Справа в тому, шо в того самого Мака з кернелом нарешті майже порядок, новий Леопард навіть POSIX подужав...
Що воно просто працює для звичайного користувача, а не для таких гиків якм ми. От в чому справа. Крутість не в повторенні вигляду, а вповторенні якості.
В мене, доречі, на нотбуці стоїть Fedora
Тому я й кажу, що це дурна робота, теє одоробло, що називається Гномом, вимальовувати як МАС. Краще б зайнялись травлею бліх та розробкою дійсно інтегрованих сервісів дестопу, щоб створення аплікацій було не війною з багами та винайденням магічних шляхів зробити прості речі.Трохи краще справи в КДЄ, але не настільки, щоб сказати, що там все добре. Проте, це ще один привід для флейму, даруйте...
Бо GTK. А в KMail? А в Java програмах? А тих, що на Tk побудовані? А тих, що Motif використовують (яким маленьких дітей страшити можна)? От у Маках все, що використовується без Х11 — все одинакове. Й шорткати всюди загалом одинакові.
Yup. OSX Leopard — офіційно Unix, зареєстрований в Open Group. А Linux там немає тому, що Linux Is Not UniX?
Це поки-що й так ясно, що Linux is not Desktop ready. Нам, geek'ам воно працює (після ломика та якоїсь там матері), а що робитиме звичайний користувач, який ставить ту систему сам, своїми руками?.. Відеокамеру не видно; сканер мав би працювати, але не працює; 3D у NVidia досі з коробки не запускається — драйвер міняй... — уявіть: це все на бухгалтерські дівочі ніжні руки?..
Наприклад, патч для GTK, що дозволяє тримати меню зверху на одному стандартному місці, як й у MacOSX — не пройшов, бо очевидно віндова ідея мати 10 меню на одному екрані їм краще...
Я от реально у свій час пропонував одній львівській контуперній компанії зробити щось на подобії Apple. Усмішка по вуха А чому-б і ні? Це була ідея типу: виберіть одну якусь стабільну архітектуру заліза, вчепіться одного якогось дистра (або зліпіть свій власний на кінець), візьміть пару хороших С/С++ кодерів що пофіксують драйвери нормально, утрясуть пакети й клепайте рішення, продавайте залізо з Linux pre-installed. Хіба з тим-же Alt Linux не знайдеться спільна мова? Та не вірю. У Альті дуже гарні та унікальні ідеї. Почистити KDE щоби виглядало пристойно, повикидати все лишнє залишивши тільки драйвери для отого єдиного заліза (або класу того заліза) й готово. А там далі можна й ще кращі контакти з вендорами навести й т.д. Чим погані сусідні російські лаптопи? Дуже гарно працюють з Linux. Хіба з тими дядьками спільної мови не знайшли-б?.. Ну чим погано мати-б той-же Open Moko, тільки з нормальним інтерфейсом, а не тим fugly-коричневим що там пропонують? Хіба мало у тому-ж Львові нормальних дизайнерів?..
Ну, перепрошую, до чого тут Kmail? Якщо хочете стандартів — юзайте ґном та еволюшн, або kde та kmail. Якщо для вас це непринципово (як для мене), то можна «змішувати».
багато FreeBSD-шників, коли не мають гарних арґументів, наводять цей, що от Linux — не юнікс, а BSD — юнікс. Ну не юнікс, і що?
У KDE, здається, можна зробити.
пофарбувати все в один колір зеківський — то невелика робота. А ти спробуй, щоб ОС на будь-якому залізі працювало, а не на залізі мак-онлі.
Цитата: noddeat від 2007-11-04 19:36:41Цитата: noddeat від 2007-11-04 19:36:41пофарбувати все в один колір зеківський — то невелика робота. А ти спробуй, щоб ОС на будь-якому залізі працювало, а не на залізі мак-онлі.А от це якраз кінцевому користувачу зовсім НЕ треба. Вінда тому й крива, бо старається працювати на міріядах заліза. Те саме з Linux: наспіх поліплені драйвери, дуже часто девайси тільки напівпрацюють. А от Apple почав робити щось типу "MacOSX Leopard for MacBook" — навіть не пробуй оце ставити на MacBook Pro — просто не піде. Вони підточують OS під конкретний клас машин, на яких воно працює безперебійно, як годинник. Крім того вам, як користувачу-кнопкодаву всеодно скільки там заліза OS підтримує: у вас на столі один лаптоп й ви хочете його стабільним. А коли воно не стабільне, не працює або часто ламається й падає — це взагалі нікому не потрібно.Особисто я був-би дуже радий бачити якийсь спеціалізований український бренд, на якому крутиться отой Linux, тільки вилизаний, нормально дороблений, з поставленою метою та конкретною стратеґією. Що зробив Apple? Та фактично форкнув відкриту OS, добавив у неї свій пропрієтар та штампує собі спеціалізоване залізо. Хто сказав що таким-же макаром не може вирости якась... наприклад Pear Computer чи Pumpkin Computer й виліпити щось подібне?Вас послухати - то крім лептопів комп'ютерів взагалі не існує :/З конкретним лептопом ситуація дійсно така, як ви описали. Можливості до модернізації ноута досить скромні. Так само й можливості вибору конфігурації.З десктопним залізом, IMHO, ситуація все ж трохи веселіша. І тут такий однобокий підхід не всім сподобається, хоча певну категорію користувачів задовольнить.Як на мене, перша проблема виробників таких систем в Україні - відсутність формальних стандартів. В першу чергу це стосується обміну документами. Погодьтеся, що коли податкова каже не подайте нам такий звіт, а подайте нам звіт зроблений в такій то програмі... і тд. Яке при такій ситуації можна продавати залізо з "вилизаним лінуксом"?PS Пора вже тему в балачки переносити.
Цитата: noddeat від 2007-11-04 19:36:41пофарбувати все в один колір зеківський — то невелика робота. А ти спробуй, щоб ОС на будь-якому залізі працювало, а не на залізі мак-онлі.А от це якраз кінцевому користувачу зовсім НЕ треба. Вінда тому й крива, бо старається працювати на міріядах заліза. Те саме з Linux: наспіх поліплені драйвери, дуже часто девайси тільки напівпрацюють. А от Apple почав робити щось типу "MacOSX Leopard for MacBook" — навіть не пробуй оце ставити на MacBook Pro — просто не піде. Вони підточують OS під конкретний клас машин, на яких воно працює безперебійно, як годинник. Крім того вам, як користувачу-кнопкодаву всеодно скільки там заліза OS підтримує: у вас на столі один лаптоп й ви хочете його стабільним. А коли воно не стабільне, не працює або часто ламається й падає — це взагалі нікому не потрібно.Особисто я був-би дуже радий бачити якийсь спеціалізований український бренд, на якому крутиться отой Linux, тільки вилизаний, нормально дороблений, з поставленою метою та конкретною стратеґією. Що зробив Apple? Та фактично форкнув відкриту OS, добавив у неї свій пропрієтар та штампує собі спеціалізоване залізо. Хто сказав що таким-же макаром не може вирости якась... наприклад Pear Computer чи Pumpkin Computer й виліпити щось подібне?
PS Пора вже тему в балачки переносити.
З конкретним лептопом ситуація дійсно така, як ви описали. Можливості до модернізації ноута досить скромні. Так само й можливості вибору конфігурації.
Крім того вам, як користувачу-кнопкодаву всеодно скільки там заліза OS підтримує: у вас на столі один лаптоп й ви хочете його стабільним.
Крім того, чому це я раптом повинен використовувати тільки якийсь один клас програм?
Місяць тому зіткнувся з ситуацією, коли презентація створена в M$ Office під мак не захотіла коректно відображатися в офтопіку і все . Тож в загальному виходить, що не таке вже й щастя оте обмеження апаратного забезпечення.
я не хочу купувати для цього макбук за 2000 зелених. На моєму бюджетнику з core 2 duo бігає все, що треба, і так.
...і при цьому, щоб все працювало, мені треба купувати іВебкамеру, іФлешку, іФотоапарат та іТелефон, відео знімати за записувати іКамерою, а перезентації пускати виключно через іПроектор (так, я бачив, як бідний викладач не зміг підключити свій макбук до проектора). Тайм-машина — цікава штука, тільки бекапи робить чомусь лише на USB-вінчестер (іВінчестер ?)
ви не повинні, але знайте про наслідки. Хочете сказати, що програми KDE та GNOME у маці виглядають «по маківськи»?
Можете сприйняти KDE та GNOME як різні ОС, які юзають одне ядро. Між ними ніколи не буде інтеґрації, тому що цього не хочуть користувачі. Одним подобається одне, іншим — інше.
Ну ви-ж розумієте, що ми не базаримо тут про все підряд, а говоримо про дурнувастий Linux Desktop, який абсолютно не юзабельний та повний аутсайдер на ринку. Тому перемальовуй-не-перемальовуй, а чорта всеодно в ангела не перетвориш одними тільки фарбами.
Ну але Ви-ж то добре розумієте що все вище що ви тут понаписували — суцільні дурниці й FUD. До речі, iSight й так вмонтований вже зразу в лаптоп та iMac. Й причому якість ЗНАЧНО перевищує ті ваші дешевенькі китайські поробки, що уродливою прищепкою чіпляються до вашого пісюка й пилюку потім кабелем збирають на столі. iСмартфон у мене iSamsung й чось iПрацює значно iЧистіше, ніж під віндою (під GNU/Linux — just doesn't works, але це вже gnu/деталі). З проектором — може просто перехідник з DVI на старовинний VGA забув? Time Machine: на розділ диска, на зовнішній драйв, на мережевий драйв.
Те, що під дубовий X11, то звичайно що ні. Але я вже не дуже пам'ятаю коли запускав X11 останній раз... А от QT що під Маківський фреймворк зкомпільований, виглядає власне саме по-маківськи. Й WxWindows, що без X11 теж. Й навіть Tk — й той абсолютно по-маківськи виглядає й працює. Навіть OpenOffice.org (NeoOffice) й той виглядає по-маківськи та використовує всі смачні речі маківських підсистем.
Словом, вчіться від професіоналів, студенти.
Якраз користувачі цього дуже й дуже хочуть. А RedHat навіть у свій час цілу епопею заварив, за що окремі вискочки типу Мосфета і йому подібних підняли страшенний візг та бойкот: якже-це так, що з ними не радяться й все інтегрують в один вид, іґноруючи їхні маленькі ідейки?.. Інтеграції та об'єднання власне не хочуть оті обмежені кодери зі своїми недалекими гордими мізками, величиною з горіх. Бо вони дальше своїх проблем вони просто нічого не бачать. Це-ж disaster який буде, коли якогось DarkCode чи r00t ґіка вже більше не буде в списку Hall Of Fame, вікна About...
Але-ж от біда, що «віз й доси там» (с) — Linux Desktop тільки у вигляді відчайдушного крику опенсорсних кодерів «Воно ready!!! Треба тільки придивитись краще!!!», ну а RedHat може єдина дистра, у якій все більш-менш систематично й упорядковано.
Хочете ще один живий приклад, окрім музичного інструмента KORG? Візьміть Asus Eee PC, потримайте його в руках й подивіться на концепт. Asus повикидав все що лишнє, зробив свій десктоп (благо, це можна зробити на Linux досить легко, якщо мати смекалку) й воно чудово собі робить свою роботу й не ламається. Власне це саме те, що я колись і пропонував отій львівській компанії ще років 5 тому назад. Та-й що вони насправді могли осилити ще тоді, давно. А ось ваші розмови про закони ЄС та "Linux on all hardware" читати просто смішно, бо ви просто навіть не дуже розумієте про що взагалі тут йде мова, як й решта міня отих Linux-програмерів...
Так це не тому що Мак поганий, а тому що M$ Office 2003 — г!8няна поробка, що навіть не Cococa, а старий Carbon. От ви попробуйте те саме с MS Office 2007 (ще бета, правда) на обох платформах й тоді розкажете свої враження. Наприклад якщо взяти OpenOffice.org, то воно не стильно й криво на всіх платформах одинаково. А взагалі презентації на маках треба робити в Keynote.
Цитата: rangel від 2007-11-05 18:58:35Місяць тому зіткнувся з ситуацією, коли презентація створена в M$ Office під мак не захотіла коректно відображатися в офтопіку і все . Тож в загальному виходить, що не таке вже й щастя оте обмеження апаратного забезпечення.Так це не тому що Мак поганий, а тому що M$ Office 2003 — г!8няна поробка, що навіть не Cococa, а старий Carbon. От ви попробуйте те саме с MS Office 2007 (ще бета, правда) на обох платформах й тоді розкажете свої враження.
А взагалі презентації на маках треба робити в Keynote.
Цитата: BM від 2007-11-06 04:51:03Словом, вчіться від професіоналів, студенти. Так, школярику, марш вчити уроки та історію розвитку UNIX-like систем.Якби не склав модераторських повноважень то плюса за неповагу вже видав би.
З проектором — може просто перехідник з DVI на старовинний VGA забув?
Так це не тому що Мак поганий, а тому що M$ Office 2003 — г!8няна поробка, що навіть не Cococa, а старий Carbon. От ви попробуйте те саме с MS Office 2007 (ще бета, правда) на обох платформах й тоді розкажете свої враження. Наприклад якщо взяти OpenOffice.org, то воно не стильно й криво на всіх платформах одинаково. Усмішка А взагалі презентації на маках треба робити в Keynote.
Цитата: noddeat від 2007-11-03 19:35:59ну в мене цей діалог чомусь однаковий у Open Ofice, Firefox і Gimp. Бо GTK. А в KMail? А в Java програмах? А тих, що на Tk побудовані? А тих, що Motif використовують (яким маленьких дітей страшити можна)? От у Маках все, що використовується без Х11 — все одинакове. Й шорткати всюди загалом одинакові.
ну в мене цей діалог чомусь однаковий у Open Ofice, Firefox і Gimp.
Що мається на увазі під Linux Desktop? Я можу цілком відверто назвати дурнуватими інтерфейси як макосі так і мастдая, бо придати їм зручний мені вигляд складно.
А Ви схоже не розумієте, що написане Вами ще більша дурня?
В мене наразі Nokia 6680 яка працює як мені треба. Інколи навіть у якості кардрідера використовую.
В мене у KDE усе виглядає однаково.
Так, школярику, марш вчити уроки та історію розвитку UNIX-like систем.Якби не склав модераторських повноважень то плюса за неповагу вже видав би.
А такі люди з тих "Зал Слави" не зникнуть ніколи. Може пан такі зрозуміє що усе що є OpenSource робиться людьми для себе, а не розробниками для бидла?
Все систематично й впорядковано всюди. В Debian (та похідних *Ubuntu), SUSE, Mandriva, Gentoo, Arch. Навіть у слаці якась впорядкованість є. І може пан пояснить, чому "не готовий для десктопу" Linux його захоплює і зовсім не за рахунок IT-фахівців.
Так може пан пояснить нам, неписьменним, що і як має бути? Варіації на тему "здирайте з маків" або "здирайте з вісти" не катять - вони самі в нас ідеї крадуть.
1. Офіс має бути зручним. А не стильним.
2. Де взяти той Keynote під інші платформи? Мова йде про "інтероперабельність", тобто про сумісність.
3. Бачили ми той 2007-й офіс. Замість інструменту зробили цяцьку. Працювати неможливо.