Автор Гілка: Підключення 3G модема CCU-550 до people.net  (Прочитано 14394 раз)

Відсутній lm1024

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
Re: Підключення 3G модема CCU-550 до people.net
« Відповідей #15 : 2007-09-27 23:18:28 »
Доречи, з приводу першого поста в темі.
Як я написав раніше, все працює, але, як виявилося згодом, немає потреби стріляти з гармати по горобцям.
Нещодавно налаштовував пипл.нет своєму тестю, в нього Федора 6. Вирішив спочатку спробувать стандартні способи федори:

1. Тиснемо: Система -> Адміністрування -> Мережа
2. Закладинка "Обладнання" -> Створити -> "Modem".
... skip ...
10. Все. Тиснемо "Активувати" і насолоджуємося. І ніяких драйверів, консолей та конфігураційних файлів - тільки миша та клавіатура за потребою - в найкращих традиціях віндоуз ;D
Аналогічно на SLED 10 SP1 за допомогою YaST.
Edit:
Переклав, згідно з ПП 1.2
« Змінено: 2007-11-13 17:46:09 від ISBear »

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
« Відповідей #16 : 2007-11-13 17:41:19 »
Може хто знає якісь лінки про обслуговування модему CCU-550 (напр. про те, чи краще щоб він був нон-стоп підключений до usb-порту, чи краще його виймати, або що означають ті лампочки на ньому, etc.)? :-?
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #17 : 2007-11-17 17:09:20 »
Правда маю проблему. В той час як у Windows швидкість доступу до people.net.ua стабільно тримається на 400-500 кбіт/с, в Лінуксі так само стабільно коливається в межах 100-110 кбіт/с. Маю підозру що там чомусь не вмикається режим EV-DO. Пройшов першу ітерацію танців з бубнами пробуючи різні стрічки ініціалізації модема, включаючи ті, що підглянув в логах Windows. Процес продовжується. В кого яка максимальна швидкість на офіційній сторінці тестування швидкості http://www.people.net.ua/services/transmission/speed/ ? В когось запрацював Ev-DO режим?
Спочатку у мене був активований гібридний режим, потім переключив віндою на Ev-DO і швидкість начебто зросла (під лінуксом, з вінди в інтернет не ходжу).
Їхній тест я не проходив (він чомусь на тестовому (безкоштовному) логіні не працює, а за свої гроші тягнути якийсь непотріб не хочеться). Як треба буде тягнути щось велике, то і подивлюся що й до чого. Але мої дані швидкості не можуть бути для вас взірцем, бо в мене трохи погане покриття.
Факт той, що в налаштуваннях під віндою стоїть увімкнений Ev-DO, і під лінуксом модем працює. Хоча не можу стверджувати на 100%, що лінукс використовує Ev-DO.

Відсутній smumbr

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #18 : 2007-11-18 23:20:08 »
Поміряв.
Fedora Core 6 через стандартне модемне підключення по /dev/ttyACM0: 180,76 Kбіт/сек
Windows XP через іхню оту магічну прогу (комбінований режим; показує 5 зелених стовбчиків): 172.57 Kбіт/сек

в мене також FC6. Все налагодив за 20 хвилин....але....
ШВИДКІСТЬ 1.5-1.8Кб.сек !!!!!
вже другий тиджень - перепробував всі варіанти , чо гугл видає.
Може покажешь свої файли конфігурації?
« Змінено: 2007-11-18 23:21:01 від smumbr »

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #19 : 2007-12-02 11:47:46 »
Може справа у покритті?
В мене швидкість теж спочатку була жахлива, але як купив usb-продовжувач (машина стаціонарна, тому її дуже не посуваєш) і пошукав де мережа краща, швидкість суттєво зросла. Потім ще віндою переключив модем у режим EvDO і швидкість стала ще краща...

Відсутній smumbr

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #20 : 2007-12-02 16:40:11 »
Може справа у покритті?
В мене швидкість теж спочатку була жахлива, але як купив usb-продовжувач (машина стаціонарна, тому її дуже не посуваєш) і пошукав де мережа краща, швидкість суттєво зросла. Потім ще віндою переключив модем у режим EvDO і швидкість стала ще краща...

Справа не в покритті - воно чудове! Окрім того, що з'єднання рветься дуже часто(2-3 рази на хвилину) ще й атаки на 139 та 445 порти до 10 000 разів на годину з мережі саме піпл-нет. Дзвонив до оператора - займатись хуліганами вони не хочуть.

Відсутній khurtsiya

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
« Відповідей #21 : 2009-04-29 18:30:12 »
Усім привіт! Я з Миколаєва. Був сьогодні у офісі їхньому і хвилин 40 намагалися налаштувати модем на Ubuntu 8.1 - безрезультатно. Я навіть їм привіз на ноуті інструкцію скачану з їхнього сайту http://people.net.ua/f/devices/files/40/ec226_linux.pdf де описано як налаштувати модем. У результаті щось нічого не вийшло і це поїхав додому гуглить. Ось нагуглил linux.org.ua і безмежно радий =)

Отже що налаштувати можна лише цей модем. Тому виникло резонне запитання:

Який із цих модемів вибрати:

1. C-motech ССU-550 (195 грн, вид хороший)

2. ZTE AC8700 (195 грн, розчарувався що антена стирчить вгору, хоча з-за цього можливо є краще з'єднання)

3. Huawei EC 226 (570 грн, висить на дроті, що не тішить, ціна також не тішить, та його спочатку вибрав тому, що думав що він іде під Linux) - це гадаю відразу випадає зі списку, просто вніс щоб відвідувачі не думали що це єдиний налагоджуваний.

4. ZTE АС8710 (555 грн, наявність обговорюваного вище EV-DO, який, можливо, впливає на швидкість з'єднання).

Усі ціни вказав при підключенні до пакетів Вигідний і Безлімітний.
----------
М.: Читаємо правила. Не піднімаємо надто старих тем. Користуємось пошуком на сайті.
« Змінено: 2009-04-29 20:03:01 від cadca »