують))) І не треба розводити на цю тему флейм – просто з моїми задачами воно справляється. На кожну задачу – свій інструмент.
Да, хто такі Хотабич і Сколот?
Тобто ставиться пакет з трігерами, які спрацьовують на встановлення/оновлення/видалення іншого пакету, й відповідно правлять конфігурацію? Це цікаво, бо я вирішував цю проблему хоча і не руками але все ж не зовсім природнім способом. :-)Можна тикнути носом в приклад такого пакету для загального розвитку?
Цитатаgear: збирання пакунків за допомогою hasher безпосередньо з розробницького git-репозиторіюМені довелося таку штуку писати самому для нашого проекту.Таких систем трохи є різних, але у нас історично склалася специфічна система будування. :-)
gear: збирання пакунків за допомогою hasher безпосередньо з розробницького git-репозиторію