Автор Гілка: Журнал RootUA #1 (друкована версія)  (Прочитано 4832 раз)

Відсутній m31

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!

Світ побачив новий номер журналу RootUA, цього разу вже в довгоочікуваному друкованому вигляді. В цьому номері:
- Знайомство зі світом вільного програмного забезпечення;
- Деталі конференції FOSS Sea 2008;
- Перші кроки лінуксоїда: інсталяція OpenSUSE 11, ознайомлення з текстовими редакторами, налаштування мережі ;
- Професійні речі: налаштування web-сервера на основі ubuntu, інтеграція Xcache в PHP5, регулярні Backup за допомогою Rsyncbackup на Debian, встановлення і налаштування OpenVZ на Ubuntu Server;
- Поради: команди командира, питання-відповідь, книжкова полиця;
- Інтерв'ю з розробником pc-bsd;
- Програмування в Unix;
- Принципи розробки програм з ОС *nix;
- Анекдоти.

Оформити редакційну передплату на 2009 рік можна за адресою http://www.root.od.ua/podpiska.html
Замовити друкований чи електронний номер журналу можна за адресою http://www.root.od.ua/zakazat-nomer.html
Дізнатися, де можна купити журнал у вашому місті, можна за адресою http://www.root.od.ua/gde-kupit.html
У зв'язку з виходом друкованого журналу RootUA, ми створюємо мережу його поширення в Україні. Всіх, хто готовий допомогти в поширенні журналу в своєму регіоні, будемо раді бачити в нашій команді. Пропозиції, дописи та дружні поради з вдячністю приймаємо на e-mail: podpiska@root-ua.com
« Змінено: 2008-10-24 14:40:56 від lvm »

Praporshic

• Гість
Re: Журнал RootUA #1 (друкована версія)
« Відповідей #1 : 2008-10-23 22:28:49 »
Дмитро, ти ж його ще на OSDN встиг презентувати, чого так довго з новиною?
До речі, PAL` цікавився чи платите ви гонорари  ;)

Відсутній m31

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2008-10-23 22:41:26 »
Так ми його тільки на конференції показали, а більш ні де. Ось тільки сьогодні в мене руки сягнули зробити анонс на root.od.ua та на деяких сайтах... Зараз готуємо новий великий портал, та регіональну систему розповсюдження налаштовуємо.
PAL нехай мені напише, поспілкуємося на цю тему ;)

Відсутній Brun

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
« Відповідей #3 : 2008-10-23 23:37:41 »
Ще б версія виходила українською, то ціни б їм не було.

Відсутній m31

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2008-10-23 23:40:46 »
Читаємо другий номер ;)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #5 : 2008-10-29 14:13:09 »
BTW в Києві деяка кількість є в офісі UAFOSS.

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #6 : 2008-10-31 13:29:33 »
Сьогодні спеціально з'їздив в офіс на бульвар Лесі Українки, щоб придбати номер. Що ж, загалом непоганий журнал, от не вистачає тільки 100% української мови. Також сам журнал формату А5, надрукований у 2 колонки, тому вивід багатьох команд там читається не дуже зручно.

А от стосовно іншої періодики про opensource, може хтось підкаже, де ї можна купити в Києві?

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #7 : 2008-10-31 18:24:24 »
Що ж, загалом непоганий журнал, от не вистачає тільки 100% української мови.
1) "тобі треба -- ти й роби" (також відомо як "принцип linux")
2) навіщо?

Якщо хтось не читав у 2003 linux@linux.org.ua й не бачив досить великого биття горщиків якраз з приводу мови тоді гіпотетичного якраз отакого видання -- будь ласка, не треба повертатися до вже зроблених помилок.

Голосувати можна виключно справою -- якісними оригінальними матеріалами або перекладами.

Моя рідна мова -- російська, час від часу також роблю переклади українською; колись зробив українську локаль (не переклад) для опенофісу.  Якщо б я настільки не поважав свою мову, що гнобив би іншу -- зі мною б не спілкувалася більша половина друзів, мабуть.  І це було б цілком вірно.  А "100% українською" у обговоренні журналу, який робить російськомовна людина і який не спромоглися зробити файні вболювальники за стовідсотковість -- м'яко кажучі, кгм.

Flame:
Пани вболювальники пройшлися б вулицями Тернополю допомогти людям від суржика здихатися (adiel@ свідок), чи вже статті б писали.  А не вимоги.

Відсутній funtik

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2008-10-31 18:49:42 »
Правилами форума передбачено висловлення своєї думки, якщо дотримуватись правил етикету і не ображати інших учасників форуму. Саме це я й зробив.

До цього не треба приплутувати налаштування локалі. Більшість програм я взагалі використовую з англійським інтерфейсом. Українського якраз нема. А от так як Ваша російська рідна - так моя українська, і як би це для Вас не звучало, та українська мені сприймається краще! Я цього не соромлюся і маю право це сказати, абсолютно не ображаючи Вас!
« Змінено: 2008-10-31 18:50:22 від funtik »

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #9 : 2008-10-31 19:07:31 »
Правилами форума передбачено висловлення своєї думки, якщо дотримуватись правил етикету і не ображати інших учасників форуму. Саме це я й зробив.
Я не до форми докопавсь, а до сутності.

До цього не треба приплутувати налаштування локалі.
При чому тут локаль?!

Більшість програм я взагалі використовую з англійським інтерфейсом. Українського якраз нема.
home:~> locale | head -7
LANG=ru_RU.KOI8-R
LC_CTYPE=uk_UA.KOI8-U
LC_NUMERIC=C
LC_TIME=C
LC_COLLATE=uk_UA.KOI8-U
LC_MONETARY=C
LC_MESSAGES=C

А от так як Ваша російська рідна - так моя українська, і як би це для Вас не звучало, та українська мені сприймається краще! Я цього не соромлюся і маю право це сказати, абсолютно не ображаючи Вас!
Можете.  Але вимагати від інших бути такими самими -- ми не можемо.

Ми можемо допомагати іншим.

Відсутній funtik

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2008-10-31 19:26:01 »
От з чого Ви взяли, що вам хтось щось нав'язує? Так, мені хотілось би, щоб в Україні було більше періодики державною мовою, зокрема на тему opensource, бо мені це цікаво. А читати її Вас ніхто не силує!

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #11 : 2008-10-31 20:38:27 »
М: Я тут. Схолоньте.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #12 : 2008-11-02 15:43:52 »
От з чого Ви взяли, що вам хтось щось нав'язує? Так, мені хотілось би, щоб в Україні було більше періодики державною мовою, зокрема на тему opensource, бо мені це цікаво. А читати її Вас ніхто не силує!
Ну я дійсно схильний сприймати заклики до "100%" так само, як нав'язування чи насилування, коли вони стосуються того, що я особисто краще б мав "50/50".

Щодо того, чим можна насправді дієво сказати "мені цікаво!" -- вже порадив: пишіть.  Тоді можна буде чесно змагатися -- Ваші цікаві статті українською чи мої або українською, або скоріш російською (бо на кожні "100%" в мене особиста своя думка зазвичай -- втім, саме після закидання лінка на дуже цікаву оригінальну україномовну статтю на LOR у 2002 та ідиотського обговорення місцевими шовіністами цей ресурс й бойкотую).

LOU -- ресурс перекладачів, але, маю надію, не шовіністів.

2 Owl: перечитай архів 2003 року (можу надіслати), будеш тут, але задумливий.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3824
  • Програміст
« Відповідей #13 : 2008-11-03 11:36:27 »
Сьогодні спеціально з'їздив в офіс на бульвар Лесі Українки, щоб придбати номер. Що ж, загалом непоганий журнал, от не вистачає тільки 100% української мови.
Береш тюбик чорної фарби і акуратно доводиш відсоток української мови до ста.  :-X

Поки що важко навіть стрічку новин наповнювати україномовними матеріалами. Якщо ж мова буде йти про більш спеціалізовані речі, то цільова аудиторія настільки маленька, що простіше передати інформацію напряму чим через журнал. :-(

Якщо цікавить якась інформація по ВПЗ українською то замовляйте на форумі - постараємося написати чи перекласти.

Цитата
Також сам журнал формату А5, надрукований у 2 колонки, тому вивід багатьох команд там читається не дуже зручно.
Угу. І копіювати з паперової версії в консоль теж проблематично.

PS.
Залишки попередньої спроби тут: http://www.linux.org.ua/cgi-bin/twiki/view/Locale/UkrainianLinuxJournal
« Змінено: 2008-11-03 12:13:08 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній gvy

• Письменник