Автор Гілка: MIT починає використовувати Python замість Scheme  (Прочитано 2818 раз)

Відсутній Dmitrey15

• Дописувач
  • **
  • дописів: 68
Massachusetts Institute of Technology, провідний технічний ВНЗ США, починає використовувати Python замість Scheme
лінк
коментарі

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
хороший приклад, як не треба писати новини. Пропоную швидше актуалізувати правила.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Ура!  Капут штатів кінець-кінцем розпочався!

PS: :]

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Ура!  Капут штатів кінець-кінцем розпочався!

PS: :]
Е... А можна ту ж саму думку, але з гудзиками в розгорнутому вигляді?
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній noddeat

• Кореспондент
це якийсь прихований жарт.

А може хтось поправить новину?

Факультет комп’ютерних наук провідної науково-освітнього закладу США — Массачусетського технологічного інституту — перейшов на мову Python замість Scheme у своїх бакалаврських програмах з комп’ютерних наук. Перехід зв’язаний із необхідністю достосуватися до вимог сучасного світу, де розробляються великі програми із використання стандартних функцій з чисельних доступних бібліотек.

« Змінено: 2009-03-26 18:36:29 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
у своїх бакалаврських програмах

undergraduate у цьому контексті - молодші/початкові курси/семестри, а не бакалаврські.

Думаю, що задача всіх початкових курсів - це ознайомити студента з основними поняттями.  Багатьом студентам-початківцям однозначно буде легше починати програмувати на Python ніж на якійсь функціональній мові програмування.  Інструмент повинен відповідати завданню і якщо професора з МІТ вважають, що Python підходить для їх задач, то нічого поганого я в цьому не бачу.  Як я розумію, ніхто не викреслює функціональні мови з навчальних програм, йдеться лише про курси для початківців.  Я сам на початковому курсі мав Standart ML i на ньому нам роз'яснювали про рекурсію, lambda calculus та ADT.  Так, було не легко, але і теорія не проста.  Python тоді не було, Java та С за альтернативу тоді не вважали, да і зараз не вважають.  Python має багато парадигм серед яких є і функціональна.  Так, це не Scheme, але для початківців вистачить.  Ця особливість мови дозволяє також ознайомити студента з декількома парадигмами одразу, використовуючи лише одну мову, а не декілька.

Тільки ось заголовок новини і сама новина ніяк не відповідає суті статті. Поправте новину будь ласка.
« Змінено: 2009-03-27 00:12:19 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Цитата
undergraduate у цьому контексті - молодші/початкові курси/семестри, а не бакалаврські.
дякую за уточнення. хоча те, що вони молодші/початкові, не скасовує того, що вони бакалаврські :)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
А може хтось поправить новину?
А чи є сенс поправляти? Я тут на офіційний сайт MIT заглянув і відкопав оце. Може "новині" все ж місце в балачках?
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x