Нічого собі, якій же там розмір екрану. :-? В мене на 1600 ще стільки само прокрутки...
кул, а хтось реально користується тим комбайном? можете власні враження розповісти?
Цікаво було б знайти хоч одного музиканта або звукорежа, який користується цим "розгарденом". Я музикант, хоча й аматор. У таких галузях як музика та графіка є 1-2 стандартні програми які знає кожен професіонал. Програмами секвенсорами є Кубейс та, іноді, Сонар. Відповідно, написано Кубейс , читай Windows або МасОС. У звукорежів досить роботи, щоб розбиратися ще з одним "лінукс-подєлієм". Просто ніколі. Їм працювати треба. Музику робити.
А Розгарден. Ну стає кращим поступово від версії до версії. Що ж таким був Кубейс 5 років тому.
До чого це я?
Я не вірю в те, що лінукс-платформа взагалі придатна для професійної роботи з музикою. Чому? Та тому що сам лінукс був задуманий як система для гіків, аматорів, сітьовиків. Графіка і музика зовсім інші предметні області. Навіть ГІМП - це не професійна програма. Так, на ньому можна робити багато з того, що можна робити в фотошопі. Але не все і, найголовніше, він незручний. Просто, незручний. Зручний фотошоп, бо він комерційний і з ним працювали спеціалісти з юзабіліті і ще тому, що він де-факто стандарт.Так і Кубейс є де факто стандарт. Для чого нам розгарден, не розумію.
Цитата: nikdm від 2007-01-25 09:25:56Цікаво було б знайти хоч одного музиканта або звукорежа, який користується цим "розгарденом". Я музикант, хоча й аматор. У таких галузях як музика та графіка є 1-2 стандартні програми які знає кожен професіонал. Програмами секвенсорами є Кубейс та, іноді, Сонар. Відповідно, написано Кубейс , читай Windows або МасОС. У звукорежів досить роботи, щоб розбиратися ще з одним "лінукс-подєлієм". Просто ніколі. Їм працювати треба. Музику робити.Якщо Ви мали на увазі сучасних музикантів, то вони пишуть не музику. Вони пишуть щось "таке". Принаймні НМД.---- Здебільшого, справді, пишуть "щось таке". Але навіть "щось таке" треба на чомусь записуватиЦитата: nikdm від 2007-01-25 09:25:56А Розгарден. Ну стає кращим поступово від версії до версії. Що ж таким був Кубейс 5 років тому.Провокаціне питання: а коли почали розробляти Rosegarden? --------- Не пам"ятаю Цитата: nikdm від 2007-01-25 09:25:56До чого це я?Щоб трохи пофлеймити та забути що колись був на linux.org.ua--------Просто згадав свій досвід спілкування с лінуксовим звукомПівроку тому, поставив розгарден на ASPLinux. Для чого, запитаєте? А є в мене стара професійна звуковуха Turtle Beach Pinnacle. На WinXP не працює взагалі. Тому пішов до лінукс середовища. Знайшов дрова для пінакла і почав читати мани, ставити, компліювати - через тиждень (sic!) запрацювала. Потім поставив розгарден. Важко встав і глючив сильно. То не стартує, то вилітає. Дістав він мене. Зніс все нафіг. Поставив WinNT4Worstation і дрова під неї - о чудо - все запрацювало відразу (sic!) і досі юзаю. От така сумна історія про росгарден. -------------Цитата: nikdm від 2007-01-25 09:25:56 Я не вірю в те, що лінукс-платформа взагалі придатна для професійної роботи з музикою. Чому? Та тому що сам лінукс був задуманий як система для гіків, аматорів, сітьовиків. Графіка і музика зовсім інші предметні області. Навіть ГІМП - це не професійна програма. Так, на ньому можна робити багато з того, що можна робити в фотошопі. Але не все і, найголовніше, він незручний. Просто, незручний. Зручний фотошоп, бо він комерційний і з ним працювали спеціалісти з юзабіліті і ще тому, що він де-факто стандарт.Так і Кубейс є де факто стандарт. Для чого нам розгарден, не розумію.Не вірите - не треба. Linux був задуманий як власна реалізація UNIX. Виросла система яку робили "для себе".Графіка та музика - у тій сфері. Особливо 3D-графіка. Чи хтось скаже що Maya - "аматорська поробка"? GIMP незручний, бо незвичний. А аргумент "зручний, бо комерційний" вже ніде не є аргументом хоча б тому, що фахівці з юзабіліті працюють і з некомерційними проектами. Стандарт де-факто ще не означає того, що продукт - найкращій. М1 "Абрамс" набагато зручніший від Т-84, але жоден з наших військових будучи у своєму розумі не обере "Абрамс" замість Т-84. Хоча б через те, що він йому не звичен. Ще скажіть, що KDE не зручна оболонка, бо некомерційна. Для чого "трояндовий сад"? Відповідь проста - щоб завжди був вибір. Не розумієте? Тоді це не доступно Вашому розуму.
ГІМП незручний, бо незвичний, а незвичний, бо некомерційний. І не співбесіді дизайнерів питають: "фотошоп хорошо знаєшь". От і все. Крім того, ГІМП "просто" незручний. Вікон багато.
А щодо необхідності вибору - з Вами згоден. Вибір буде, коли будуть дві масові комерційні ОС, а не одна, як зараз. ОС, які розробляються в умовах нормальної корпорації, а не хакерами у вільний час. "Собор, а не базар!"
Шкода, що Apple, поки що, боїться кинути справжній виклик дяді Біллу на його території. А як було б здорово, приїжджаєш на Кардачі, а там поряд вінда і макось під звичайний пісюк. Справжні, піратські, нормально взломані Оце і був би вибір