Автор Гілка: Fedora 8  (Прочитано 8668 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Fedora 8
« Відповідей #15 : 2007-11-09 18:02:43 »
залежить, що у вас встановлене (точніше, як багато всього). десь в районі ґіґа тягнути, в середньому.

здається, yum перед тим, як почати інсталяцію, показує, скільки це буде.
:o ґіґа? лиш перейти з 7 до 8? дам що там такого відміного не розумію...
ну список бачили. Що відмінного — дивіться changelog кожного нового пакету. у мене дійсно набралося 995 М, але у вас може й менше буде.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Fedora 8 в UA-IX (буде)
« Відповідей #16 : 2007-11-09 22:23:20 »
тільки не треба знову цей флейм про нестабільність федори.
Спробуєте підтримувати не тільки на localhost -- отоді повернемось до питаннячка.

PS:
Цитата
Ну ще ніби В. Лісівка та gvy користуються федорою тут.
Я?!  Федорою?!  Пане, це майже повод для дуелі :-/

Цитата
Міша - альтом та трохи дебом, НМВ.
Тільки альтом, мені достатньо; деб, федора, центос, мандріва -- тільки в VPS, за які відповідають інші люди.

PPS:
Цитата
А от шоста була як раз нічого...
FYI:
fly:~ftp/pub/Linux/Fedora/core/updates/6> du -sh * .
13G     i386
10G     x86_64
23G

Я того, хто дуже попрохав ЦЕ віддзеркалити, колись наздожену по коридорах контори ;-)

PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPS: F8 повзе сюди: ftp://ftp.linux.kiev.ua/pub/Linux/Fedora/releases/8
« Змінено: 2007-11-09 22:32:27 від gvy »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2007-11-10 17:15:53 »
Цитата
Спробуєте підтримувати не тільки на localhost -- отоді повернемось до питаннячка.
ну я ж не адмін, тому підтримую лише свою власну машину. Але в конторі, де я колись працював, федора виконувала функції проксі та поштового сервера, а ще пару років була веб-сервером. Нарікань не було, бо в адміна були досить прямі руки. В конторі десь в районі 30 компів було. Також я хостив сайт у компанії ColoCall, веб-сервер довгий час крутився на федорі. Правда, потім вони фрю поставили.

ЗІ федору 8 встановив — поламалася перемикалка xkbswitch. Тепер у ґномі я взагалі без української, а в KDE лише мишкою можу перемикати. Також при спробі під’єднатися до федориного компа за допомогою NX він вилітає в небо, коли проходить авторизацію й починає завантажувати сесію. Розумію, що це одна проблема з X.org. Плачу, але поки що забив  :'(
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #18 : 2007-11-10 17:54:54 »
Цитата
i'm sorry. пролітала повз очі якась ваша стаття, що називалась «RPM...» Напевно, звідти й зробив такий передчасний висновок

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #19 : 2007-11-11 15:01:04 »
Цитата
i'm sorry. пролітала повз очі якась ваша стаття, що називалась «RPM...» Напевно, звідти й зробив такий передчасний висновок
А то в альті dpkg...  ;D

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2007-11-12 16:01:10 »
Цитата

ЗІ федору 8 встановив — поламалася перемикалка xkbswitch. Тепер у ґномі я взагалі без української, а в KDE лише мишкою можу перемикати. Також при спробі під’єднатися до федориного компа за допомогою NX він вилітає в небо, коли проходить авторизацію й починає завантажувати сесію. Розумію, що це одна проблема з X.org. Плачу, але поки що забив
з перемикалкою розібрався - це розкладка Далекого Обрія полетіла, бо вона ще не включена в Xorg. Видалив нафіг драйвер NVIDIA - у іграшки я все одно не граю на роботі, компіз не юзаю, а завантажуватись система стала в кілька разів (!) швидше.

Також дійсно швидше став працювати pirut.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #21 : 2007-11-13 10:37:15 »
xorg.conf В студію...
Самому стало цікаво, як без дров енвідії можна правильно частоту поставити (треба 1280x1024@75) -колись юзав 1024x768@100 -без дров було ніяк.
Драйвер вирубили ксоргівським кофігом чи видалили повністю?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
colocall та rpm
« Відповідей #22 : 2007-11-13 14:11:53 »
Також я хостив сайт у компанії ColoCall, веб-сервер довгий час крутився на федорі. Правда, потім вони фрю поставили.
А півроку тому там ще гентушніки спостерігалися... :)  Так, треба виправляти ситуацію, бо Server 4.0 вже вийшов -- коли останній раз спілкувалися із старим знайомим, котрий тепер комдир там, то ще не було.

Цитата
Ну так RPM не тільки на редхаті водиться.  Й давно розшифровується як "RPM Package manager" ;)

Відсутній Samyray

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • In love with Fedora:)
« Відповідей #23 : 2007-11-13 14:42:36 »
Федора доволі непоганий дистр...але пару но:
Чому інші компанії дозволяють собі таке "нахабство",як включення кодеків в свої дистри,а федора ні?
Чому в мене не працює графічний вихід з системи?
Чому в мене відмовляється працювати компіз,хоча на мандріві все працює пречудово?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #24 : 2007-11-13 15:05:04 »
xorg.conf В студію...
Самому стало цікаво, як без дров енвідії можна правильно частоту поставити (треба 1280x1024@75) -колись юзав 1024x768@100 -без дров було ніяк.
Драйвер вирубили ксоргівським кофігом чи видалили повністю?
видалив повністю, бо не міг проапдейтити ядро, бо поточний драйвер вимагав ядро, яке було встановлене вже і отримував Error resolving dependencies. Взагалі у федори з залежностями повна фігня: деякі речі треба видаляти, а потім знову ставити, щоб задовольнити залежності. Плеєр vlc з лівни не ставиться, бо якоїсь ліби не вистачає, тому треба ставити з офіційного репозиторію.
ксоргівський конфіг я не чіпав, він залишився як був, ще там згадка є про той драйвер:
Цитата
# Xorg configuration created by livna-config-display
...
Section "ServerFlags"
        Option      "AIGLX" "on"
EndSection
...

Section "Device"
        Identifier  "Videocard0"
        Driver      "nv"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Videocard0"
        DefaultDepth     24
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     24
        EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
        Option      "Composite" "Enable"
EndSection
1280*1024@75Hz, нічого не змінилося після знищення драйвера. Хіба що компіз не запуститься, напевно.
« Змінено: 2007-11-13 17:24:10 від noddeat »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2007-11-13 15:09:58 »
Цитата
Чому інші компанії дозволяють собі таке "нахабство",як включення кодеків в свої дистри,а федора ні?
тому що федора -- американський дистр, а там патенти на кодеки. До речі, у вінди теж немає жодних кодеків через це.
Цитата
Чому в мене не працює графічний вихід з системи?
я не знаю.
Цитата
Чому в мене відмовляється працювати компіз,хоча на мандріві все працює пречудово?
напевно, мандріва автоматично встановила вам драйвер карти, а в федорі треба доставити вручну. утім, це нескладно.
Цитата
Ну так RPM не тільки на редхаті водиться.  Й давно розшифровується як "RPM Package manager" ;)
ну так, але я пояснив, звідки я подумав, що у вас федора. Хоча, дійсно, rpm-івських дистрів добіса.
« Змінено: 2007-11-13 15:12:39 від noddeat »