Автор Гілка: Acer відмовляється від Windows на користь Лінукса  (Прочитано 7719 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Відома фірма-виробник дешевих ноутбуків буде агресивно просувати Linux на своїх лептопах. Як повідомив віце-президент фірми з маркетингу й брендування Джянп’єро Морбелло: «Ми переходимо на Лінукс через Майкрософт. Це буде важко, бо Майкрософт має сильний вплив і владу, але ми будемо тяжко працювати для розвитку ринку Лінукса.»

Компанія вважає, що ноутбуки з Лінуксом будуть особливо привабливі у дешевих моделях, бо коштуватимуть на 50 британських фунтів (490 гривень) менше.

Джерело: vnunet.com
« Змінено: 2008-06-05 13:46:56 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
  • Archlinux форева!
Цікавий перехід. Після року користування нотбуком Acer в мене немає особливих симпатій до цієї компанії.
Щось мені здається, що Асер має якусь бомбу, яка викине їх в першу п’ятірку виробників нотбуків. І, підозрюю, це буде щось на кшалт субнотбуків. Або щось з хардверних розробок звичайних нотбуків.
Нова маркетингова політика?

Відсутній rpalyvoda

• Дописувач
  • **
  • дописів: 76
  • I Love YaBB 2!
Відома фірма-виробник дешевих ноутбуків буде агресивно просувати Linux на своїх лептопах. Як повідомив віце-президент фірми з маркетингу й брендування Джянп’єро Морбелло: «Ми переходимо на Лінукс через Майкрософт. Це буде важко, бо Майкрософт має сильний вплив і владу, але ми будемо тяжко працювати для розвитку ринку Лінукса.»

Компанія вважає, що ноутбуки з Лінуксом будуть особливо привабливі у дешевих моделях, бо коштуватимуть на 50 британських фунтів (490 гривень) менше.

Джерело: vnunet.com

а 50 фунтів ($100) для сегменту дешевих ноутів - колосальний виграш

мої враження після року з Аcer - це не Toshiba, але ж він в 2 рази дешевший  :D
Endeavour OS

Praporshic

• Гість
В мене трохи інакше: Acer - та сама Toshiba тільки за реальну вартість. Та й працює інколи краще.

Відсутній rpalyvoda

• Дописувач
  • **
  • дописів: 76
  • I Love YaBB 2!
В мене трохи інакше: Acer - та сама Toshiba тільки за реальну вартість. Та й працює інколи краще.

Мабуть, твій Acer від Toshiba дешевший не в 2 рази, а в 1.5  :D
Endeavour OS

Praporshic

• Гість
Ні, він дешевший десь утричі (Aspire 3634 WLMi). Але все одно майже така само гидота як і Toshiba.
« Змінено: 2008-06-05 23:37:17 від Praporshic »

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
Ні, він дешевший десь утричі (Aspire 3634 WLMi). Але все одно майже така само гидота як і Toshiba.

Flame:
Немає інших но(бляха-муха, літера "у" вилетіла )тбуків окрім Dell, і Макйл ідеолог їх.
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.

Praporshic

• Гість
Flame:

Немає інших но(бляха-муха, літера "у" вилетіла )тбуків окрім Dell, і Макйл ідеолог їх.
Ні, ще є MSI.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Flame:

Ні, ще є MSI.
придивляюся нову цяцьку купувати, поки що звузив до Dell XPS (з боку потужності) та HP dv6000 (з боку ціни), MSI теж нічого (з боку ціни) але трішки відлякує бо не бранд-нейм, є в когось приємні враження від MSI?
окрім того ще питання, чи хтось бачив порівняння швидкодії та енерговитрат мобільних платформ на базі amd x2 проти core 2, бажано на 64-бітовому Linux? щось трішки поґуґлив, але швидкоруч нічого по суті не знайшов...
Fedora 35 (x86-64)

Praporshic

• Гість
Off-topic:
придивляюся нову цяцьку купувати, поки що звузив до Dell XPS (з боку потужності) та HP dv6000 (з боку ціни), MSI теж нічого (з боку ціни) але трішки відлякує бо не бранд-нейм, є в когось приємні враження від MSI?
окрім того ще питання, чи хтось бачив порівняння швидкодії та енерговитрат мобільних платформ на базі amd x2 проти core 2, бажано на 64-бітовому Linux? щось трішки поґуґлив, але швидкоруч нічого по суті не знайшов...
Якби не мав приємних вражень - не казав би. Відносно HP маю здебільшого неприємні враження, але то стосується HP ProLiant.
Швидкодія - краща на amd, енергозбереження - краще на intel. Принаймні так помічав я.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
Off-topic:
Якби не мав приємних вражень - не казав би. Відносно HP маю здебільшого неприємні враження, але то стосується HP ProLiant.
Швидкодія - краща на amd, енергозбереження - краще на intel. Принаймні так помічав я.
в мене ноут hp dv8000z останні три с половиною років, і нарікань майже немає, єдина проблема — десь рік тому почали час від часу залипати клавіші (не фізично, а «логічно») — не надто проблема, але раз-другий на тиждень практикуєш нецензурну лайку :), в решті — практично весь хард запрацював в лінуксі на ура
і після тестування швидкодії 64-бітового режиму перейшов на нього повністю

зараз настав час оновлюватися, бо вже дещо не вистачає ресурсів, та й як практика показала, краще мати 15" для мобільності, а якщо працювати за столом, то під’єднуватися до стаціонарного моніка, блок цифрової клави не стільки плюс скільки мінус — майже не користуєшася, а pgup та pgdwn задалеко від стрілок

сьогодні різниці в ціні між схожими ноутами з amd/intel майже немає, я дивлюся всі порівняння зараз на вебі і Intel схоже добряче виграє, але практично всі порівняння зроблені в 32-бітовому режимі, і ходять чутки (і деякі огляди), що Core 2 на відміну від Turion 64-бітову підтримку має, як додатковий модуль, а не як основну архітектуру, тобто є підозра, що у 64-бітовому режимі переваги інтела зійдуть нанівець, але фактів, щоб перевести цю підозру в щось більш значне дуже мало...

MSI виглядає непогано десь в ціновій ніші hp dv але з мої трьох основних вимог: підтримка до 4Г ОЗП, HDMI/DVI та диск на 7200 задовольняє лише останніх два, ноутбук десь купую на 3-4 роки і немає бажання через рік-другий впертися в обмеження пам’яті, окрім того на ЦП FSB всього 677МГц... щоправда у hp dv теж є проблема — не дають дисків на 7200

Dell XPS має дуже апетитний джентльменський козацький набір, але й коштує, зараза, до 50% дорожче...

а з яким MSI мали справу?
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
Off-topic:
перепрошую — недодивився, є там і потужніші MSI з підтримкою 4Г, але вони з цифровим блоком на клаві, для 15" це означає клавіші будуть меншого розміру :( окрім того майже не можу знайти оглядів MSI у вебі...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Flame:
Справжній ноутбук називається ThinkPad.
Все інше - компроміс.
Roman Suprotkin

Praporshic

• Гість
Flame: