А що саме хотілося б потестувати?
Ще хочу сказати, що використання таких засобів, як TXL, не обмежується тільки трансформацією між мовами. Можна робити досить цікаві речі с текстами програм - витягувати різні статистичні дані, знаходити використання певних конструкцій та інше.
Значно краще було б, якби можна було відразу оцінити ступінь ушкодження програми після трансформації. Так візуально програми подібні, але скільки у них помилок після трансформації - сказати сходу важко.
Мені от цікаво, чи робити трансформацію між українською мовою та мовами програмування? Ніби ще в 1993-му зробили парсер української мови (досить маленький - 18кб, здається). Він аналізував слова пробуючи розбити слово на префікси, корені, та суфікси. Алгоритм там був дуже простий, щось типу "беремо спочатку суфікс найбільшої довжини, який підходить, і перевіряємо на відомі корені і префікси, якщо не підходить - беремо суфікс меншої довжини", тобто банальний пошук по дереву. Теоретично, для цього можна написати і формальну граматику (конфлікти звичайно будуть). Чи зможе TXL працювати з такою граматикою?
Можна спитати у авторів, бо я можу помилятися, мені здається що ні. Я б розбивав слова іншими спеціальними засобами, а результати подавав до TXL-програми.Тут треба дивитися на задачу взагалі, може TXL і не потрібен.