Мені тут останнім часом довелося працювати з документом на 2000 сторінок (~20М символів), і вражень мені дещо додалося про OOo (включно з 2.2rc1)
Документ великий, але досить простий - два стовпчики, дві мови, жирний, курсив деякі символи виділені іншим кольором тла, ручні нові рядки та символи параграфу. Однаковий шрифт, жодних таблиць, жодних малюнків...
1. Відкривання та збереження документу займає ~6-8 хв. (машина P4 2G), тобто натиснув save і пішов по каву - з іншого боку в 2.0 та 2.1, здається було ще більше, хвилин до 15 - так що тут деякий прогрес (хотів зробити звіт про ваду, але їх там є декілька штук з 2005 р.)
2. З цього сумного приводу прийшлося вимкнути автозбереження (уявляєте кайф: працюєш-працюєш, а тут хряц і на майже 10хв кофі-брейк). На відміну від конкуруючого продукта
скасувати автозбереження через Esc неможливо
3. Також неможливо зупинити пошук/заміну через Esc
4. Пошук працює більш-менш швидко, але заміна, якщо багато символів загрібає собі до 4Гб, причому система тихо вмирає, а воно потім просить чи скасувати "повернення", і шкварк - все зроблено
5. В заміні з регулярними виразами, якщо міняти на порожній рядок ніфіга не міняє, на прогалини - будь ласка
6. В заміні з регулярними виразами неможливо використати /1, /2..., цікаво, що в рядку пошуку можна, а в заміні - ні
7. Неможливо розрізнити символ ручного розриву рядка і параграфу - в мому випадку, це досить критично, бо треба робити багато замін в залежності від типу розриву. Цікаво, що в регулярних виразах в одних випадках воно трактує ручний новий рядок як кінець рядка, а в інших це робить лише параграф
8. Не знайшов можливості вставити спеціальний символ в пошуку, тобто не ті, що є в таблицях Unicode, а дійсно спеціальні: новий рядок, параграф, нова сторінка, новий стовпчик...
9. На імпорт багато нарікати не буду, бо з закритих форматів, але є цікавий ефект, імпортує десь до середини просто на відмінно, а потім втрачає всі форматування символів до кінця документу, трішки міняєш документ, це трапляється в зовсім іншому місці, але трапляється... Однаково, що в 2.0, що в 2.1, що в 2.2...
Це про погане, тепер про гарне: "конкуруючий продукт", коли робиш зміну в документі починає щось важке робити в фоні забираючи весь ЦП і внеможливлюючи працю, я вже заборонив автоперевірку орфографії та граматики, вилучив словники з інсталяції, Esc не допомагає, в смужці стану нічого не показує, так і не знайшов що це, так що "ООо - Назавджи"!
P.S. я майже з офісами не працюю, тому, якщо я просто щось недопетрав, і хтось може підказати як виправити щось з наведеного, буду вельми вдячний.
P.P.S. запобігаючи правильному запитанню скажу, що з задоволенням би розбив документ на частини, але це б зробило процес редагування майже неможливим