Автор Гілка: Amora: керування комп’ютером за допомогою мобілки  (Прочитано 9499 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Якщо ви маєте телефон і ноутбук з підтримкою технології Bluetooth, ви можете використовувати свою мобілку для перемикання слайдів під час презентації. Це дозволяє зробити проект Amora. Після інсталяції спеціальної програми на телефон та комп’ютер клавіші телефона повністю замінюють функціональність миші, та забезпечують роботу деяких скорочень клавіатури — Enter, F5, Esc (схема, яка клавіша за що відповідає, є на сторінці проекту).

На жаль, підтримуються лише телефони з ОС Symbian, зокрема Nokia. Проект було протестовано його автором на дистрибутивах Ubuntu та Debian, 32 та 64-бітних версіях.

Сторінка проекту: http://code.google.com/p/amora/w/list
Детальніше про проект та список подібних проектів: http://code.google.com/p/amora/wiki/projectDetails
« Змінено: 2007-12-07 21:39:34 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
Кхм... а я вважав що знаюсь на збоченнях.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Кхм... а я вважав що знаюсь на збоченнях.
чому збочення? Не до всіх ноутів є пульти і не всі пульти запрацюють просто так з лінуксом. От тільки шкода, що нема телефонів з лайзерним вказівником :)
« Змінено: 2007-12-07 22:12:28 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
Використовувати телефон замість пульту - ще й яке збочення. Особливо з точки зору ціни.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Цитата
Особливо з точки зору ціни.
ну тут передбачається, що ви його використовуєте в першу чергу за прямим призначенням. от здохне акумулятор на моєму старенькому самсунзі, куплю певно Нокію, та й спробую колись цю штуку (хоча сильно великої потреби нема в ній).  

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396

На жаль, підтримуються лише телефони з ОС Symbian, зокрема Nokia. Проект було протестовано його автором на дистрибутивах Ubuntu та Debian, 32 та 64-бітних версіях.
А Сергій Єгоров, Володимир Лісівка та інші власники лінуксячих Моторол відпочивають. Як і всі власники не-Симбіан телефонів, яких, очевидно, більшість. Краще-б робили, як варіант, на яві і офтопік-мобайл. Проект, взагалі, цікавий, я непроти заради цього придбати BT-адаптер, але не Симбіанівський смарт.
« Змінено: 2007-12-08 10:23:52 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
Off-topic:
Пишу це саме тут, тому-що тут це помітив. Назва теми "Re: Amora: керування комп’ютером за допомогою мобілки" виявилася занадто довгою: 53 символи замість дозволених 50-ти. І форум мені про це повідомив мовою, забороненою в правилах самого форуму:
Цитата
Введенный текст слишком длинный. Использовано 53 букв при ограничении в 50 букв.
YaBB - очевидно зірочку.  :)
« Змінено: 2007-12-08 10:20:53 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Off-topic:
Off-topic:
Пишу це саме тут, тому-що тут це помітив. Назва теми "Re: Amora: керування комп’ютером за допомогою мобілки" виявилася занадто довгою: 53 символи замість дозволених 50-ти. І форум мені про це повідомив мовою, забороненою в правилах самого форуму:
Цитата
Введенный текст слишком длинный. Использовано 53 букв при ограничении в 50 букв.
YaBB - очевидно зірочку.  :)
Як ви його примусили таке зробить? В мене воно просто обрізає до потрібної довжини. До того ж:
isbear@monstruozo:~/tmp/Languages/Ukrainian_isb$ grep "$(iconv -t koi8-u <<<"Введе")" * | iconv -f koi8-u
isbear@monstruozo:~/tmp/Languages/Ukrainian_isb$
Edit:
Off-topic:
А! Зрозумів. То не яббу зірочку, а вашому бровзеру, мабуть... Хоча ябб тоді має довжину поля змінювати відповідно... Зараз подивлюся у cvs...
Edit:
Off-topic:
Ага... cvs змінює, 2.1 - ні. Зараз будемо фіксити.
« Змінено: 2007-12-08 10:54:08 від ISBear »

Михайло Даниленко

• Гість
Off-topic:
Тестуйте

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
Гм... а цікаво, в Linux є підтримка Bluetooth HID пристроїв? Якщо так то керувати комп'ютером можна з будь-якого телефона Sony Ericsson без жодних додаткових програм. Під офтопіком все працює, перевіряв у знайомих (у мене немає Bluetooth-адаптера).
« Змінено: 2007-12-08 16:13:20 від Misha »

Відсутній noddeat

• Кореспондент

А Сергій Єгоров, Володимир Лісівка та інші власники лінуксячих Моторол відпочивають. Як і всі власники не-Симбіан телефонів, яких, очевидно, більшість. Краще-б робили, як варіант, на яві і офтопік-мобайл. Проект, взагалі, цікавий, я непроти заради цього придбати BT-адаптер, але не Симбіанівський смарт.
телефонний аплет написаний на Python for S60 (Nokia cellphones), відтак під лінуксом воно може й запрацює, або треба буде трохи код поправити.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Загалом пан Єгоров не правий щодо збочень. Річ досить корисна, особливо в тз науковому середовищі.
Досить часто рівень апаратного забезпечення на різних наукових семінарах та конференціях обмежується взятими в інституті стареньким проектором і бюджетним ноутом. Про такі витребеньки, як пульти для презентацій, я й не чув у нас в інституті.
А так є відносно не дорогий спосіб полегшити собі життя.
Roman Suprotkin

Відсутній piktor

• Видавець
Цитата
Про такі витребеньки, як пульти для презентацій, я й не чув у нас в інституті.
А так є відносно не дорогий спосіб полегшити собі життя.
Такі витребеньки як пульт до презентацій є нині в бюджетних проекторах. Сам проектор підключається до комп"ютера не тільки як монітор а і через USB і розпізнається як HID. Пульт містить кнопки перегортання кадрів та ще деякі.
Як варіант - пульт що працює не через проектор, а має приймач сигналу що підключається напряму до ПК.
Зараз, також, є недорогими бездротові миші. Не пробував, але думає, що клацати кадри можна було-б.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Такі витребеньки як пульт до презентацій є нині в бюджетних проекторах.
Якщо купити на інститут бюджетний проектор, то він буде мати статус "новий". А для конференцій видається "старий" проектор. З пультом керування проектором, а не презентацією. Бюрократія, однако.
« Змінено: 2007-12-09 16:55:01 від rangel »
Roman Suprotkin

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Цитата
Зараз, також, є недорогими бездротові миші. Не пробував, але думає, що клацати кадри можна було-б.
бездротові миші на батарейках, які треба міняти. щоправда, бачив моделі із зарядками, але досить дорогі. перегортати, звісно, можна ними слайди, але купувати лише для цього я б не став.

Цитата
Такі витребеньки як пульт до презентацій є нині в бюджетних проекторах. Сам проектор підключається до комп"ютера не тільки як монітор а і через USB і розпізнається як HID. Пульт містить кнопки перегортання кадрів та ще деякі.
Як варіант - пульт що працює не через проектор, а має приймач сигналу що підключається напряму до ПК.
ну не знаю, а якщо не розпізнається? часу то нема колупатися, треба щоб відразу все працювало. Якщо всі проектори з пультами добре працюють з лінуксом, то б потреби може в проекті не було.

Хоча найкращий пульт — це окрема людина біля компа. Не потребує батарейок і драйверів, дозволяє перемикати слайди голосом  ;D
« Змінено: 2007-12-09 17:21:51 від noddeat »