Автор Гілка: Французький парламент перейде на Ubuntu  (Прочитано 6934 раз)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Парламент Франції, прислухавшись до рекомендацій урядової комісії, котра порадила віддавати перевагу вільному програмному забезпеченню над пропрієтарним, збирається стати другим після німецького Бундестаґу европейським парламентом, котрий міґрує на лінукс та інше ВПЗ.

Причина усе та ж -- досить суттєва економія коштів. Для виконання усіх необхідних робіт було обрано дві національні компанії: Linagora та Unilog.

Докладніше: http://fridge.ubuntu.com/node/814

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
Re: Французький парламент перейде на Ubuntu
« Відповідей #1 : 2007-03-18 20:33:07 »
ага! нещодавно (мабуть, в звязку із Поносовим) у російському ЗМІ виплило, що в Думі неліцензійна вінда стоїть. Цікаво, а що в нас у ВР з ліцензіями?  ::)

і що, приємно, - убунту!

цікаво, що вони будуть робити із кодеками, флешем, квіктаймом та іншими заморочками? А може відразу на Мінт перейдуть, де ці питання вже вирішені? ;-)
« Змінено: 2007-03-18 20:38:29 від Nickispeaki2 »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-03-18 21:04:57 »
цікаво, що вони будуть робити із кодеками, флешем, квіктаймом та іншими заморочками? А може відразу на Мінт перейдуть, де ці питання вже вирішені? ;-)
Кхм... а навіщо їм воно там потрібно? Чи може документи почали у вигляді флеш-анімації робити?  :o

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #3 : 2007-03-18 21:55:10 »
Кхм... а навіщо їм воно там потрібно? Чи може документи почали у вигляді флеш-анімації робити?  :o

ага! а купу сайтів (чисто флешових) куди подіти? у мене он недавно таке було.... сайт зроблений ну так на 30-40 процентів на флеші....

вони ж НЕ ТІЛЬКИ документи читають. а так вони ж може і звичайні нормальні люди... Я вже мовчу про  флешові іграшки. Зараз під віндою на них якась прям мода пішла...

а квік-тайм? досить значна частина роликів нових фільмів на ньому! навіть наші російські колеги іноді в ньому видають.

а ріал-аудіо, відео? я досить часто користуюся. іноді дивлюся телебачення, новини через вогнелиса. я, ГАДАЮ, депутати не дурніші за мене і користуються новими технологіями, можливо, навіть активніше мене!

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-03-19 08:58:32 »
1. Там є договір на обслуговування, тому якщо це й буде потрібно - встановлять і так.
2. Мене гризуть сумніви, стосовно необхідності ходити на флешові сайти та гратись у іграшки - у парламенті є чим зайнятись окрім цього.
3. Вони може й активніші користувачі усього перерахованого, але, на відміну від наших, вони там здебільшого працюють.

Відсутній iip))

• Графоман
  • дописів: 277
  • Перекладач KDE, openSUSE...
Re: Французький парламент перейде на KUbuntu
« Відповідей #5 : 2007-03-20 07:25:17 »
З різновидів Убунту вони вибрали Кубунту (типова стільниця - KDE). Ce magnifique!
Джерело:  Le Monde.
"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

zzandy

• Гість
Re: Французький парламент перейде на KUbuntu
« Відповідей #6 : 2007-03-20 10:17:56 »
Ce magnifique!

Це точно - правильною дорогою ідуть.

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #7 : 2007-03-21 13:50:59 »
1. Там є договір на обслуговування, тому якщо це й буде потрібно - встановлять і так.
2. Мене гризуть сумніви, стосовно необхідності ходити на флешові сайти та гратись у іграшки - у парламенті є чим зайнятись окрім цього.
3. Вони може й активніші користувачі усього перерахованого, але, на відміну від наших, вони там здебільшого працюють.

1. супер! погоджуюся!
2. та не тільки ж іграшки на флеші! а презентації по-вашому на флеші НЕ РОБЛЯТЬ? і досить, серйозні, до речі презентації! якщо така нелюбов до флеша.... чим я тут можу зарадити?! а про важливість флеша, можливо, свідчить той факт, що збираються випустити вільний флеш.
3. ПРАЦЮЮТЬ?! а чим наші депутати ГІРШІ за інших? Може тому , що Моніка в США, а не в Україні, або Берлусконі в Італії? У мене є знайомий, сенатор США. Так от.... Він колишній наш співвітчизник. А йому ПО_ПРИКОЛУ тут бути.... І БІЛЬШІСТЬ часу він проводить ТУТ, в Україні, а не в  рідному окрузі в США або розїзджаючи по світу. А в парламенті зявляється набагато рідше, ніж наші депутати.....
4. дякую за увагу. ;-)
« Змінено: 2007-03-21 13:52:48 від Nickispeaki2 »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2007-03-21 14:00:29 »
2. та не тільки ж іграшки на флеші! а презентації по-вашому на флеші НЕ РОБЛЯТЬ? і досить, серйозні, до речі презентації! якщо така нелюбов до флеша.... чим я тут можу зарадити?! а про важливість флеша, можливо, свідчить той факт, що збираються випустити вільний флеш.
3. ПРАЦЮЮТЬ?! а чим наші депутати ГІРШІ за інших? Може тому , що Моніка в США, а не в Україні, або Берлусконі в Італії? У мене є знайомий, сенатор США. Так от.... Він колишній наш співвітчизник. А йому ПО_ПРИКОЛУ тут бути.... І БІЛЬШІСТЬ часу він проводить ТУТ, в Україні, а не в  рідному окрузі в США або розїзджаючи по світу. А в парламенті зявляється набагато рідше, ніж наші депутати.....
4. дякую за увагу. ;-)
2. Ото хіба що презентації. нелюбові до флеша в мене вже немає - достатньо швидкі канали щоб його полюбити ;)
3. Не буду казати, чим гірші наші - це офтоп та я не знайомий з депутатами європейських парламентів. Але занадто довго обертався у політичному середовищі, щоб знати чого поганого є за нашими.
4. Та немає за що :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #9 : 2007-03-21 17:54:08 »

ага! а купу сайтів (чисто флешових) куди подіти? у мене он недавно таке було.... сайт зроблений ну так на 30-40 процентів на флеші....

вони ж НЕ ТІЛЬКИ документи читають. а так вони ж може і звичайні нормальні люди... Я вже мовчу про  флешові іграшки. Зараз під віндою на них якась прям мода пішла...

а квік-тайм? досить значна частина роликів нових фільмів на ньому! навіть наші російські колеги іноді в ньому видають.

а ріал-аудіо, відео? я досить часто користуюся. іноді дивлюся телебачення, новини через вогнелиса. я, ГАДАЮ, депутати не дурніші за мене і користуються новими технологіями, можливо, навіть активніше мене!
1. Як колишній веб-майстер і РНР-програміст вважаю сайти, написані на флеші, вибачте, у...банством. Причини: такі сайті більше "важать", не індексуються ґуґлом (хоча розробки в цьому напрямі ведуться), вони не є "резиновими", тобто мають фіксовані розміри й розраховані на певне розширення екрану, флеш скрипт жре цінні ресурси процесора і пам"ять (втім, як і перевантажений яваскриптом сайт), лінк не можна відкрити в новому табі й взагалі меню правої кнопки миші відсутнє,
а жодних переваг над стандартним html+javascipt я не бачу. втім, сайтів на флеші не так багато, зазвичай їх роблять параноїки, які не хотять, щоб інфу з сайта могли скопіювати і вставити.  водночас флеш активно юзається для баннерів, ось тому я його довгий час не юзав, аж поки не захотілося подивитися ролик на Youtube.
Так в чому проблема власне? Як і у вінді, треба натиснути кнопочку "Install Missing Plugin", і флеш-плагін встановиться. Це проблема??
2. Здається, завантажити квік-тайм і т.п. плаґіни теж не є складним, а взагалі чи то mplayer чи то vlc заміняє всі ці формати собою, тож не треба паритись.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2007-03-23 13:25:08 »
1. Як колишній веб-майстер і РНР-програміст вважаю сайти, написані на флеші, вибачте, у...банством. Причини: такі сайті більше "важать", не індексуються ґуґлом (хоча розробки в цьому напрямі ведуться), вони не є "резиновими", тобто мають фіксовані розміри й розраховані на певне розширення екрану, флеш скрипт жре цінні ресурси процесора і пам"ять (втім, як і перевантажений яваскриптом сайт), лінк не можна відкрити в новому табі й взагалі меню правої кнопки миші відсутнє,
а жодних переваг над стандартним html+javascipt я не бачу. втім, сайтів на флеші не так багато, зазвичай їх роблять параноїки, які не хотять, щоб інфу з сайта могли скопіювати і вставити.  водночас флеш активно юзається для баннерів, ось тому я його довгий час не юзав, аж поки не захотілося подивитися ролик на Youtube.
Так в чому проблема власне? Як і у вінді, треба натиснути кнопочку "Install Missing Plugin", і флеш-плагін встановиться. Це проблема??

2. Здається, завантажити квік-тайм і т.п. плаґіни теж не є складним, а взагалі чи то mplayer чи то vlc заміняє всі ці формати собою, тож не треба паритись.

1. Досить добре сказано -  веб-майстер і програміст. А депутатів піднімемо до рівня програмістів? більшість чиновників не знають що таке навіть лінукс а Ви кажете проблема із плагіном... пла...? як ? ;-)

2. ага! я свого часу напарився! а депутати, значить навіть розумніші за мене? ;-) досить Ви гарної думки за депутатів! я мр3 прикручував тиждень. Звичайно можна сказати про криві ручки і... (я про написану мною графічну оболонку якось скромно промовчу... ) і відсутність часу= весь вільний час проводити  у тому щоб ТАКИ НАРЕШТІ налаштувати свою машину до роботи...

мплеєр сходу таки непішов у мене, із сирцями теж не склалося.
що далі? влц?.... не памятаю, що вже із ним вийшло, але поки що не встановив. треба буде - ТО БУДЕ встановлено.

а так ....

(мдя ..  скромність, скромність! а колись я ще й адміном був! під вінду!  ;D )

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #11 : 2007-03-23 13:27:00 »
а про недоліки флеша Ви досить таки професійно сказали!
 8-)

+1

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #12 : 2007-03-23 13:29:59 »
то може ТАКИ не паритися і зайвий раз не діставати адмінів і таки ВСТАНОВИТИ МІНТ, ДЕ ВСЕ ЦЕ ВЖЕ Є  І ПРАЦЮЄ?!

мінт 2.2 http://linuxmint.com/index.html хто не вірить - перевірить!
 :-*

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #13 : 2007-03-23 13:35:30 »
Well, взагалі-то депутати не будуть встановлювати на свої компи нічого самостійно, за них це зробить адмін, і ОС тут ні до чого  :o
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2007-03-23 13:35:32 »
[hollywar]Може не паритись з тим мінтом, а встановити Mandriva/ASP/Alt? [/hollywar]