Автор Гілка: Випущено KDE 4.2  (Прочитано 5054 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Випущено KDE 4.2
« : 2009-01-27 21:56:24 »
Сьогодні Спільнота KDE оголосила про те, що випущено "The Answer" («Відповідь»), (або KDE 4.2.0), середовище, яке робить цю вільну стільницю доступною для кінцевих споживачів. KDE 4.2 побудовано на технології, яку було впроваджено з випуском KDE 4.0 у січні 2008 року. Після випуску KDE 4.1, середовища, призначеного для охочих до змін користувачів, Спільнота KDE тепер повністю впевнена в тому, що тепер середовищем можуть користуватися і звичайні користувачі.
* Подальше покращення інтерфейсу стільниці, Плазми, полегшує впорядкування вашого робочого простору.
* Панель Плазми тепер здатна групувати задачі і показувати їх позначки у декілька рядків.
* У KWin реалізовано рух вікон з врахуванням законів фізики, що надає природності старим і новим ефектам, зокрема «Кубу» і «Магічній лампі». Ефекти стільниці типово вмикаються лише на тих комп’ютерах, обладнання яких придатне для відтворення цих ефектів.
* Покращена підтримка скриптових мов. Тепер віджети Плазми можна писати на JavaScript, Python і Ruby.
* Проблеми з швидкодією бінарних графічних драйверів NVidia було розв’язано у останніх випусках цих драйверів, які можна звантажити з сайта компанії NVidia.

Детальніше

M. Трохи погрався з copy-paste...
« Змінено: 2009-01-28 23:14:11 від lvm »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Brun

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
Re: Випущено KDE 4.2
« Відповідей #1 : 2009-01-27 22:51:10 »
А мене 4 кде задвбало. Зараз тимчасово на гномі, але буу ставити 3.5.
Поки воно не буде стабільне, нема змісту користуватись... =(

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2009-01-27 23:28:25 »
От коли ще й плазмоїд до NetworkManager 0.7 буде готовий - буде просто супер. Не знаю що в мене не так, але KDE4 в мене жере пам’яті менше за XFCE 4.4 і працювати зручніше (проблеми з падінням вже майже не зустрічаються).

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #3 : 2009-01-27 23:34:00 »
Думаю, роки за два допиляють.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
« Відповідей #4 : 2009-01-27 23:38:03 »
Між іншим, модератори, поправте оформлення новини. А то зараз текст годиться максимум для балачок, оптимум для смітника. Не забувайте, це потрапляє в rss.

SkyTod

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-01-28 00:05:09 »
За два роки п'яті підуть вже, а четверті будуть стабільні. Глянемо, що буде коли вийде третій ґном.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
« Відповідей #6 : 2009-01-28 00:18:52 »
За два роки п'яті підуть вже, а четверті будуть стабільні.
Напевне десь так воно і буде. Зрештою, може й варто спробувати сабж. Але, підозрюю, нічого хорошого я там не побачу, як і в попередніх. Тверезі ідеї є, але не більше.

Глянемо, що буде коли вийде третій ґном.
Нутром чую, труба буде. Це ж титанічна праця - вичистити той смітник, що там на даний момент всередині утворився.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #7 : 2009-01-28 00:33:33 »
флеш в оголошенні про випуск релізу — це просто жах (м’яко кажучи), при цьому скріншот лише один. чому всі не можуть випускати прості й гарні релізи, як у ґнома:
http://library.gnome.org/misc/release-notes/2.24/
?

а поза тим вітаю, звісно. якщо допилять так, щоб можна було довільно усе під себе налаштовувати все (наприклад, переробити під двопанельний а ля «ґном»), то буде дуже навіть незле.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
« Відповідей #8 : 2009-01-28 00:38:55 »
флеш в оголошенні про випуск релізу — це просто жах (м’яко кажучи)
Ахтунг! Я й не звернув уваги. Добре, що не Silverlight.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2009-01-28 01:12:27 »
якщо допилять так, щоб можна було довільно усе під себе налаштовувати все (наприклад, переробити під двопанельний а ля «ґном»), то буде дуже навіть незле.
А що заважає це робити зараз? У 4.1 жодних проблем.

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #10 : 2009-01-28 11:25:33 »
якщо допилять так, щоб можна було довільно усе під себе налаштовувати все (наприклад, переробити під двопанельний а ля «ґном»), то буде дуже навіть незле.
А що заважає це робити зараз? У 4.1 жодних проблем.
Дві панелі можна було налаштувати ще в 3.5, причому без усяких труднощів.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2009-01-28 11:50:43 »
Дві панелі можна було налаштувати ще в 3.5, причому без усяких труднощів.
Це зветься "плутати Божий дар з яєчнею". У релізі 4.0 це було неможливо зробити.

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #12 : 2009-01-28 12:37:29 »
Це зветься "плутати Божий дар з яєчнею". У релізі 4.0 це було неможливо зробити.
Додати нову панель і накидати на неї купу аплетів, які потрібно, можна було і в 3.5.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-01-28 12:58:16 »
Додати нову панель і накидати на неї купу аплетів, які потрібно, можна було і в 3.5.
Починається. Ще раз пояснюю: KDE4 має зовсім іншу будову. Те, що працювало у 3.* зовсім не працює у 4.*
Про кількість панелей у 3.5 мені пояснювати не треба. Я це знаю трохи краще, ніж ви думаєте.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #14 : 2009-01-28 13:26:09 »
річ у тім, що 4.0≠3.5+0.5. це зовсім інше середовище.

Цитата
А що заважає це робити зараз?
та от все не маю ніяк часу оновитися й помацати нарешті то KDE 4.x
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"