Нагадати про анонімоусів?
Python - тормоз в матиматиці якого ще треба пошукати, так що швидкодія ваших чисельних оптимізацій буде бажати кращого. Так я знаю що є вже для Python різні прибамбаси для математики...
Цитата: hse від 2007-12-15 22:15:45Python - тормоз в матиматиці якого ще треба пошукати, так що швидкодія ваших чисельних оптимізацій буде бажати кращого. Так я знаю що є вже для Python різні прибамбаси для математики... numarray?
Цитата: rangel від 2007-12-16 16:05:25Цитата: hse від 2007-12-15 22:15:45Python - тормоз в матиматиці якого ще треба пошукати, так що швидкодія ваших чисельних оптимізацій буде бажати кращого. Так я знаю що є вже для Python різні прибамбаси для математики... numarray?Взагалі той же MATLAB це по суті оболонка до C-шних високооптимізованих бібліотек , частину в основному графіки вони переписали на Java , так що в плані швидкодії він далеко позаду Python + SciPy та обгорток над бібліотеками чисельної оптимізації буде. Крім того таких обгорток є досить багато + написати власну як на мене не надто складно. А західні ВУЗи, навіть дуже багаті не дуже здатні потягнути такий пакет як MATLAB, я не кажу вже про FEMLAB-и і інші надбудови, тому багато нових розробок робиться саме на Python + високооптимізована С+ ASM бібліотека. А ваша любов до MATLAB дуже швидко скінчиться, коли ви чи ваш ВУЗ відвалить добрячу суму за ліцензійну версію.
Г-м-м, трошки сиреньке і замало пояснень щодо методів оптимізації (такий собі чорний ящик). Тільки й зауважень на кшталт "very unstable". Можна було б хоча б розмістити посилання на сторінки Вікіпедії. І нічого про швидкість розрахунку задач для великих розмірностей матриць задачі лінійного програмування. Кажуть пайтон — не монстр швидкодії (хтось може спростувати?)Поки що доцільніше користуватись інтерпретаціями на C відомих алгоритмів Fortran.
Де це ти знайшов стільки зауважень"very unstable"?? Я знаю лише одне, що є на сторінці NLSP, про декілька сторонніх солверів, яки взагалі і написані-то не мною (це я їх потестував і вирішив таке про них зауважити).Щодо швидкості - я вже написав вище. Для задачі лінійного програмування OpenOpt має 3 підключених сторонніх солвера (glpk, lpsolve та cvxopt), перші 2 написані на С, про останній не пам'ятаю. Можу додати що є 100% Python-written LP солвер у проєкті Elefant (теж користується numpy), але там сам проєкт ща сирий тому я звідти нічого не підключав."пайтон — не монстр швидкодії" - так, але іноді краще писати тиждень програму та 2 хвилини почекати ніж 2 тиждні писати на С та 1 хвилину чекати розрахунків. До того ж, усі ті тести про швидкодію Пітона користувалися чистим Пітоном, а не скомпільованим підключеним кодом на кшалт numpy/scipy.
Спасибі, що уважили таку бидлятину як я зверненням на "ти". Вгадувати назви алгоритимів, я так розумію, треба з вихідних кодів, а пайтон стане мовою майбутнього у наукових розрахунках уже найближчим часом. До речі, якщо Ви не в курсі, у мережі лежать тонни добре документованих рецептів на C для спецфункцій, лінійного, опуклого та нелінійного програмування. Їх автори не гребують докладним поясненням, звідки взято розрахункові формули та хто є їх науковим автором... Хоча вони і не під GPL. Наприклад тут.Те, що сперто Вами з підручників, без вказання авторів алгоритмів не робить честі жодній вільній ліцензії.