Я на ній пишу Це не пошарпаний С злизаний з Жави Це просто!
Ню-ню. З C його взагалі не можна порівнювати, бо то мова низького рівня.
Можна з C++, і воно таки дещо краще за нього. Але є купа мінусів, тим не менше. Наприклад, до цих пір залишаються деякі проблеми з SMP.
Чи неоптимальна робота GC з повною неможливістю чистити за собою вручну.
RAD? Не потрібен.
Крім того, це технологія жорстко зав'язана на одного вендора, з дуже вузьким колом задач, де його дійсно варто застосовувати - через загальновідомі проблеми з перформансом.
А якого рівня мови Ява і Сі на процесорах, які вміють виконувати байт-код яви? :-)
Не чув про них. Є проблеми з SMP, але вони не специфічні для Яви.
Кому як.
Котрий з трьох основних вендорів JVM-ів - один? :-)
На яві (як мові) можна писати програми низького рівня, використовувати ручне керування пам’яттю
З усім іншим теж приблизно все ясно... Але чого росте дельфі? Що, на ньому щось серйозне хтось ще пише?
Тому питання про незрозумілість її популярності залишається відкритим. Якщо хтось мені пояснить (без аргументів типу "я на ній пишу") - буду дуже вдячний.
Цитата: Raven від 2008-12-18 17:05:32Тому питання про незрозумілість її популярності залишається відкритим. Якщо хтось мені пояснить (без аргументів типу "я на ній пишу") - буду дуже вдячний.Цікаво-цікаво, а ви якою мовою будете писати програму для мобільних телефонів?=)P.S. Тільки не пишіть про Сішку, будьмо реалістами=)
Це не менш потужна мова ніж той самий python. Вона платформозалежна, тому на форумах для програмістів на всіма відому операційну систему можете побалакати, там вам просвітлять шлях до цієї «необходженої тропинки».
Цікаво-цікаво, а ви якою мовою будете писати програму для мобільних телефонів?=)P.S. Тільки не пишіть про Сішку, будьмо реалістами=)
Цитата: Raven від 2008-12-18 17:05:32Тому питання про незрозумілість її популярності залишається відкритим. Якщо хтось мені пояснить (без аргументів типу "я на ній пишу") - буду дуже вдячний.Можливо тому, що програма написана на Жава працюватиме однаково скрізь без зміни коду...
успіх мови визначається тим, наскільки інфраструктура мови дозволяє гарантовано створювати масштабовані, підтримувані і ефективні рішення в розумних межах бюджетуце одна з причин, чому наприклад на форумах RoR просто банять за слово "enterprise"і на сьогоднішній день, Java — одна з найефективніших мов для створення enterprise-рішень
Політичне рішення, замість технологічного?
В умовах обмеженого бюджету, стислого терміну і досить великої кількості спеціалістів по жаві... так, звучить розумно. Жаба дійсно достатньо універсальна.
Ще спостереження - кількість вільних проектів на жаві порівняно невелика. Ті кілька, що я пробував - низької або дуже низької якості (або смертельно глючать, або дико гальмують).