Я трошки не про те: ну, наприклад, вирішив я за допомогою Вашого пакету порахувати якусь задачку лінійного програмування. Імпортував lpSolve.py. Подивився на посилання на авторів, перейшов за цією адресою... І що я маю: та це ж мій улюблений рецепт на C! До чого тут пайтон?Крім того, для того щоб з’ясувати, що там застосовано симплекс-метод (я-то це знаю, а хтось може і ні) треба буде ще полазити по Вікіпедіях та вихідному коду...
Навіщо щось розробляти, якщо Вам потрібен просто розв’язок задачі лінійного програмування, для якого вже є готовий рецепт? Чи Ви про проги для наших майбутніх видатних бухгалтерів, яким за іронією долі викладають лінійне програмування і до того ж вимагають виконання розрахункових робіт.Ну тоді, так, так, у сесію швидкість розробки програми, яка генерує готову контрольну для неуків, це саме воно!!! Як казав великий Безсмертний:"Що швидко робиться, то криве родиться" До того ж не знав, що ANSI C втратив кросплатформеність. Дякую, що сказали, тепер знатиму. 8-)
Щодо гарантій - я звичайно нічого давати не буду. Кому надо - ті вже й так користуються. Так про будь-яку мову програмування можна сказати "де гарантії, що іі не витеснять інші?"
Цитата: Веприк від 2007-12-17 01:57:50Цитата: rangel від 2007-12-16 16:05:25Цитата: hse від 2007-12-15 22:15:45Python - тормоз в матиматиці якого ще треба пошукати, так що швидкодія ваших чисельних оптимізацій буде бажати кращого. Так я знаю що є вже для Python різні прибамбаси для математики... numarray?Взагалі той же MATLAB це по суті оболонка до C-шних високооптимізованих бібліотек , частину в основному графіки вони переписали на Java , так що в плані швидкодії він далеко позаду Python + SciPy та обгорток над бібліотеками чисельної оптимізації буде. Крім того таких обгорток є досить багато + написати власну як на мене не надто складно. А західні ВУЗи, навіть дуже багаті не дуже здатні потягнути такий пакет як MATLAB, я не кажу вже про FEMLAB-и і інші надбудови, тому багато нових розробок робиться саме на Python + високооптимізована С+ ASM бібліотека. А ваша любов до MATLAB дуже швидко скінчиться, коли ви чи ваш ВУЗ відвалить добрячу суму за ліцензійну версію.Можна подивитися на результати тестів, на які Ви спиралися висловлюючи думку про гальма у MATLAB, а отже і Octave та Scilab, як його аналоги у ВПЗ?
Цитата: rangel від 2007-12-16 16:05:25Цитата: hse від 2007-12-15 22:15:45Python - тормоз в матиматиці якого ще треба пошукати, так що швидкодія ваших чисельних оптимізацій буде бажати кращого. Так я знаю що є вже для Python різні прибамбаси для математики... numarray?Взагалі той же MATLAB це по суті оболонка до C-шних високооптимізованих бібліотек , частину в основному графіки вони переписали на Java , так що в плані швидкодії він далеко позаду Python + SciPy та обгорток над бібліотеками чисельної оптимізації буде. Крім того таких обгорток є досить багато + написати власну як на мене не надто складно. А західні ВУЗи, навіть дуже багаті не дуже здатні потягнути такий пакет як MATLAB, я не кажу вже про FEMLAB-и і інші надбудови, тому багато нових розробок робиться саме на Python + високооптимізована С+ ASM бібліотека. А ваша любов до MATLAB дуже швидко скінчиться, коли ви чи ваш ВУЗ відвалить добрячу суму за ліцензійну версію.
Цитата: hse від 2007-12-15 22:15:45Python - тормоз в матиматиці якого ще треба пошукати, так що швидкодія ваших чисельних оптимізацій буде бажати кращого. Так я знаю що є вже для Python різні прибамбаси для математики... numarray?
Python - тормоз в матиматиці якого ще треба пошукати, так що швидкодія ваших чисельних оптимізацій буде бажати кращого. Так я знаю що є вже для Python різні прибамбаси для математики...
(а може й якийсь з компіляторів Python, "заточений" на швидкість та параллені розрахунки).
В сучасному пітоні threeds є так що їх можна вже використовувати в багатопоточному проограмуванні. З кожною версією Пітон стає все швидшим, скоро буде пітон 3000... Хоча для чисельних розрахунків поки Octeve найкраща на віть серед пропрієтарщиги!
Цитата: Dmitrey від 2007-12-17 17:27:58Щодо гарантій - я звичайно нічого давати не буду. Кому надо - ті вже й так користуються. Так про будь-яку мову програмування можна сказати "де гарантії, що іі не витеснять інші?"Я просто хилив до того, що вони переписуватимуть на новій мові не Ваші пайтонівські програми, а старі сішні або фортранівські. Отже, якщо там немає нічого нового (багатопоточності, оптимізацій) порівняно з рецептами на С, на які посилаються Ваші визначення __homepage__, то не бачу різниці між безкоштовним сішним рецептом і пайтонівським, окрім хіба що затрат на перенавчання персоналу на пайтон. І в чому тоді українськість того "Українське ПЗ для чисельної оптимізації", в тому що написано на національній мові пайтон?
Щодо С vs Пітон я вже все написав вище. не хочу повторюватись. Зазначу лише що наразі С у індексі TIOBE йде до низу (і в мене нема ніяких сумнівів що свої позиції він вже не поверне, бо не дозволяє RAD), а Пітон угору: http://www.tiobe.com/index.htm?tiobe_index
Цитата: Dmitrey від 2007-12-18 09:30:27Щодо С vs Пітон я вже все написав вище. не хочу повторюватись. Зазначу лише що наразі С у індексі TIOBE йде до низу (і в мене нема ніяких сумнівів що свої позиції він вже не поверне, бо не дозволяє RAD), а Пітон угору: http://www.tiobe.com/index.htm?tiobe_indexVisual Basic іде вгору ще крутіше, а Fortran/Fortress там взагалі немає. Мабуть це рейтинг написання не спеціалізованих програмних продуктів, у який Ваші (та й мої) поробки ніколи не увійдуть... Ще раз закликаю шановне панство до обдумування кроків: ну на біса RAD у суто математичних проблемах? /me з нетерпінням очікує на вихід мов з RTT (Rapid Thoughts Thinking) та RPW (Rapid Papers Writing)
Випереджаючи продовження холлі-вару обом три години бану - охолонути.
Цитата: Сергій Єгоров від 2007-12-19 16:33:01Випереджаючи продовження холлі-вару обом три години бану - охолонути.Використовуючи хотів лиш задати питання: тепер бан буде видаватись в заміну попередженню на певний проміжок часу? Ще раз прошу вибачення за те що не по темі. І взагалі цю балакинуну думаю перенести було б суцільніше.