Автор Гілка: Gnome HIG 2.0  (Прочитано 5616 раз)

uranium

• Гість
Re: Gnome HIG 2.0
« Відповідей #15 : 2004-08-03 11:26:50 »
Вони їх не міняли, вони стоять в нормальному порядку.
Ну, якщо для гнома це нормально, то нам з ним не по дорозі.

Yuriy Syrota

• Гість
« Відповідей #16 : 2004-08-03 11:54:13 »
Ну, якщо для гнома це нормально, то нам з ним не по дорозі.
А тобі зручніше, щоб найпотрібніші кнопки знаходились якнайдалі, як у Windows?

uranium

• Гість
« Відповідей #17 : 2004-08-03 12:01:21 »
А тобі зручніше, щоб найпотрібніші кнопки знаходились якнайдалі, як у Windows?

Звичайно, по-перше 13 років за комп"ютером із _таким_ розташуванням кнопок даються взнаки.
По друге, якраз в Гнома вони якнайдалі - не посередині, а десь зкраю.
Якраз найпотрібніш кнопки мають бути посередині, а не збоку.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #18 : 2004-08-03 12:14:51 »
Володю, тобі треба до офтальмолога... Це факт. А розміри -- то таке, воно ж налаштовується, чи не так?

Подякуєм нашій Віндузі за мій фіговий зір. Коли я сидів три роки під Лінуксом, то зір в мене зріс з 0.7 до 0.8, а за два місяці під Win - впав до 0.6 (а можє вже й гірше).   :'(
[Fedora Linux]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #19 : 2004-08-03 12:18:59 »

Звичайно, по-перше 13 років за комп"ютером із _таким_ розташуванням кнопок даються взнаки.

Найпотрібніші кнопки мають бути там, де їх легше знайти. Я просидів за комп'ютером 15-ть років, але до такого розташування швидко звик і воно мені зараз нормальне, хоча на роботі сидіти у Вікнах мені доводиться значно більше ніж в Лінуксі.
[Fedora Linux]

Yuriy Syrota

• Гість
« Відповідей #20 : 2004-08-03 12:26:43 »
За 2 дні перевчишся :-)
Якщо ти середньостатистичний користувач, то курсор миші ти тримаєш праворуч від діалогу з яким працюєш (не по середині, бо так він затулятиме тобі інформацію).

uranium

• Гість
« Відповідей #21 : 2004-08-03 13:39:54 »
За 2 дні перевчишся :-)
Якщо ти середньостатистичний користувач, то курсор миші ти тримаєш праворуч від діалогу з яким працюєш (не по середині, бо так він затулятиме тобі інформацію).
Якщо такий курсор, як в гномі - не заперечую, закриває багато. А от я, скромно зауважу, завжди використовую курсор мишки, як указку для слідкування за тим, що читаю.

Yuriy Syrota

• Гість
« Відповідей #22 : 2004-08-03 18:53:10 »
Я помилився, стандартним розміром піктограм у пеналі GNOME є 24x24, тобто, вони ще менші ніж у Windows. Зараз картина виглядає так:

Розміри шрифтів: Mac OS X: 13pt, Java: 12pt, GNOME: 10pt, Windows: 8pt
Розміри значків: SGI Interactive Desktop: 50x50, Mac OS X, Java, Windows, KDE: 32x32, GNOME: 24x24.

Ну, передчуваю, зараз хтось почне сварити GNOME за малі піктограми :-)

uranium

• Гість
« Відповідей #23 : 2004-08-03 19:15:44 »
Я помилився, стандартним розміром піктограм у пеналі GNOME є 24x24, тобто, вони ще менші ніж у Windows

Значить, реалізація в гнома розходиться з документами, які вони самі і пишуть. Чи розробники інших гномівських аплікацій не дуже читають документацію.

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #24 : 2004-08-04 08:18:55 »
Я помилився, стандартним розміром піктограм у пеналі GNOME є 24x24, тобто, вони ще менші ніж у Windows. Зараз картина виглядає так:

Розміри шрифтів: Mac OS X: 13pt, Java: 12pt, GNOME: 10pt, Windows: 8pt
Розміри значків: SGI Interactive Desktop: 50x50, Mac OS X, Java, Windows, KDE: 32x32, GNOME: 24x24.

Ну, передчуваю, зараз хтось почне сварити GNOME за малі піктограми :-)
Це значки на панелі. У Windows вони взагалі 16х16.
А на робочому столі нормальні.

Yuriy Syrota

• Гість
« Відповідей #25 : 2004-08-04 10:05:07 »
Значить, реалізація в гнома розходиться з документами, які вони самі і пишуть. Чи розробники інших гномівських аплікацій не дуже читають документацію.
Це не залежить від програми, це встановлюється темою. Яку ти збірку використовуєш?

uranium

• Гість
« Відповідей #26 : 2004-08-04 11:20:21 »
Це не залежить від програми, це встановлюється темою. Яку ти збірку використовуєш?

Alt Master 2.2 + свіжий сізіф.
Тема - стандартний гном ніби.
Може й самі піктограми нормального розміру. Кнопки на пеналах не зовсім нормального. Може то, щоб після п"янки не помилитися фтрафити в неї ;-)

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #27 : 2004-08-04 11:30:26 »
Тут, на жаль, відвантаження зображень на форум неначе відвалилось. Але мені на мило *(jaroslaw at linux dot org dot ua) скріншот закинути зможеш? Най я на те жахіття подивлюсь ;) А там і закину його на загальний огляд.

А так маю сказати, GTK -- прекрасний тулкіт (сам навіть код досить чистий, в розумінні читабельний), програми під нього (гімп, xfwm4, sodipodi, може й inkscape) -- лялечки. А от всілякі DE -- не до душі мені. ІМХО робота має виконуватись за компутером, а не мишею возитись і Look&Feel налаштовувати щодня інакший... Тим-то twm -- це великий виграш, якби не потреба вказувати мишеням місце новостворених вікон.
« Змінено: 2004-08-04 11:37:53 від JaFd »

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #28 : 2004-08-05 13:30:47 »
Прийшли скріншоти.

Перший знімок uranium описує як те, що треба: він тут.

Два других -- як те, що не треба. Ось вони: gedit та nautilus.

Нмд, це лікується прибиранням написів з пеналів (в налаштуваннях є точно), або розташуванням написів праворуч. Я таке мав ще в часи першого GTK... А потім можна змінити тему на щось із не такими жирними рамками (що малюються навколо кнопок). Правда, те, що це типове налаштування, трохи зле.

Та ну їх усіх. Справжні чоловіки користуються консоллю. :))

Відсутній artsus4

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
« Відповідей #29 : 2009-05-04 11:26:35 »
[SKIPPED]
А от всілякі DE -- не до душі мені. ІМХО робота має виконуватись за компутером, а не мишею возитись і Look&Feel налаштовувати щодня інакший... Тим-то twm -- це великий виграш, якби не потреба вказувати мишеням місце новостворених вікон.

TWM можливо непогано налаштувати, включаючи відміну потреби у вказуванні мишею координат вікна. Ось, можно ознайомитись зі статтею про налаштування TWM: http://zool.in.ua/articles/twm/