Автор Гілка: Масове впровадження Лінукса  (Прочитано 9037 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Масове впровадження Лінукса
« Відповідей #15 : 2007-12-04 14:18:22 »
Цитата
А от без ракет раком ставлять, кому не ліньки.  Мої Вам співчуття, якщо в блаженній невідомості... сам колись був дурнем-пацифістом, поки не довелося проаналізувати років десять тому, що до чого.  Навіть виходячи з того, що знав сам.
можу лише поспівчувати. Складно жити, коли скрізь самі вороги.

Цитата
Приходьте, поспілкуєтеся з людиною, яка їм це й розповідала.  
Прийти можу хіба що по ssh. «Розповідала» — це недоконана дія. Я піддав сумніву здатність політиків зрозуміти що таке ВПЗ і нащо воно потрібне (зокрема, в школах), і піддав небезпідставно, бо більшість політиків недостатньо комп’ютерно освічені.
« Змінено: 2007-12-04 14:24:18 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #16 : 2007-12-04 14:27:25 »
Цитата
1. Тим ракетам, що порізали, цілком однаково кого нести - науковий супутник чи кількадесят боєголовок.
ракети-носії «Зеніт» ніби нікуди не поділися. У нас наразі нема грошей навіть на теоретичну науку (комп’ютери, наукові журнали, папір, зарплата, інтернет), які там в біса супутники, що ви кажете.
« Змінено: 2007-12-04 14:27:51 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #17 : 2007-12-04 15:32:16 »
ракети-носії «Зеніт» ніби нікуди не поділися. У нас наразі нема грошей навіть на теоретичну науку (комп’ютери, наукові журнали, папір, зарплата, інтернет), які там в біса супутники, що ви кажете.
Я не про "Зеніт". Я про "сатану" SS-18 (наразі - РН "Дніпро") та інші бойові ракети. Виводити на орбіту за їх допомогою можна навіть з існуючих шахтних пускових (які зараз засипають). А це - ті саме гроші яких так не вистачає. До того ж, грошей за таке використання вийде отримати більше грошей ніж при розрізанні на металобрухт. Але там "красти важче"  :'(
« Змінено: 2007-12-04 15:42:23 від Praporshic »

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #18 : 2007-12-04 21:39:54 »
Цитата
А "тернопільський курс" пана Валерія Шелеста
А не Валерія Габрусєва?
Ой!  Дякую, щось мені запало.  Власне, в intro й підпис.

А як його звідти видерти та використати - купа файлів по теках.
wget -mnp http://www.linux.kiev.ua/materials/School-Linux-Ternopyl/

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Re: впровадження linux у школах
« Відповідей #19 : 2007-12-04 23:25:36 »
2 Campana
> Нові
Рекомендую OpenNet :-)
Дякую, але вони взяли інформацію точно в тому джерелі (і на тій сторінці), на яке послався я ;)

P.P.S.  Ми також трошки причетні до цього проекту :-)
Цитата
Кроме того, будет и четвертый вариант — «Терминал-Сервер» — для ПК, объем оперативной памяти которых не превышает 64 МБ. «Таких компьютеров еще очень много в Татарстане и Перми», — говорит Новодворский.
Чудово. Буде досвід, яким можна буде поділитися.

Щодо матеріалів. Я щось не бачу, як із головної сторінки linux.kiev.ua можна потрапити у каталог /materials. Виходить, він прихований від відвідувачів. Це погано. Та й гуляти по ньому без web-морди незручно.
« Змінено: 2007-12-04 23:26:13 від Campana »

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #20 : 2007-12-04 23:32:30 »
Я не про "Зеніт". Я про "сатану" SS-18 (наразі - РН "Дніпро") та інші бойові ракети. Виводити на орбіту за їх допомогою можна навіть з існуючих шахтних пускових (які зараз засипають). А це - ті саме гроші яких так не вистачає. До того ж, грошей за таке використання вийде отримати більше грошей ніж при розрізанні на металобрухт. Але там "красти важче"  :'(
От-от. Гроші за вивід супутників на орбіту ми могли б гребти лопатою, якби запускали їх зі своєї території. Весь світ цінує "Дніпро". А запуск із шахт у нас був капсульний, тобто шахта не пошкоджувалася б і могла використовуватися необмежену кількість разів. Але всі шахти на догоду америкосам підірвані, окрім однієї, яку залили бетоном, і зробили у тій військовій частині музей. Я там місяць тому був, на кнопочки на пульті запуску тис (пункт запуску ракет зберегли для екскурсій); все ніяк в інтернет фотки не викладу.

Ось така розмова про Лінукс в Росії  ;D

Praporshic

• Гість
« Відповідей #21 : 2007-12-05 00:32:32 »
Ще про лінукс в Росії:
більша частина ракет-носіїв "Зеніт" та "Дніпро" наразі знищуються на ПХЗ (Павлоградський хімічний завод, м. Павлоград Дніпропетровської області).
« Змінено: 2007-12-05 00:32:43 від Praporshic »

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #22 : 2007-12-05 09:53:07 »
2 Campana
Рекомендую OpenNet :-)
Дякую, але вони взяли інформацію точно в тому джерелі (і на тій сторінці), на яке послався я ;)
Знаю, але там дещо з цікавого поточнювалося у коментарях (принаймні першому десятку чи двох).  Як і тут. :-)

Чудово. Буде досвід, яким можна буде поділитися.
Так вже ділимось :-)  От, учора діставсь анонса написати.  Все, що треба для збирання ISO -- теж опубліковано, хоча наразі збірка не буде такою тривіальною, як коли усе потрібне буде у пакетних репозиторіях (точніше, ALTLinux/4.0/branch).

Щодо матеріалів. Я щось не бачу, як із головної сторінки linux.kiev.ua можна потрапити у каталог /materials. Виходить, він прихований від відвідувачів. Це погано. Та й гуляти по ньому без web-морди незручно.
Давно є як "Документация" -- хоча це теж не ідеально.  Втім, додав пряме посилання на /materials та ще трохи доробив, дякую.

Приховувати й думок не було :-)  Навіщо тоді було б викладати...

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #23 : 2007-12-06 01:47:33 »
В Україні влада (у т.ч. особисто Ющенко та Тимошенко) була досить в курсі того, що є вільне ПЗ.  Вони зрадили не тільки Майдан, а й друзів.
Ой, Мішо... :(

Вставляючи свої тригроша: на мою думку наявність вільного ПЗ ще не дуже значить що його треба використовувати. Це я зовсім не проте начеб-то free software sucks, але про те, що навіть дуже-дуже файний будь-який «невіндовз» туго проштовхується взагалі де небудь у світі. Це, здається, реалії. І проблема не тому, що китайці чи південнокорейці дурні та зраджують свої Майдани та друзів, а тому-що є набагато серйозніші справи як міґрації, так і колаборативного плану. Ну й я-б здивувався, якби ти цього не розумів...

Наприклад, у Південній Кореї зараз от фіґ що зробиш/купиш/замовиш/заплатиш через Інтернет, якщо немає вінди, MSIE та ActiveX на ньому. Бо всі плаґіни для роботи з Інтернет-банками узаконені, стантартизовані, випускаються одним державним вендором й беруться тільки з державно-урядових сайтів. Чому? Просто: бо ті плаґіни заодно доносять на тебе все досьє в деталях про твій комп. Так, це — lock-in, це пропрієтар, це жах, це взагалі Stallman-incompatible маразм, але Корея вирішила йти цим шляхом. Теперь уяви собі появився десь там у Сеулі якийсь локальний кореєць Мі Шиг й зачинає «розмахувати кінцівками» (с) що любі друзі Кореї зрадили Сеульський Майдан, бо країна не хоче вмить перелазити на вільне ПО... — та може й хоче, і напевно навіть і може але не все так просто, не все робиться одразу...

Одним словом, це я до того, що може не варто розчаровуватись, а продовжувати робити Good Thing (TM)? ALT Linux прекрасна штука (я навіть здивувався, що настільки) і просто напевне варто продовжувати «плавати у своєму морі» не надіючись ні на кого. Мої побажання ALT Linux триматись далі, прогресувати й заповнювати простір де можна.

Крім того, ти-ж Біблію читав: «проклятий всякий, що надіється на людину»...

Тобто нам нема на кого сподіватися, залишається робити самим.
Це всюди так ще з часів написання книги «Притч Соломона». Навіть у тоталітарній недемократичній Америці чи нетоталітарній демократичній путінсткій Росії. ::)

« Змінено: 2007-12-06 01:53:05 від BM »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #24 : 2007-12-06 04:16:33 »
BM, уточніть один нюанс:

Наприклад, у Південній Кореї зараз от фіґ що зробиш/купиш/замовиш/заплатиш через Інтернет, якщо немає вінди, MSIE та ActiveX на ньому. Бо всі плаґіни для роботи з Інтернет-банками узаконені, стантартизовані, випускаються одним державним вендором й беруться тільки з державно-урядових сайтів.
Звідки така інформація? Хіба держава може наказувати банкам, торгівлі, загалом - бізнесу, що і як робити? Те, що держава собі там прийняла для використання - діло одне, хоч і неприємне. А от якщо певний інструмент, припустимо, збитковий, або стане збитковим? Або просто неприйнятний для певної галузі?

Далі, щодо банків. З яких пір в Південній Кореї не діють міжнародні платіжні системи? Я от в HSBC чудесно плачу візою без всякої прив'язки до софта, і щось мені підказує, що це далеко не виняток. Поясніть, будь-ласка.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #25 : 2007-12-06 09:33:00 »
І проблема не тому, що китайці чи південнокорейці дурні та зраджують свої Майдани та друзів, а тому-що є набагато серйозніші справи як міґрації, так і колаборативного плану. Ну й я-б здивувався, якби ти цього не розумів...
Розумію, але хоч не знаю, що в корейців (наразі обох сортів при тому) -- в китайців були схожі помилки, як і в Юрія свєт Андрійовича: "втюхувати", а не вирівняти поле.  Втім, вони принаймні скористалися тим для вельми суттєвих торгів щодо ціни MS у тому числі, наші ж й до того не дотумкали.  Ну чи нібито не дотумкали.

Щодо міграції -- ой, Бодю, хто з нас з тим більше знайомий руками... (до речі, я дійсно не знаю -- може, ти теж не одну фірму масштабу країни перетягував)

Наприклад, у Південній Кореї зараз от фіґ що зробиш/купиш/замовиш/заплатиш через Інтернет, якщо немає вінди, MSIE та ActiveX на ньому.
Коли останнього разу б це мене отак хвилювало?.. (як і проблеми годування котів на Таїті)

країна не хоче вмить перелазити на вільне ПО... — та може й хоче, і напевно навіть і може але не все так просто, не все робиться одразу...
Вмить й не буває.  Бувають пілоти.  От в Росії ними й зайнялися.

Одним словом, це я до того, що може не варто розчаровуватись, а продовжувати робити Good Thing (TM)?
Еее... псі! то мабуть, я вже таким заплаканим виглядаю, е? :)  Розчаровуватися нема в кому, а робити є ще дууууже багато чого, от й робимо :)

ALT Linux прекрасна штука (я навіть здивувався, що настільки) і просто напевне варто продовжувати «плавати у своєму морі» не надіючись ні на кого. Мої побажання ALT Linux триматись далі, прогресувати й заповнювати простір де можна.
Дякую.  Ось ще треба тільки учбові модулі налаштування PPPoE та PPTP навернути до бойових :-]

2 all: BTW якщо кому цікаво спробувати свої сили у функціональному та шельному програмувані -- тут є досить цікавий об'єкт :) [ru]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #26 : 2007-12-06 11:20:40 »
Цитата
Наприклад, у Південній Кореї зараз от фіґ що зробиш/купиш/замовиш/заплатиш через Інтернет, якщо немає вінди, MSIE та ActiveX на ньому.
інтернет-банкінг на ActiveX — це жорстоко. Але це лише банківські перекази, які вигідно юзати лише в межах однієї країни. А для оплати візою не треба ніяких плаґінів, так що не все так апокаліптично.

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #27 : 2007-12-06 13:14:57 »
Звідки така інформація?
Бо Корея дуже рядом. А ехо розходиться всюди, ну хоча-б тут: http://www.kanai.net/weblog/archive/2007/01/26/00h53m55s

Хіба держава може наказувати банкам, торгівлі, загалом - бізнесу, що і як робити?
У Кореї — так. Не скільки софт пхають, скільки сертифікати, які ТІЛЬКИ як плагіни до ActiveX. Ви, звичайно, можете використовувати що завгодно...  ;D

Те, що держава собі там прийняла для використання - діло одне, хоч і неприємне. А от якщо певний інструмент, припустимо, збитковий, або стане збитковим? Або просто неприйнятний для певної галузі?
Взагалі-то це вже друга тема, й більше змахує на «Чи є життя на Марсі». Багато з чим я погоджуюсь й розумію наперід що ви одразу скажете. Проте мова йде про впровадження вільного ПЗ. Але я можу поки-що сказати одне: там, де зовсім по-барабану ціна — чомусь вибирають звичне...

"Apple? Think different?! I wish most people would just think..." — хтось-колись на slashdot. Те саме й про Linux/*nix.

Далі, щодо банків. З яких пір в Південній Кореї не діють міжнародні платіжні системи?
А яким боком сюди міжнародні платіжні системи? Мова йде про підписання транзакцій, ключики там всякі та ін.

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #28 : 2007-12-06 15:28:41 »
Цитата
інтернет-банкінг на ActiveX — це жорстоко. Але це лише банківські перекази, які вигідно юзати лише в межах однієї країни. А для оплати візою не треба ніяких плаґінів, так що не все так апокаліптично.
Можу трошки позвеніти медалями: якби я не підняв лементу у кабінеті дирактора однієї компанії де колись працював у свій час, та не зачав репетувати про всякі там W3C стандарти, не тільки MSIE та всяку кросплатформеність, то вся Литва, пів Латвії, пара банків у Англії та десяток російських робили-б Інтернет-банкінг теж тільки на ActiveX (власне те саме противне підписання транзакцій через USB ключики). Причому, там так й було: як скажете, так бізнес і робитимемо.

Це я про те, що там де гроші, там дуже часто пофігізм на людей й в першу чергу питання йде про власні кишені... На жаль.
« Змінено: 2007-12-06 15:30:01 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #29 : 2007-12-06 15:54:19 »
Коли останнього разу б це мене отак хвилювало?.. (як і проблеми годування котів на Таїті)
Ой, Мішо-Мішо... Ну не підбурюй мене зґвалтувати наніц таку гарну тему... Не знаю як тебе розхвильовували коти на Таїті :) але факт залишається: візьми завіндожену державу з залізом де все ще у багатьох на столах стоять CRT монітори з бєжевими боксами рядом, добав IT-безграмотність, додай підленьку продажність (викорінюється переливанням крові) і здобри тягою до злістного піратства. Тоді буде більш-менш ясно, що не все так просто як обіцяється на майданах та фестивалях...

Єдине, що мені частково подобається: це запровадження систем на Java. Принаймні ця технологія хоч працює ось так, але зате по-debug-ати на іншій платформі той-же софт буде значно легше, ніж переписувати з нуля.

P.S. Якщо-ж думаєш, що у всьому винні тільки помаранчеві, то попробуй з галубими. Як тільки перший раз добряче поімєют, то й розкажеш враження. :-)