Автор Гілка: Електронні книжки в Україні  (Прочитано 3019 раз)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Як виявляється, вже минулого року в Україні можна було придбати електронні книжки, точніше, пристрої для їх читання, -- причому від українського виробника, компанії МУК. Пристрої під торгівельною маркою lBook (перша буква -- це "л", хоча дуже схоже на "і"; див. коментарі до новини) продаються і через інтернет, і у звичайних магазинах (див. тут). Зараз наявні дві версії: старіша lBook eReader V8 та новіша lBook eReader V2. Остання, як сказано в описі, працює під керуванням операційної системи Wolf Linux OS. Що воно таке, нічого ніде не сказано. А цікаво...

lBook-ам присвячено окремий сайт lbook.com.ua, але, на превеликий жаль, українська версія -- в неробочому стані.
« Змінено: 2007-01-02 00:47:04 від Campana »

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Re: Електронні книжки в Україні
« Відповідей #1 : 2007-01-01 23:14:11 »
...працює під керуванням операційної системи Wolf Linux OS. Що воно таке, нічого ніде не сказано. А цікаво...
Нажаль сайт недоступний :(, а взагалі це - більш-менш "повноцінна" однодискетна ОС, для завантаження якої саме таких потужностей і вистачає. До речі, обидва згадані продукти працюють під Wolf Linux OS, тільки в першому випадку слово Linux пропущено  ;).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

zzandy

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-01-02 00:37:56 »
чому буква "і" в назві заголовна, не зрозуміло

Можливо тому, що це маленька L?

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #3 : 2007-01-02 00:44:29 »
чому буква "і" в назві заголовна, не зрозуміло

Можливо тому, що це маленька L?
Придивився я до логотипа та до текстів -- а й справді це L. Тільки на лого -- заголовна, а в тексті скрізь -- рядкова. От потвори лісові: це ж треба було таку плутанину в назву закласти! Все, виправляю новину.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2007-01-02 14:38:08 »
Ну тоді в новину можна добавити ще що в Україні придбати можна тільки LBook V8 (я V2 не знайшов), який без Linux, без SDK, без української мови в меню (при виборі української повідомлення виводяться російською), з жахливо сірим (~ 38% білого) екраном, з глючним програмним забезпеченням, яке не працює навіть під Віндовзом, із зависаннями WolfOS, з тупими приколами політичного змісту в документації, з недоробленим сайтом, з інструкцією користувача на 4-ох сторінках, з портом USB який використовується тільки для зарядки, з глючним і недоробленим програвачем MP3, і т.ін.

У підсумку - зараз я можу читати TXT в CP1251 (лише). Потрібне яскраве освітлення, значно яскравіше ніж при читанні книжки. Тобто на яскравому сонці, де книжку не почитаєш, цей пристрій показуватиме класно, а у всіх інших випадках - ні.

« Змінено: 2007-01-04 17:36:07 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #5 : 2007-01-04 18:23:43 »
Незрозуміло, за що така ціна?
За такі гроші можна узяти досить пристойний КПК... Зі значно кращим процесором й широкими можливостями.

НМД ніша таких приладів - за невисоку ціну (значно нижче за КПК) отримати зручну "читалку", щоб десь у дорозі використати. Бо, при такому процесорі, такому виборі ПЗ та такій якості краще вже КПК користуватися...

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #6 : 2007-01-05 12:09:03 »
...з жахливо сірим (~ 38% білого) екраном...
Судячи із опису, світлішим цей екран і не мав би бути  ;), а от V2  ::) (до речі про ціну  - націнка у ~200 вічнозелених це сила! ;D ;D ;D)
« Змінено: 2007-01-05 12:09:17 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #7 : 2007-01-05 19:53:07 »
...з жахливо сірим (~ 38% білого) екраном...
Судячи із опису, світлішим цей екран і не мав би бути  ;), а от V2  ::)
У V2 і у соньки такий самий екран.

Цитата
(до речі про ціну  - націнка у ~200 вічнозелених це сила! ;D ;D ;D)
Не зрозумів. Вартість пристрою для виробника - ~$100, тобто кінцева ціна має бути від $300 до $500. Вона така і є.
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #8 : 2007-01-05 19:58:40 »
Незрозуміло, за що така ціна?
За такі гроші можна узяти досить пристойний КПК... Зі значно кращим процесором й широкими можливостями.
І ящик з батарейками не забудьте.

Я пробував користуватися ноутом для читання в поїзді - батарея в мене сідала за пару годин. Цей прилад може працювати тижнями, але для читання в поїзді потрібен окремий ліхтарик (мені head light подобається зручністю і часом роботи але виглядаєш в ньому як шахтар :-) ).

Ця штука найкраща для читання з усього існуючого. Але контраст 8:1 і 40% білого - це показники неякісного туалетного паперу.
[Fedora Linux]

Відсутній Веприк

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Pythonic man
« Відповідей #9 : 2007-01-19 23:10:43 »
Як виявляється, вже минулого року в Україні можна було придбати електронні книжки, точніше, пристрої для їх читання, -- причому від українського виробника, компанії МУК. Пристрої під торгівельною маркою lBook

Який український виробник, українською і то умовно,  бо як я зрозумів власники росіяни, є лише торгівельна марка, а сам пристрій випускається якимось китайцями, тому такі й проколи з інструкцією, програмним забезпеченням, інший приклад псевдоукраїнські плеєри ixtone , де тільки марка українська, а сам плеєр української як не розумів і навряд чи зрозуміє. MUK просто купила в якогось неназваного китайського виробника, при бажанні його неважко буде вирахувати, цей продукт,  на виході ставлять їхню лейбу і можливо міняють трішки дизайн (найчастіше міняють форму та розташування елементів управління). Як людина яка займається розробкою електроніки можу стверджувати в нас поки немає де випускати якісну відносно складну електроніку в промислових маштабах, великовузлове складання не рахується, бо за роки незалежності ми загубили все що мали, а те що залишилсь це так огризки. Хоча при бажанні і великій кишені створити такий завод можна, ті ж китайці приїдуть і побудують от тільки чи буде економічний зміст в цьому, та й возити працювати доведеться хіба китайців, бо більшість українців неохоче буде виконувати довго одноманітну роботу при будуть цьому дотримуючись дисципліни і стежачи за якістю.
« Змінено: 2007-01-19 23:31:04 від stoune »
Мої рефлексії на довкілля http://blog.sasnyk.name

Відсутній Веприк

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Pythonic man
« Відповідей #10 : 2007-01-19 23:22:46 »
http://www.wg365.com.cn/prod/1121/12452/productinfo_47059.html
Ось тут сходу по типу процесора і екрану знайшов аналог нашого пристрою.

В принципі те що взяли готове не є погано, погано те, що наші компанії поки що купують відверту туфту, не переймаючись наскільки воно працює, в кращому випадку пропускають через перекладачку інструкцію по використанню, бо наприклад той же HP випускає КПК в китайців, проте вони контролюють якість продукту від а до я. Такий пристрій здатні розробити в Україні як мінімум з десяток компаній, дизайн теж не проблема, а випуск враховуючи відстутність такої можливості можна віддати китайцями. Розробка обійдеться їм в не такі вже й великі гроші і наші українські розробники відчують, що їхні ідеї не тільки на Заході потрібні та й покупець суттєво додасть марці прибутків отримавши якісний товар.
Мої рефлексії на довкілля http://blog.sasnyk.name

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #11 : 2007-01-20 16:05:44 »
http://www.wg365.com.cn/prod/1121/12452/productinfo_47059.html
Ось тут сходу по типу процесора і екрану знайшов аналог нашого пристрою.
То не аналог, то той самий пристрій тільки локалізація інша.

[Fedora Linux]

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #12 : 2007-01-21 19:06:18 »
 Хм, якщо я куплю таку штуку, то в мому туалеті буде однією поличкою менше... ;)