Автор Гілка: iTALC 1.0.9  (Прочитано 2836 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
iTALC 1.0.9
« : 2008-07-27 08:54:35 »
Вийшла чергова версія програми для керування комп’ютерними класами — iTALC 1.0.9.
iTALC призначено для використання вчителями з метою полегшення роботи і процесу навчання. Він надає вам можливість декількома способами слідкувати за роботою і керувати іншими комп’ютерами у вашій мережі. Програма може працювати у середовищах Linux і Windows 2000/XP (підтримка Vista буде у наступних версіях), її також можна легко використовувати у середовищах з різними типами систем!

На відміну від широковідомих комерційних програм подібного роду (NetOp School, тощо), iTALC є вільним програмним забезпеченням (GPL).

Можливості
iTALC було розроблено для використання у школах. Тому програма пропонує декілька зручних інструментів для керування навчальним процесом, а саме, Ви можете:

• бачити, що відбувається за кожним з комп’ютерів за допомогою режиму огляду, і робити знімки екрана
  • виконувати віддалене керування іншими комп’ютерами з метою надання підказок або допомоги учням
  • показувати демонстрацію певних дій (як у повноекранному, так і у звичайному режимах). У такому режимі зображення з екрана вчителя буде у реальному часі показано на комп’ютерах учнів
  • блокувати робочі станції з метою зосередити учнів на матеріалі, який викладає вчитель

надсилати текстові повідомлення учням
  • вмикати і вимикати комп’ютери зі свого комп’ютера
  • віддалено вмикати і вимикати користувачів та виконувати довільні команди або скрипти
  • користуватися домашнім навчанням - мережевою технологією iTALC, яка надає Вам можливість не обмежувати навчальний процес локальною підмережею, а залучати до уроків учнів, які знаходяться вдома і беруть участь у уроці за допомогою VPN-з’єднання за участю клієнтської частини iTALC
Крім того, iTALC оптимізовано для використання на багатоядерних системах (шляхом широкого використання ниток під час написання програми). Не має значення скільки ядер у вашого процесора, iTALC може використати потужність всіх ядер.

Програму написано на основі полегшеного варіанта VNC з використанням набору інструментів побудови програм Qt4.

Сторінка звантаження: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=132465

Домашня сторінка: http://italc.sourceforge.net

Wiki: http://italc.sourceforge.net/wiki
« Змінено: 2008-07-27 09:13:43 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: iTALC 1.0.9
« Відповідей #1 : 2008-07-27 17:29:06 »
Так-так, мені це зараз актуально - в рідну школу привезли новий клас, учнівські і вчительський компи з офтопіком, а от ще сервак там є. Єдине але - в iTALC немає передавання файлів, що є у NetOpSchool і активно мною використовувалося. Зокрема швидке розповсюдження файлів по учнівських місцях, чи такий-же збір файлів за шаблоном імені. Ну і двопанельний файловий менеджер що дозволяє вручну керувати файлами на учнівській машині. Але взагалі - спробую поставити. Якщо вчителька не запротестує - то буде, бо я мав нещастя привчити її до NetOpSchool.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Brun

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
« Відповідей #2 : 2008-08-16 12:54:14 »
В мене автоматично не створило конфігураційний файл. Ubuntu. Як його зробити. Під віндою запрацавало. Підкажіть (ман), як створювати сервак (викладацький комп) під лінуксою. З створенням ключів і т.д.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2008-08-16 13:31:01 »
В мене автоматично не створило конфігураційний файл. Ubuntu. Як його зробити. Під віндою запрацавало. Підкажіть (ман), як створювати сервак (викладацький комп) під лінуксою. З створенням ключів і т.д.
Прочитайте, будь ласка, вікі-сторінку програми: http://italc.sourceforge.net/wiki/index.php?title=Main_Page
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you