Автор Гілка: Debian GNU/Linux Lenny - stable  (Прочитано 6541 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Debian GNU/Linux Lenny - stable
« Відповідей #15 : 2009-02-16 00:37:20 »
До тексту новини
fixed

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #16 : 2009-02-16 01:51:07 »
Цитата
– в 1 годину ночі [готовий вступити в холівар]

вступити ви можете, але у відповідному підфорумі. Ви не маєте права ваше власне бачення українського правопису називати помилкою. Це те саме, якби я написав, що елементи списку повинні розділятися знаком подвійної коми.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #17 : 2009-02-16 02:10:53 »
Щось мені здається, що треба таки ввести підтвердження, як на ЛОРі та OpenNet.
На ЛОРі є ще така посада - коректор, одним з яких там є рідний нашому серцю Ярослав Федевич. Деякі модератори там просто не читають новини, які підтверджують, і їх доводиться редагувати.

Як воркераунд в наших умовах - оголосити конкурс на додаткових модераторів дошки "Новини", з правом редагування (опціонально - видалення) криво написаних новин.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #18 : 2009-02-16 12:28:45 »
згідний.

а ще пропоную заборонити машини часу, себто публікацію новин до офіційного виходу дистрибутива.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #19 : 2009-02-17 02:35:16 »
Цитата

вступити ви можете, але у відповідному підфорумі. Ви не маєте права ваше власне бачення українського правопису називати помилкою. Це те саме, якби я написав, що елементи списку повинні розділятися знаком подвійної коми.

У Вас викривлене уявлення про проблему. Точніше, нульове. Бо в дійсності:
1. Означення часу не є елементом правопису. Аргументи самих мовознавців, які коли-небудь писали на цю тему, ніяк не заторкують правопис.
2. Польське означення, на яке я вказав як на помилку
 а. суперечить розмежуванню різних типів числівників (тобто, мовознавчо недопущенне);
 б. є метрологічно нісенітним;
 в. не має жодного коріння в українській мові, а нав’язане західним територіям України як елемент полонізації в кінці XVIII ст.;
 г. почало заново нав’язуватися під грифом "культури мовлення" двома мовознавцями в 70-х роках (зараз нав’язується взагалі одним, але цього чомусь вистачає).

Я в 90-х хотів цілу брошуру на цю тему написати, перелопатив усі можливі джерела, — та так воно й заглохло на другій частині (з чотирьох). Мда, схоже, треба гілку десь відкрити.

Як воркераунд в наших умовах - оголосити конкурс на додаткових модераторів дошки "Новини", з правом редагування (опціонально - видалення) криво написаних новин.

Я колись просився саме на такого мовного редактора. Але лише на мовного.  ::)

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #20 : 2009-02-17 05:42:20 »
а ще пропоную заборонити машини часу, себто публікацію новин до офіційного виходу дистрибутива.
А що для вас є індикатором офіційного виходу? Публікація новини на ЛОРі? Лист з анонсом? Оновлення сайту www.debian.org? Завершення роботи команди debian-cd з генерації образів нового випуску?

Для більшості людей найбільш значущий факт випуску - це зміна вказівників сховищ testing та stable, що на момент публікації новини однозначно мало місце.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
« Відповідей #21 : 2009-02-17 05:55:19 »
Цитата

вступити ви можете, але у відповідному підфорумі. Ви не маєте права ваше власне бачення українського правопису називати помилкою. Це те саме, якби я написав, що елементи списку повинні розділятися знаком подвійної коми.

У Вас викривлене уявлення про проблему. Точніше, нульове.

То там має писатися "в одну годину ночі" чи "о першій годині ночі"? Де помилка?
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #22 : 2009-02-17 09:54:29 »
"О перший годині ночі".

Правда, я так і не зрозумів, в чому взагалі проблема? В тому що публікація про вихід дистрибутиву на ЛОУ була швидше, аніж на офф.сайті дебіен? Борман вірно каже - при бажанні "доколупатись" і до електричного стовпа можна. Питання - чи варто?
Чи просто вихід Ленні настільки знаковий, що до повідомлення про нього ставляться особливо високі вимоги на кшталт довідки від православного священника?
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #23 : 2009-02-17 11:10:46 »
Чи просто вихід Ленні настільки знаковий, що до повідомлення про нього ставляться особливо високі вимоги на кшталт довідки від православного священника?
А що, релізи бувають так часто?

Off-topic:
- Що краще, секс або реліз Debian?
- Секс, звісно, краще. Але релізи частіше.
©перто

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #24 : 2009-02-17 13:01:10 »
Off-topic:
- Що краще, секс або реліз Debian?
- Секс, звісно, краще. Але релізи частіше.
©перто

Off-topic:
А ви схоже не з тих, хто на кладовищах плюсики замість хрестів бачить ;)
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2009-02-17 13:17:40 »
Цитата
А що для вас є індикатором офіційного виходу? Публікація новини на ЛОРі? Лист з анонсом? Оновлення сайту www.debian.org?
будь-яке офіційне повідомлення від розробників про те, що дистрибутив вийшов, прес-реліз на сайті debian.org зі списком змін, який можна почитати. я не розумію, куди ви поспішаєте? чи це така проблема дочекатися, поки буде на що послатися?

Цитата
У Вас викривлене уявлення про проблему. Точніше, нульове. Бо в дійсності:
1. Означення часу не є елементом правопису. Аргументи самих мовознавців, які коли-небудь писали на цю тему, ніяк не заторкують правопис.
2. Польське означення, на яке я вказав як на помилку
а. суперечить розмежуванню різних типів числівників (тобто, мовознавчо недопущенне);
б. є метрологічно нісенітним;
в. не має жодного коріння в українській мові, а нав’язане західним територіям України як елемент полонізації в кінці XVIII ст.;
г. почало заново нав’язуватися під грифом "культури мовлення" двома мовознавцями в 70-х роках (зараз нав’язується взагалі одним, але цього чомусь вистачає).
проблема у вас, пане. у решти 40 мільйонів українців, які користуються виразом «о хх годині», проблеми немає. якщо для вас слово, яке виникло у 18 столітті, є недостатньо автентичним, то тут складно сперечатися. тим паче, що навряд чи ви так педантично дотримуєтесь чистоти мови у технічній термінології.

« Змінено: 2009-02-17 13:20:24 від noddeat »