На думку редакції видання, по-перше, у наступному році сповільниться інтернет-серфінг, по-друге, він знайде собі нові маршрути
Веб-два-нуль-капець?
Не за горами ті часи коли взагалі пропаде необхідність користуватись натівними, для ос, програмами. Просто встановив улюблену ос+браузер (або щось інше придумають) і далі користуєшся веб-прогами.
Цитата: DarkStyler від 2007-12-26 09:11:35Не за горами ті часи коли взагалі пропаде необхідність користуватись натівними, для ос, програмами. Просто встановив улюблену ос+браузер (або щось інше придумають) і далі користуєшся веб-прогами.Дуже зручно — просто перехоплюєш один раз пароль бухгалтера якимось способом, а далі робиш всій фірмі аудит. :-)
Програмне забезпечення з відкритим кодом швидко удосконалюється: Linux, OpenOffice, Firefox, MySQL, Evolution, Pidgin і ще близько 23 тис інших варіантів на основі Linux, доступні безкоштовно, повністю зможуть заповнити вільний простір.
[Ні, дякую=) В мене буржуазно-дрібновласницький менталітет. "Я хочу щоб в мене все було власне" (с) моя прабабця.
А взагалі-то про це ще ESR говорив десь років так 7 тому назад. І кожного нового року раз за разом вказівним пальцем тикав у стелю залу, повчаючи, як оце наступного року opensource та гримне по IT індустрії.От тільки... MySQL до сих пір базою так і не став (PHP — теж мова, а не діагноз!), доля OpenOffice.org мізерна, а решта прекрасно працює й на іших платформах. І все тому що "The Cathedral" не повторює принципу байки Крилова про "The Bazaar" під назвою «А віз і досі там». Ох вже ті рєбята-рєволюційоністи, може-б краще жити дружно разом з фактом існування пропрієтара та якось інтегруватись співіснуючи? Бо пісеньку «а ми старий мір разрушім до аснаванья, а за тєм...» — вже чули й знаємо що з того виходить насправді. :-)Я-б щиро побажав у наступному році нашому табору детальніше подумати як краще інтегруватись із тим, що вже є й працює на зарплати щоби ніжно ото замінити собою без стресів та революцій. Ну а потім по можливості витісняти все інше. Хоч це вже, очевидно, буде наступним побажанням у наступних роках. :-)
Anyway. Всіх з наступаючим Новим Роком! Поживемо — й побачимо що воно його буде...
Можемо посперечатись на пляшку медової з перцем, що ви досить скоро залишитесь в одиничних випадках екзотичних унікумів. Який би у вас та вашої прабабці там менталітет не був, всеодно все потихеньку перелазить на Web та веб-сервіси. Нехай навіть ті вебсервіси будуть в Intranet.
Склалося враження, що замітку перекладала людина далека від ІТ.
Це - про рішення. З технологіями і принципами ситуація інша, і до цього я, при всьому бажанні, без фанатизму ставитись не можу. Кожен повинен мати можливість, при бажанні, створити альтернативну реалізацію конкретного продукту, не важливо, під якою ліцензією. Для чого творець технології повинен надати всю необхідну документацію. Щоб не було таких непристойностей, як майкрософтівські формати документів чи флешь (офіційна реалізація якого, пробачте, гівно). А тут ще софтверні патенти... Коротше, knowledge belongs to humanity, і ніяк інакше.
Сумніваюсь, сумніваюсь. За моїми спостереженнями, організації якось не рвуться звалювати свою інфу куди попало. Внутрішні захищені мережі - звичайно, але ж не незнайомому дяді. Раптом він маньяк на сексуальному ґрунті?
Вебдвануль-бум зараз має місце бути, але згадайте доткоми. "Перебесятся и вернутся к нормальной жизни."(с)Стругацькі.