Автор Гілка: OpenOffice.org 2.2.0 RC1  (Прочитано 8412 раз)

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
OpenOffice.org 2.2.0 RC1
« : 2007-02-24 13:49:24 »
Пропонуємо завантажити і протестувати версію OpenOffice.org 2.2 rc1.

Враження можете писати тут, але зауважу -- п"ять днів я буду у відрядженні.

ftp.openoffice.org.ua/pub/soft/OpenOffice/testing/
« Змінено: 2007-02-24 13:51:46 від mashckoff »
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: OpenOffice.org 2.2.0 RC1
« Відповідей #1 : 2007-02-25 05:14:06 »
Мені тут останнім часом довелося працювати з документом на 2000 сторінок (~20М символів), і вражень мені дещо додалося про OOo (включно з 2.2rc1) :)
Документ великий, але досить простий - два стовпчики, дві мови, жирний, курсив деякі символи виділені іншим кольором тла, ручні нові рядки та символи параграфу. Однаковий шрифт, жодних таблиць, жодних малюнків...

1. Відкривання та збереження документу займає ~6-8 хв. (машина P4 2G), тобто натиснув save і пішов по каву  - з іншого боку в 2.0 та 2.1, здається було ще більше, хвилин до 15 - так що тут деякий прогрес (хотів зробити звіт про ваду, але їх там є декілька штук з 2005 р.)
2. З цього сумного приводу прийшлося вимкнути автозбереження (уявляєте кайф: працюєш-працюєш, а тут хряц і на майже 10хв кофі-брейк). На відміну від конкуруючого продукта ;) скасувати автозбереження через Esc неможливо
3. Також неможливо зупинити пошук/заміну через Esc
4. Пошук працює більш-менш швидко, але заміна, якщо багато символів загрібає собі до 4Гб, причому система тихо вмирає, а воно потім просить чи скасувати "повернення", і шкварк - все зроблено :)
5. В заміні з регулярними виразами, якщо міняти на порожній рядок ніфіга не міняє, на прогалини - будь ласка
6. В заміні з регулярними виразами неможливо використати /1, /2..., цікаво, що в рядку пошуку можна, а в заміні - ні  :o
7. Неможливо розрізнити символ ручного розриву рядка і параграфу - в мому випадку, це досить критично, бо треба робити багато замін в залежності від типу розриву. Цікаво, що в регулярних виразах в одних випадках воно трактує ручний новий рядок як кінець рядка, а в інших це робить лише параграф
8. Не знайшов можливості вставити спеціальний символ в пошуку, тобто не ті, що є в таблицях Unicode, а дійсно спеціальні: новий рядок, параграф, нова сторінка, новий стовпчик...
9. На імпорт багато нарікати не буду, бо з закритих форматів, але є цікавий ефект, імпортує десь до середини просто на відмінно, а потім втрачає всі форматування символів до кінця документу, трішки міняєш документ, це трапляється в зовсім іншому місці, але трапляється... Однаково, що в 2.0, що в 2.1, що в 2.2...

Це про погане, тепер про гарне: "конкуруючий продукт", коли робиш зміну в документі починає щось важке робити в фоні забираючи весь ЦП і внеможливлюючи працю, я вже заборонив автоперевірку орфографії та граматики, вилучив словники з інсталяції, Esc не допомагає, в смужці стану нічого не показує, так і не знайшов що це, так що "ООо - Назавджи"! :)

P.S. я майже з офісами не працюю, тому, якщо я просто щось недопетрав, і хтось може підказати як виправити щось з наведеного, буду вельми вдячний.
P.P.S. запобігаючи правильному запитанню скажу, що з задоволенням би розбив документ на частини, але це б зробило процес редагування майже неможливим :(
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #2 : 2007-02-25 05:22:16 »
може трішки і офтоп, але ЧОМУ під Лінукс дистрибутив аж на 30метрів більший?! я знаю купу народу, в основному, не з великих міст (де товсті швидкі канали), для яких кожен метр на рахунку. :-/
Стану досконалим! :-)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #3 : 2007-02-25 13:11:40 »
але ЧОМУ під Лінукс дистрибутив аж на 30метрів більший?! [...] для яких кожен метр на рахунку. :-/
Там додаткові гальма :-)  Бо під win32 принаймні 1.x швидше на око працюють :-(

[якщо вірно пам'ятаю -- то adiel з sinister під лінукс збирають "більш статичну" збірку -- щоб встановлювалася будь на чому; це також звичайна політика збірки бінарних тарболів/пакунків "від виробника", на жаль; у дистрибутивах можливо зробити більш оптимально]

Щодо бегамайтів -- IMHO на тлі ста метрів це ще помітно, але й так, й так важкувато буде.  Ви можете спитати тих знайомих, чи є якийсь (місцевий?) трафік, який їм зручніший/дешевший?

Бо тоді можна налагодити місцевий ftp чи принаймні у рамках LUG дисками та ще як обмінюватися.  Точно знаю, що в Одесі точка обміну трафіком щонайменш одна є.

Відсутній rpalyvoda

• Дописувач
  • **
  • дописів: 76
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2007-02-26 02:15:23 »
Пропонуємо завантажити і протестувати версію OpenOffice.org 2.2 rc1.

Враження можете писати тут, але зауважу -- п"ять днів я буду у відрядженні.

ftp.openoffice.org.ua/pub/soft/OpenOffice/testing/

молодці!
Endeavour OS

Відсутній yurkomik2

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2007-02-27 11:54:06 »
Усе гарно, молодці!
Будь-ласка зробіть так, щоб україномовну збірку можна було звантажити з офсайту овпенофісу.
Чи є вже україномовна вин-версія?

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #6 : 2007-02-27 14:55:00 »
Усе гарно, молодці!
Будь-ласка зробіть так, щоб україномовну збірку можна було звантажити з офсайту овпенофісу.
Оскільки розумію, офіціалізувати планувалося ще переклад 2.1 -- чомусь не сталося (подробиць не пам'ятаю, Вад повернеться/дістанеться -- мабуть, розкаже; чи запізнилися, чи хтось щось не так зрозумів...)

Є бажаючі допомогти ліцензійним winxp pro та залізом чи термінальним доступом? (здається, можна вночі, але це десь пара десятків гігабайт диску та достатньо сильне навантаження навіть неслабої машинки)

До сих пір від разу до разу варіанти знаходилися, але краще ж робити, ніж їх шукати...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-02-27 17:50:23 »
Є бажаючі допомогти ліцензійним winxp pro та залізом чи термінальним доступом? (здається, можна вночі, але це десь пара десятків гігабайт диску та достатньо сильне навантаження навіть неслабої машинки)

Ну ось... як завжди. Маю бажання, та не маю можливості... Є ліцензійна ХР, але по-перше вона Home, по-друге - назвати ноут придатною для цього залізякою в мене язик не повернеться... :'(

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #8 : 2007-02-27 19:07:31 »
Є ліцензійна winxp, здається, pro. Залізо P4 2.4 / 256 ram ( якщо хтось вміє робить компілюючі кластери у вінь ;), то є ще 12 * Cel 2.4 / 128 ram у мережі ). Але все це підключене до Нету через діялап :.(, отже ніякого термінального доступу, а об'єми даних більше 2м краще передавати на з'ємних носіях.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #9 : 2007-02-28 10:29:36 »
Поки серйозно не тестував, але у віндівському інсталяторі мене вбило "Полягання" :D...

Відсутній mvd

• Новачок
  • *
  • дописів: 40
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2007-03-01 11:19:35 »

До сих пір від разу до разу варіанти знаходилися, але краще ж робити, ніж їх шукати...
Можу допомогти з термінальним доступом до машини P4 1G/80G з ліцензійною віндою.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #11 : 2007-03-02 19:28:21 »
Спробую покористуватись при кожній нагоді.

В меню "Інструменти" - "Трасувальник" (в оригіналі - "Detective")
І відповідно те що в підменю. Я так і не зрозумів що це таке. Навіть не знаю тепер як оцінити переклад цього слова.

Відсутній vitalis

• Кореспондент
  • дописів: 112
  • Як воно?
« Відповідей #12 : 2007-03-15 14:29:31 »
Ну нарешті вже з'явилась збірка і для офтописька.
«Чтиво» - е-бібліотека україномовної літератури на всі смаки
Домівка.net - національний портал

Відсутній anatolijd

• Графоман
« Відповідей #13 : 2007-03-21 19:17:22 »
e-e-e, маю зауваження по welcome  window (ото вікно яке зявляється при першому запуску офісу і пропонує переглянути ліцензію і заповнити дані про себе)

Запрошуємо до OpenOffice.org 2.2

Цей майстер проведе вас крізь процес регестрації ...

--

Хто там має можливість це зробити - поправте  ;)

Відсутній anatolijd

• Графоман
« Відповідей #14 : 2007-03-21 19:20:36 »
правильно буде - регистрації

;)