Автор Гілка: Оновлений переклад Firefox 2.0h  (Прочитано 6391 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Я таки знайшов час та натхнення завершити роботу над перекладом Firefox 2.0, восновному це була робота над виправленням/поновленням довідки, але також було зробено багато інших виправлень.

Оновлену версію можна знайти ось тут http://dict.linux.org.ua/other/mozilla/firefox-2.0h.uk-UA.langpack.xpi

Деякі примітки щодо виправлень викладені ось тут (в кодуванні UTF-8) http://dict.linux.org.ua/other/mozilla/firefox-2.0h.uk-UA.langpack.README

Також зробив невиличкий пакунок вихідних файлів з файлами для make для спрощення роботи ось тут http://dict.linux.org.ua/other/mozilla/firefox-2.0h.uk-UA.langpack.src.tgz

Була ідея зробити проект на sourceforge.net і закинути все в SVN, щоб спростити спільну роботу над наступними версіями, але не знаю чи варто, хотілося б мати це все зразу в офіційній репозиторії mozilla.
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Re: Оновлений переклад Firefox 2.0h
« Відповідей #1 : 2007-01-26 14:24:52 »
Пакет каже що його створив Олександ Касанюк. Може варто розширити список авторів?  :)
[Fedora Linux]

Відсутній tim

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
« Відповідей #2 : 2007-01-26 14:34:37 »
Дякую, перегляну та додам в основний переклад. Окреме "дякую" за довідку.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #3 : 2007-01-26 15:54:32 »
Пакет каже що його створив Олександ Касанюк. Може варто розширити список авторів?  :)
я мзду не беру, мне за державу обидно (с) ;)
я там себе десь вбив в авторах перекладу, а так я міркував, що основна робота була зроблена Олександром і скоріш за все переклад повернеться в його руки, тому я й не чіпав...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Oleksandr

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
« Відповідей #4 : 2007-01-29 16:57:12 »
Варто додати для таких як я  що встановити локалізацію можна скопіювавши *.xpi файл в
  • [ щлях до інсталяції ]\extensions\
  • [ шлях до налаштувань користувача ]\extensions\
Перезавантажити Firefox.

PS. Переклад чудовий!
« Змінено: 2007-01-29 17:05:07 від Oleksandr »
ні чорне, ні біле - СІРЕ !

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #5 : 2007-01-29 17:52:09 »
Варто додати для таких як я  що встановити локалізацію можна скопіювавши *.xpi файл в
  • [ щлях до інсталяції ]\extensions\
  • [ шлях до налаштувань користувача ]\extensions\
Перезавантажити Firefox.
в принципі, можна просто відкрити файл xpi в Firefox, він сам встановить і запитає на перезапуск :)

PS. Переклад чудовий!
дякую
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній tim

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2007-02-02 04:36:22 »
Від перекладу просто в захваті! Стільки всього виправлено, що навіть не знаю з чого починати хвалити. ;)

Одне тільки засмучує - ваш переклад ґрунтується не на останній версії, тож вливати правки досить незручно.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #7 : 2007-02-02 07:40:24 »
Від перекладу просто в захваті! Стільки всього виправлено, що навіть не знаю з чого починати хвалити. ;)

Одне тільки засмучує - ваш переклад ґрунтується не на останній версії, тож вливати правки досить незручно.
дякую і перепрошую, ґрунтовніше відповів на форумі мозили
а є таке питання до адмінів, чи можна буде на linux.org.ua покласти (скоріш за все) тимчасовий CVS/SVN проектів перекладів FF та TB? теоретично можна було б навіть ферму українських перекладів там організувати, це б набагато спростило роботу і підбирання проектів, якщо основні автори за якихсь причин відійшли від справ...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #8 : 2007-02-02 09:08:39 »
...є таке питання до адмінів, чи можна буде на linux.org.ua покласти (скоріш за все) тимчасовий CVS/SVN проектів перекладів FF та TB? теоретично можна було б навіть ферму українських перекладів там організувати, це б набагато спростило роботу і підбирання проектів, якщо основні автори за якихсь причин відійшли від справ...
Повністю підтримую пропозицію. Звісно, можливо щось подібне вже існує і використовується учасниками Mozilla Team, однак НМД публічний доступ до таких ресурсів піде проекту лише на користь. Тому ідея створення локального сховища SVN/CVS є дуже цікавою і вчасно.

Крім того, хоча в пропозиції присутнє яскраве слово "тимчасовий", можна прогнозувати, що якщо "справа піде", то дане сховище можна буде використовувати і для інших проектів локалізації ПЗ і де-факто перетворення його на "постійне".
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #9 : 2007-02-02 09:21:38 »
Я таки знайшов час та натхнення завершити роботу над перекладом Firefox 2.0
вдома на linux використовую seamonkey, але! на робочому ноуті -- wndws + portable firefox, і тут переклад став у нагоді -- справді гріє душу. респект і подяки!

p.s. а от для seamonkey перекладу українською не бачив. був би й взявся, якби знати, з чого починати.
« Змінено: 2007-02-02 09:24:25 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній tim

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2007-02-02 12:19:03 »
Знайшов дуже цікавий сервіс, де дають безкоштовний Trac/SVN : assembla.com. Працює швидко і вельми зручний.

Тож код лежить тут:  http://tools.assembla.com/firefox_ua/

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #11 : 2007-02-02 20:28:50 »
p.s. а от для seamonkey перекладу українською не бачив. був би й взявся, якби знати, з чого починати.
ось тут був заклик для перекладу морської мавпи: http://mozilla-forum.org.ua/index.php?topic=101.msg774
можливо є сенс для неї теж зробити репозиторій SVN
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #12 : 2007-02-05 17:51:15 »
ось тут був заклик для перекладу морської мавпи...
дякую! влучно, спробуємо підключитися.
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams