Автор Гілка: Peugeot переведе 20 000 своїх ПК на лінукс  (Прочитано 1808 раз)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Французький виробник автомобілів PSA Peugeot Citroen планує перевести у своїй компанії 20 000 комп'ютерів під управління операційною системою лінукс.

В якості дистрибутиву було надано перевагу Novell's SUSE Linux Enteprise Desktop, також використовуватимуть OpenOffice.org 2, еле переходити на відкриті формати не плунують, оскільки на інших 50 000 персональних комп'ютерах використовується Microsoft Office.

Джерело: InformationWeek

Praporshic

• Гість
Re: Peugeot переведе 20 000 своїх ПК на лінукс
« Відповідей #1 : 2007-08-11 17:13:30 »
1. Якщо не помиляюсь, то новині вже кілька місяців.
2. А чого ще чекати від нащадків одесита Бориса Цитроєна?

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2007-08-11 23:00:19 »
1. Якщо не помиляюсь, то новині вже кілька місяців.
На InformationWeek новина датована сьогоднішнім числом. Можливо раніше була інформація про те, що вони обдумують подібне рішення, а тут вже воно прийняте!..

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #3 : 2007-08-12 17:31:03 »
Це логічне продовження

30 Jan 2007
http://www.novell.com/news/press/psa_peugeot_citro_eumln_chooses_suse_linux_enterprise_desktop_from_novell

і оцього
March 13, 2007
http://online.wsj.com/public/article/SB117374336173334742-0t8WLwdFNFNhmcynmJ8dS7hIX1g_20070320.html

Мене прикололо оце  :)
Цитата
In addition, SUSE Linux Enterprise Desktop includes a search engine for searching the user's desktop files and documents.
ага, вагомий аргумент, правда? Ніби інші дистри такого не мають...

А взагалі прикольно чути про Льолікс на робочих місцях в таких масштабах. Це не заміна віндових серверів на  RH. :)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #4 : 2007-08-13 13:47:05 »
А ще прикольно чути про Лінукс, що він "Льолікс". Напрошуєтесь на нагороду?

Цитата
Мене прикололо оце
Цитата:

In addition, SUSE Linux Enterprise Desktop includes a search engine for searching the user's desktop files and documents.

ага, вагомий аргумент, правда? Ніби інші дистри такого не мають...
Думаю, що найвагомішим аргументом була можливість техпідтримки. Це щоб зараз не виникало полемік на тему "А чому саме SUSE Enterprice, a не ХХХ? Вони що, ламери, що не могли ХХХ підняти?"
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #5 : 2007-08-13 14:57:39 »
ага,
прошу виписати мені зі складу нагороду за лІнУкС (теж прикольно, пра?) і ше одну за оффтоп/флейм  :D

Цитата стосувалась конкретно статті а не Сюзи чи Пежо. Виділена в окремий абзац вона виглядає "вагомим аргументом" хоча аж ніяк не є.

Якби я офіс на 20 компів мігрував з Вінди на Лінукс (не сервери а саме юзерів, наприклад Агнесу Павловну з бухгалтерії, Любов Сергіївну з відділу кадрів, і так далі ) я б теж вибрав дистр який має серйозну технічну підтримку, а ше доволі розповсюджений, ну а якщо виробник ще й працює в напрямку інтеграції з Віндою то тут взагалі без варіантів. Що з того вийде і як швидко ше не ясно, але бажання співпраці задекларовано і закріплено угодою. ;)
було б кльово якби сисадміни з Пежо створили собі блог в якому б ділились враженнями від тої мегаміграції - рейтинг би був ше той...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #6 : 2007-08-13 17:00:43 »
Off-topic:
Чи то магнітні бурі, чи флуктуації астралу... Або то я сьогодні нервовий? А може, просто настав міжнародний день порушення правил ЛОУ, а мені не доложили...[smiley=20.gif]
« Змінено: 2007-08-13 17:01:29 від Cthulhu »

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #7 : 2007-08-13 22:42:06 »
ага,
прошу виписати мені зі складу нагороду за лІнУкС (теж прикольно, пра?) і ше одну за оффтоп/флейм  :D
Запросто.
М: +
Чесно кажучи, важко реагувати на фоли у свій бік, але якщо вже й Chtulchu зауважив порушення, то таки відреагую.

Цитата
Якби я офіс на 20 компів мігрував з Вінди на Лінукс (не сервери а саме юзерів, наприклад Агнесу Павловну з бухгалтерії, Любов Сергіївну з відділу кадрів, і так далі ) я б теж вибрав дистр який має серйозну технічну підтримку, а ше доволі розповсюджений,
А я би вибрав той, котрий краще знаю. А то на міжнародних дзвінках у техсапорт "зекономиш" більше, аніж на переході, котрий сам по собі доволі дороге і клопітке задоволення. Проте у Франції з цим (дзвінками в підтримку) трохи інакше. Та й стиль роботи інший, аніж в офісі на десяток-другий робочих машин.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #8 : 2007-08-13 23:41:48 »
Чесно кажучи, важко реагувати на фоли у свій бік, але якщо вже й Chtulchu зауважив порушення, то таки відреагую.
(задумливо): може то нік змінити? А то root_x вже постраждав...

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #9 : 2007-08-15 23:41:03 »
(задумливо): може то нік змінити? А то root_x вже постраждав...
:-[
Пробачте, я більше не буду. І не хавайте мій міск... моск... ма... мамо...