Автор Гілка: The Economist опублікував прогноз розвитку IT  (Прочитано 5223 раз)

Відсутній yurkomik2

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
... А останній прогноз розвитку IT-технологій у 2008 році говорить про те, що в цілому світі, у тому числі й у віртуальному, запанує принцип відкритості. Експерти одноголосно вважають: ні Microsoft, ні Apple не зможуть конкурувати на новому ціновому рівні, що задається компаніями, які прагнуть заощадити. Програмне забезпечення з відкритим кодом швидко удосконалюється: Linux, OpenOffice, Firefox, MySQL, Evolution, Pidgin і ще близько 23 тис інших варіантів на основі Linux, доступні безкоштовно, повністю зможуть заповнити  вільний простір.
http://ua.korrespondent.net/tech/326832

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: The Economist опублікував прогноз розвитку IT
« Відповідей #1 : 2007-12-25 18:09:48 »
Цитата
На думку редакції видання, по-перше, у наступному році сповільниться інтернет-серфінг, по-друге, він знайде собі нові маршрути
Веб-два-нуль-капець?
« Змінено: 2007-12-25 18:10:07 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-12-25 18:30:53 »
Веб-два-нуль-капець?
Я гадав що на ЛОУ ходять за посиланями - там відкрито пишуть: Internet-капець.

Відсутній DarkStyler

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
  • gentoo user
« Відповідей #3 : 2007-12-26 09:11:35 »
А я вважаю що ніякому "інтернеткапєцу" нічого не світить (принамні в найближчих рік-два).
Навпаки йде тенденція до вебпортування прогамних пакетів. Гляньте на ґуґл та його текстовий процесор, електронні таблиці, презентації, календар, etc... m$ office & openoffice також запихнули в браузер. Adobe заявила що портує фотошоп під веб.
Не за горами ті часи коли взагалі пропаде необхідність користуватись натівними, для ос, програмами. Просто встановив улюблену ос+браузер (або щось інше придумають) і далі користуєшся веб-прогами.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-12-26 10:42:46 »
Фразою про Інтернет-капець я маю на увазі співвідношення корисного та шкідливого трафіку.
"Слава домогосподаркам з DSL" (C) gvy

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-12-26 11:13:56 »
Не за горами ті часи коли взагалі пропаде необхідність користуватись натівними, для ос, програмами. Просто встановив улюблену ос+браузер (або щось інше придумають) і далі користуєшся веб-прогами.
Ні, дякую=) В мене буржуазно-дрібновласницький менталітет.
"Я хочу щоб в мене все було власне" (с) моя прабабця.
« Змінено: 2007-12-26 11:14:25 від Cthulhu »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #6 : 2007-12-26 17:28:31 »

Дуже зручно — просто перехоплюєш один раз пароль бухгалтера якимось способом, а далі робиш всій фірмі аудит. :-)
[Fedora Linux]

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #7 : 2007-12-27 14:45:24 »

Дуже зручно — просто перехоплюєш один раз пароль бухгалтера якимось способом, а далі робиш всій фірмі аудит. :-)

Так-так... особливо, коли там якийсь Kerberos... :) Отак одразу взяв й перехопив.

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-12-27 15:02:08 »
Програмне забезпечення з відкритим кодом швидко удосконалюється: Linux, OpenOffice, Firefox, MySQL, Evolution, Pidgin і ще близько 23 тис інших варіантів на основі Linux, доступні безкоштовно, повністю зможуть заповнити  вільний простір.
Еге-ж... Якби тільки не money talks (mike@ знає про що мова).

А взагалі-то про це ще ESR говорив десь років так 7 тому назад. І кожного нового року раз за разом вказівним пальцем тикав у стелю залу, повчаючи, як оце наступного року opensource та гримне по IT індустрії.

От тільки... MySQL до сих пір базою так і не став (PHP — теж мова, а не діагноз!), доля OpenOffice.org мізерна, а решта прекрасно працює й на іших платформах. І все тому що "The Cathedral" не повторює принципу байки Крилова про "The Bazaar" під назвою «А віз і досі там». Ох вже ті рєбята-рєволюційоністи, може-б краще жити дружно разом з фактом існування пропрієтара та якось інтегруватись співіснуючи? Бо пісеньку «а ми старий мір разрушім до аснаванья, а за тєм...» — вже чули й знаємо що з того виходить насправді. :-)

Я-б щиро побажав у наступному році нашому табору детальніше подумати як краще інтегруватись із тим, що вже є й працює на зарплати щоби ніжно ото замінити собою без стресів та революцій. Ну а потім по можливості витісняти все інше. Хоч це вже, очевидно, буде наступним побажанням у наступних роках. :-)

Anyway. Всіх з наступаючим Новим Роком! Поживемо — й побачимо що воно його буде...

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-12-27 15:12:42 »
[Ні, дякую=) В мене буржуазно-дрібновласницький менталітет. "Я хочу щоб в мене все було власне" (с) моя прабабця.
Можемо посперечатись на пляшку медової з перцем, що ви досить скоро залишитесь в одиничних випадках екзотичних унікумів. Який би у вас та вашої прабабці там менталітет не був, всеодно все потихеньку перелазить на Web та веб-сервіси. Нехай навіть ті вебсервіси будуть в Intranet.
« Змінено: 2007-12-27 15:13:33 від BM »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2007-12-27 16:39:23 »
А взагалі-то про це ще ESR говорив десь років так 7 тому назад. І кожного нового року раз за разом вказівним пальцем тикав у стелю залу, повчаючи, як оце наступного року opensource та гримне по IT індустрії.

От тільки... MySQL до сих пір базою так і не став (PHP — теж мова, а не діагноз!), доля OpenOffice.org мізерна, а решта прекрасно працює й на іших платформах. І все тому що "The Cathedral" не повторює принципу байки Крилова про "The Bazaar" під назвою «А віз і досі там». Ох вже ті рєбята-рєволюційоністи, може-б краще жити дружно разом з фактом існування пропрієтара та якось інтегруватись співіснуючи? Бо пісеньку «а ми старий мір разрушім до аснаванья, а за тєм...» — вже чули й знаємо що з того виходить насправді. :-)

Я-б щиро побажав у наступному році нашому табору детальніше подумати як краще інтегруватись із тим, що вже є й працює на зарплати щоби ніжно ото замінити собою без стресів та революцій. Ну а потім по можливості витісняти все інше. Хоч це вже, очевидно, буде наступним побажанням у наступних роках. :-)
Та про що мова. Пропрієтарні рішення нікуди не дінуться, хочеться того комусь чи ні. Тому що тут все вирішує якість. Як сантехніки не осилили зробити з OOo щось більш-менш пристойне, так і не осилять - defective by design (це я образно, DеRMа там, на щастя, і не ночувало). Пропрієтарні пакети, в середньому, не набагато кращі, але все ж цього "не набагато" достатньо. Плюс реклама і "вау-ефект", як у випадку з яблофонами і ff - причому, хоч останній вільний, але грошей на піар вбухали пропорційно будь-якому пропрієтарному рішенню, якщо не більше. А воно меморілічило, як остання скотина, ще з перших версій, тільки в 3.0 ніби стали щось робити.

Це - про рішення. З технологіями і принципами ситуація інша, і до цього я, при всьому бажанні, без фанатизму ставитись не можу. Кожен повинен мати можливість, при бажанні, створити альтернативну реалізацію конкретного продукту, не важливо, під якою ліцензією. Для чого творець технології повинен надати всю необхідну документацію. Щоб не було таких непристойностей, як майкрософтівські формати документів чи флешь (офіційна реалізація якого, пробачте, гівно). А тут ще софтверні патенти... Коротше, knowledge belongs to humanity, і ніяк інакше.

Anyway. Всіх з наступаючим Новим Роком! Поживемо — й побачимо що воно його буде...
Вам того ж=)

Можемо посперечатись на пляшку медової з перцем, що ви досить скоро залишитесь в одиничних випадках екзотичних унікумів. Який би у вас та вашої прабабці там менталітет не був, всеодно все потихеньку перелазить на Web та веб-сервіси. Нехай навіть ті вебсервіси будуть в Intranet.
Що - "все"? Ви особисто?=) Сумніваюсь, сумніваюсь. За моїми спостереженнями, організації якось не рвуться звалювати свою інфу куди попало. Внутрішні захищені мережі - звичайно, але ж не незнайомому дяді. Раптом він маньяк на сексуальному ґрунті?

Вебдвануль-бум зараз має місце бути, але згадайте доткоми. "Перебесятся и вернутся к нормальной жизни."(с)Стругацькі.
« Змінено: 2007-12-27 16:41:13 від Cthulhu »

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #11 : 2007-12-27 17:07:26 »
Склалося враження, що замітку перекладала людина далека від ІТ.
Roman Suprotkin

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-12-27 17:39:40 »
Склалося враження, що замітку перекладала людина далека від ІТ.
Перекладаю - "журналіст" :D :D

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2007-12-28 08:22:23 »
Це - про рішення. З технологіями і принципами ситуація інша, і до цього я, при всьому бажанні, без фанатизму ставитись не можу. Кожен повинен мати можливість, при бажанні, створити альтернативну реалізацію конкретного продукту, не важливо, під якою ліцензією. Для чого творець технології повинен надати всю необхідну документацію. Щоб не було таких непристойностей, як майкрософтівські формати документів чи флешь (офіційна реалізація якого, пробачте, гівно). А тут ще софтверні патенти... Коротше, knowledge belongs to humanity, і ніяк інакше.
Значить я старію. Бо мені вже якось «по-барабану» — аби працювало, не ламалось і я спокійно спав по ночах чи цмудив-би своє пиво у пабі, а не отримував на мобіль дзвінки що якась там Java черговий раз дуба дала й треба летіти у датацентр фіксувати ото чудо-реалізацію під foobar ліцензією. :-)

Сумніваюсь, сумніваюсь. За моїми спостереженнями, організації якось не рвуться звалювати свою інфу куди попало. Внутрішні захищені мережі - звичайно, але ж не незнайомому дяді. Раптом він маньяк на сексуальному ґрунті?
Так це-ж зовсім не міняє оригінального постингу про установку любимої OS зі своїм любимим браузером. А я ще згадував таке слово, як Intranet... ;) Вам-ж нічого не шкодить поставити оті вебсервіси у внутрішній мережі?

Вебдвануль-бум зараз має місце бути, але згадайте доткоми. "Перебесятся и вернутся к нормальной жизни."(с)Стругацькі.
Web 2.0 — це звичайний buzzword, aqua-style пастельні дизайни і обов'язково лейба "This is Beta". А Request/Response нікуди не пропав. І той-же HTTP залишився, дизайн якого не розрахований на передачу великих файлів...

А якщо говорити про пропрієтар та патенти, то XMLHttpRequest придумали в... Microsoft.  ;D

P.S. Про OpenMoko, Nokia Tablet, iPod Touch та iPhone знаю не через статейки, а ото все тримав в руках. Якщо останній Nokia Tablet з влаштованою клавіатурою досить гарна штучка під Maemo, то OpenMoko ще той суксь і до iPhone йому як з Дніпропетровська до Варшави рачки. iPhone має ще дуже багато гидкого (наприклад зовнішня клавіатура по Bluetooth не працює), але ці всі комплейни Стіві записує на свій блокнот. :) SDK вже теж вирішили відкрити і я можу Вам ґарантувати, що розробники всеодно робитимуть штучки саме для iPhone в першу чергу, а все решта — ну вже як вийде. Просто OpenMoko — ноль гарантій та підтримки, а iPhone старається хоть щось ґарантувати. Це-ж зрозуміло, що де починаються якісь ґарантії, то там починаються всякі лімітування та побоювання за власну шкуру.

Якщо не зрозуміло про що я, то не про "Foo sux, bar rules", а про "money talks"... Це гидко, але це — реалії.
« Змінено: 2007-12-28 08:34:57 від BM »