Автор Гілка: PulseAudio  (Прочитано 24083 раз)

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
Re: Pulse Audio
« Відповідей #30 : 2010-05-20 15:10:52 »
Цитата
Мінус: тепер звук працює одночасно лише в одній програмі
Це не ваше повідомлення?

Думаєте це через звуковий драйвер?
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #31 : 2010-05-20 17:03:01 »
Цитата
У гілці main дистрибутивів, напевно, є. Вас ніхто ним не заставляє користуватись.
Ні. Немає. І ніхто його не використовує, бо лише вам "пощастило" і він у вас працює. Всім іншим - користувачам, розробникам дистрибутивів та навіть власне розробнику РА - ні його глюки ні функціональність не потрібна.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #32 : 2010-05-20 17:09:45 »
Цитата
Навіщо вам шум комп’ютера, якщо DVD-програвач
І що кожен обов’язково має купляти DVD-програвач, щоб кілька фільмів за місяць переглянути? Я вам те ж можу запропонувати купити собі звукову карту, де буде нормально працювати Pulse Audio
Ви знаєте таку? Підкажіть, будь ласка, а то я не знаю жодної.
Цитата
Цитата
У вас на комп’ютері живуть привиди, які запускають FF з тридцятьма вкладками, які тут же починають відтворювати звук?
Уявляєте, трапляються сайти з вбудованими звуковими файлами, які починають відтворюватись після завантаження сторінки. Мені це не дуже подобається, але це так дійсно є
Здається у FF таке називається adblock. Ви користувач vkontakte? Є декілька рецептів повного вимикання звуку з Firefox.
Цитата
Цитата
Та я краще просто натисну клавіатурне скорочення для зниження рівня звуку у відповідній програмі. В чому перевага?
І для браузерів є клавіатурні скорочення для регулювання гучності?
У браузерів є така штучка як повзунок гучності у додатку, який відтворює звук. А у PA є клавіатурні скорочення для зменшення гучності у окремій програмі? А якщо у браузері декілька сторінок зі звуками, у PA є спосіб змінити гучність на кожній з них окремо? Єдине, що спадає на думку, це стеження за фокусом. Але його так і не реалізовано: я ж кажу вам — розробку PA припинено.
Цитата
Цитата
До речі, ні у Kubuntu, ні у Milestone openSUSE PA вже немає у типовій конфігурації
У гілці main дистрибутивів, напевно, є. Вас ніхто ним не заставляє користуватись. Хоч взагалі звук відключайте :)
Звичайно, що є, без нього не працюватиме звук у програмах GNOME.

У гілці main є Apache. Ви вже його встановили на свій робочий комп’ютер? То можете не встановлювати, можна взагалі працювати без інтернету.

Сподіваюся аналогія зрозуміла?  ;)

Я не наполягаю, що PA не потрібен (Леннарт у свій час чудово зіграв на реваншистських настроях у спільноті GNOME і тепер ця стільниця просто зобов’язана його встановлювати). Я наполягаю на тому, що він не потрібен для роботи звичайної стільниці Linux — в ній звук працює і без PA і працює краще, ніж з ним.

На завершення дискусії пропоную адептам PA неперервно послухати музику півгодини, а потім (якщо вам все здасться чудовим) подивитися на вивід команди sudo grep ratelimit /var/log/messagesВеликі значення ~40 — це оті самі затинання. Якщо в принципі по барабану, що там відригують гучномовці, — затинання нормальна справа, з незначним споживанням пам’яті та часу процесора (хоча на серйозній передискретизації PA жере у мене на E4500 майже одне ядро) можна змиритися. Якщо ні — PA варто вилучити.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #33 : 2010-05-21 12:52:17 »
Цитата
Знаю. В мене стандартна SB Audigy. Все працює, за винятком warcraft, де звук починає відтворювмтись з затримками. Але це ж віндовс-програма, так що тут розробники Pulse Audio не винні.
Цитата
Здається у FF таке називається adblock
В ручну фільтри в adblock вносити? Я краще мікшером Pulse Audio скористаюсь.
Цитата
А у PA є клавіатурні скорочення для зменшення гучності у окремій програмі?
В kmix, наприклад, є
Цитата
На завершення дискусії пропоную адептам PA неперервно послухати музику півгодини, а потім (якщо вам все здасться чудовим) подивитися на вивід команди:

sudo grep ratelimit /var/log/messages

Великі значення з'являються і без відтворення будь-якої музики. Так що цей ваш тест некоректний

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #34 : 2010-05-21 13:16:28 »
Цитата
Знаю. В мене стандартна SB Audigy. Все працює, за винятком warcraft, де звук починає відтворюватись з затримками. Але це ж віндовс-програма, так що тут розробники PulseAudio не винні.
Якщо без нього працює без затримок, то винні. Немає «розробників» у PA, фактично, один розробник. Почитайте списки змін, там все чітко видно.
Цитата
Цитата
Здається у FF таке називається adblock
В ручну фільтри в adblock вносити? Я краще мікшером PulseAudio скористаюсь.
Ваша справа.
Цитата
Цитата
А у PA є клавіатурні скорочення для зменшення гучності у окремій програмі?
В kmix, наприклад, є
Поділитеся? Тільки так, щоб саме у окремій програмі.
Цитата
Цитата
На завершення дискусії пропоную адептам PA неперервно послухати музику півгодини, а потім (якщо вам все здасться чудовим) подивитися на вивід команди:

sudo grep ratelimit /var/log/messages

Великі значення з'являються і без відтворення будь-якої музики. Так що цей ваш тест некоректний
[/quote]
У мене не з’являються, отже, думаю, таки коректний. Такі повідомлення свідчать про те, що PA не встигає передискретизувати і змішати звукові дані і просто їх пропускає. Іноді система намагається потім наздогнати звук і відтворює його з пришвидшенням. Зрештою, сам Леннарт цього не заперечує. Він стверджує у своїй останній статті, що користувачеві байдуже. Так от, мені не байдуже.
« Змінено: 2010-05-21 13:17:02 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #35 : 2010-05-21 16:19:59 »
Таких повідомлень в systemlog з'являється вього кілька штук за місяць. Та й ті можуть бути зв'язані з активною роботою вінчестера, тобто з високим iowait. Тому все скидати на некоректну роботу  Pulse Audio буде не зовсім правильно.
Де можна побачити таку статиску, що Pulse Audio у всіх не працює? Можливо це стосується тільки вашої звукової карти.
Цитата
В kmix, наприклад, є

Поділитеся? Тільки так, щоб саме у окремій програмі
Викликаємо контекстне меню на каналі, вибираємо "Налаштувати скорочення"

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #36 : 2010-05-21 17:32:16 »
Таких повідомлень в systemlog з'являється вього кілька штук за місяць. Та й ті можуть бути зв'язані з активною роботою вінчестера, тобто з високим iowait. Тому все скидати на некоректну роботу  Pulse Audio буде не зовсім правильно.
Де можна побачити таку статиску, що Pulse Audio у всіх не працює? Можливо це стосується тільки вашої звукової карти.
Приклади:
http://forum.ubuntu.ru/index.php?topic=69589.0
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1313253
http://www.ubuntumini.com/2009/09/fix-most-audio-problems-remove.html

Це лише з одного дистрибутива. Чи ви вважаєте, що ці сторінки було створено ентузіастами-пульсоненависниками?

До речі, у мене PA працює (зрештою, це не риба, щоб міряти її свіжість чи придатність), але воно працює гірше за варіант, у якому PA взагалі немає, а надії на покращення майже немає. Якщо Red Hat вклала у це пару сотень тисяч, нехай переконують своїх клієнтів у тому, що це потрібно, — на комп’ютері типового користувача PA без додаткового налаштування у кращому випадку просто займає пам’ять і процесор, а у гіршому — додає складних і малозрозумілих проблем.

Все можна вирішити дуже просто: виключити PA з типового комплекту програм. Нехай ті, кому він потрібен, встановлять його і користуються перевагами, якщо такі для них є. FF ж не встановлюється з усіма можливими додатками одразу, Opera не пхає всі віджети до комплекту, а MS не вважає Office частиною комплекту Windows?
Цитата
Цитата
В kmix, наприклад, є

Поділитеся? Тільки так, щоб саме у окремій програмі
Викликаємо контекстне меню на каналі, вибираємо "Налаштувати скорочення"
Ага. Змінюється звук у всіх програмах одразу. Тоді вже краще: «наводимо вказівник на гучномовець у лотку, крутимо коліщатко миші». Скорочення для окремої програми немає: вам у GNOME доведеться відкривати меню аплету і змінювати гучність для програми (дуже інтуїтивно зрозуміло — майже ніхто цього просто не робитиме).

Edit:
Ну, і свіжина:
https://tango.0pointer.de/pipermail/pulseaudio-discuss/2010-May/007091.html
https://tango.0pointer.de/pipermail/pulseaudio-discuss/2010-May/007171.html

Canonical в черговий раз випустила треш, з якого доведеться або вилучати PA, або встановлювати сторонні пакунки з PPA. Якщо чайники з дистрибутива для чайників не можуть це вже вчетверте налаштувати, що вже казати про звичайних користувачів дистрибутива.
« Змінено: 2010-05-21 17:53:46 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #37 : 2010-05-22 15:38:14 »
За наведеними вами посиланнями обговорюється проблеми зі звуковими від VIA або з роботою Skype. До введення Pulse Audio можна було такі ж самі теми знайти, які стосуються, взагалі, роботи звукових драйверів. Може тоді давайте і звук типово виключимо в усіх дистрибутивах, xorg викинемо - проблем буде набагато менше. Поки повноцінної заміни Pulse Audio немає - викидати його з дистрибутивів не потрібно
Цитата
MS не вважає Office частиною комплекту Windows
В windows якраз таки є можливість регулювання гучності окремих програм, в linux без Pulse Audio немає
Цитата
Ага. Змінюється звук у всіх програмах одразу. Тоді вже краще: «наводимо вказівник на гучномовець у лотку, крутимо коліщатко миші». Скорочення для окремої програми немає
Ще раз спеціально для вас пояснюю, як це робиться: відкриваємо, наприклад, amarok i kmix, у вікні kmix вкладка "Playback Streams", права клавіша на "Amarok: Audio Stream", вибираємо "Налаштувати скорочення", виставляємо потрібну нам комбінацію клавіш. Все працює, навіть, якщо закрити Amarok, а потім знову його відкрити і, навіть, якщо KDE не запущене (зараз у мене fluxbox)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #38 : 2010-05-22 15:58:14 »
За наведеними вами посиланнями обговорюється проблеми зі звуковими від VIA або з роботою Skype. До введення Pulse Audio можна було такі ж самі теми знайти, які стосуються, взагалі, роботи звукових драйверів. Може тоді давайте і звук типово виключимо в усіх дистрибутивах, xorg викинемо - проблем буде набагато менше. Поки повноцінної заміни Pulse Audio немає - викидати його з дистрибутивів не потрібно
Цитата
MS не вважає Office частиною комплекту Windows
В windows якраз таки є можливість регулювання гучності окремих програм, в linux без Pulse Audio немає
Цитата
Ага. Змінюється звук у всіх програмах одразу. Тоді вже краще: «наводимо вказівник на гучномовець у лотку, крутимо коліщатко миші». Скорочення для окремої програми немає
Ще раз спеціально для вас пояснюю, як це робиться: відкриваємо, наприклад, amarok i kmix, у вікні kmix вкладка "Playback Streams", права клавіша на "Amarok: Audio Stream", вибираємо "Налаштувати скорочення", виставляємо потрібну нам комбінацію клавіш. Все працює, навіть, якщо закрити Amarok, а потім знову його відкрити і, навіть, якщо KDE не запущене (зараз у мене fluxbox)
Гаразд. Значить я не дарма витрачаю на нього свій час.  ;)

Шантажувати користувачів оцим: «а інакше взагалі нічого не буде» з 2% ринку, — можуть лише ідіоти. Ви не навели жодних прикладів того, що користувачі пищать від задоволення, коли користуються PA, але мої приклади розкритикували. Ну, що ж... Буду вважати, що і не хотів нікого ні у чому переконувати.  :)

P.S. У мене у 4.3 такої вкладки ще немає. Можливість регулювати звук є у кожній програмі, яка його відтворює (мене шокує, що ви досі цього не помічали). PulseAudio пишеться разом.
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #39 : 2010-05-23 14:00:55 »
Так часто трапляється, що на форумах часто пишуть про проблеми і те, як їх вирішити. А ви хочете, щоб щасливі користувачі PulseAudio всі форуми забили своїми схвальними повідомленнями...
Цитата
Можливість регулювати звук є у кожній програмі, яка його відтворює
Не у кожній є, а якщо і є, то немає клавіатурних скорочень
Цитата
PulseAudio пишеться разом
Назву теми треба виправити

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #40 : 2010-05-23 14:17:24 »
Назву теми треба виправити
Виправив.

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
Re: PulseAudio
« Відповідей #41 : 2010-05-27 11:34:13 »
Колись вирішив спробувати то пульсуюче аудіо чудо, - поплювався, видалив через 15 хвилин бо не знайов застосування, а з часом звук зник.

Користуюсь альсою та джеком - жодних нарікань.
От такі програми типу qtractor (idjc, guitarix, rakarrack і тд) використовує саме jack, а не pulseaudio.

В мене система 7.1, кожним окремим динаміком, навушником, дозволяє керувати alsa.
В "кедах" здається в кожній програмі можна налаштувати клавіатурні скорочення.
Якщо хочеться диковинки, типу музика в задніх динаміках, а в передніх, наприклад, ввімкнута гітара - тикаю "джеками".

Звук через jack не затинається, можу навіть накладати "рільтаймові" ефекти на ту ж гітару і тд. (Звичайно якщо звукова дозволяє, проте зараз інтегровані так вміють)

Керувати гучністю месенджера чи ще якоїсь зарази - не бачу потреби. Решта, саме програми для аудіо, мають в собі регулятор гучності.
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #42 : 2010-05-28 13:22:55 »
Цитата
От такі програми типу qtractor (idjc, guitarix, rakarrack і тд) використовує саме jack, а не pulseaudio.
А ви не розрізняєте для чого призначене PulseAudio, а для чого jack? PulseAudio - для повсякденного використання, а jack - для професійної роботи зі звуком.
Цитата
В "кедах" здається в кожній програмі можна налаштувати клавіатурні скорочення.
Розробники KDE з вами не погодяться. Почитайте,  наприклад, новину про вихід Fedora 13

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
« Відповідей #43 : 2010-05-28 14:42:38 »
для повсякденного використання можна і обійтись без pulseAudio (я ж обходжусь)

Цитата
Розробники KDE з вами не погодяться. Почитайте,  наприклад, новину про вихід Fedora 13
розробники KDE чи федори?
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #44 : 2010-05-28 16:45:45 »
Цитата
для повсякденного використання можна і обійтись без pulseAudio
Звичайно, можна. Ще можна обійтись, взагалі, без звуку. Не всі користуються програмами для обробки звуку, слухають музику чи дивляться фільми
Цитата
розробники KDE чи федори?
Будь-який популярний дистрибутив візьміть. Скрізь буде помітна інтеграція KDE з PulseAudio