Цитата: Володимир Лісівка від 2008-12-22 18:26:30Під конкретну версію Віндовза чи конкретну модель мобілки? Якщо розробники сидять на різних ОС-ках (Win,Lin,MacOS) а кінцева програма крутиться на іншій ОС-ці (напр. UNIX чи Symbian), то існує два популярних рішення: пересадити всіх розробників на цільову ОС-куІ це правильне рішення, коли його можна застосувати. А те, що розробники мають сидіти з однаковим environment - це практично аксіома.
Під конкретну версію Віндовза чи конкретну модель мобілки? Якщо розробники сидять на різних ОС-ках (Win,Lin,MacOS) а кінцева програма крутиться на іншій ОС-ці (напр. UNIX чи Symbian), то існує два популярних рішення: пересадити всіх розробників на цільову ОС-ку
Насправді, я стикався з феєричними граблями навіть з оновленнями в рамках однієї платформи, більше того - одного дистрибутиву. Оновили драйвери nvidia - все посипалось. Це, звичайно, фігово. Коли 15 років тому починали писати, треба було головою думати. Але от тільки один маленький нюанс... реалізація на плюсах посипалась, а от на жаві взагалі його не можна було б реалізувати. Деталей викладати не буду, повірте на слово.
Цитата: Володимир Лісівка від 2008-12-22 18:26:30або використовувати систему, яка більш-менш однаково добре працює усюди (Ява, Python, Perl, HTML/JavaScript, etc. ).І це теж правильне рішення. Але. По-перше, "більш-менш". По-друге, не ліпіть "Ява, Python, Perl" в один ряд. По-третє, це просто один з варіантів рішення. По-четверте, чи ж мені вам розказувати про віртуалізацію?
або використовувати систему, яка більш-менш однаково добре працює усюди (Ява, Python, Perl, HTML/JavaScript, etc. ).
Для вбудованих систем чудесно застосовують обидва підходи, і, судячи з усього, важливий параметр один - вартість реалізації конкретного проекту. А девелопери зроблять як потрібно, тільки знайдіть відповідних спеціалістів і заплатіть їм.
Цитата: Володимир Лісівка від 2008-12-22 18:26:30дуже смішно у випадку ОС-ки для вбудованих системНю-ню. Тоді поясніть мені астрономічну кількість нативного софта під, скажімо, WinCE. Ах да, всі хто його пише - ідіоти, не знають, що для повного щастя їм треба лише взяти яку-небуть жаву... І Джобс - повний кретин, бо не дозволяє розчудесну жаву ліпити на свої яблофони, а просуває свій SDK. Хоча це вже з іншої опери. Хе-хе...
дуже смішно у випадку ОС-ки для вбудованих систем
Цитата: Володимир Лісівка від 2008-12-22 18:26:30систем з високою вартістю і/чи складністюЩодо вартості. Що, для суперкомп'ютерів вартість розробки вища ніж ціна самого обладнання? Круто не знав. Значить, мені так тисяч сто на місяць недоплачують.
систем з високою вартістю і/чи складністю
Щодо складності. Нагадати історію Томмі і чому він загинув?
One Linux- and Java-powered entry, Tommy, failed to qualify after a chip failure caused the car to run into a wall at 70mph in a qualifying run, according to Charlottesville's Cavalier Daily. Tommy is sponsored in part by semiconductor company VIA.
Цитата: Володимир Лісівка від 2008-12-22 18:26:30Завжди не любив людей які ігнорують проблеми сумісності з сьогоднішнім і завтрашнім днем.Завжди не любив людей, які десятиліттями тягнуть на собі труп застарілих API, а зворотна сумісність все одно відвалюється. ...
Завжди не любив людей які ігнорують проблеми сумісності з сьогоднішнім і завтрашнім днем.
Розробники мають користуватися тим середовищем, яке дає їм (особисто їм) максимальну продуктивність в досягненні результату, чисто з комерційних міркувань.
якщо таких необхідних середовищ кілька - розробникам розірватися, чи що?
Не повірю.
1. На те і потрібні професіонали, щоб воно працювало "більш" а не "менш".
2. :-/ Це все мови високого рівня, універсальні, багатоплатформні, з віртуальними машинами.
3. :-/ Ну та, він тому і занесений в список варіантів рішення тому що він ним є.
4. Віртуалізація - це спосіб виконання першого варіанту рішення коли залізо фізично нездатне виконувати машкод цільової системи або/і коли легше запустити віртуалку ніж допилювати систему на якій сидиш до однакового стану.
Ну я - відповідний спеціаліст. Легше стало? :-)
В обох випадках, виробники ОС-ки заробляють на кінцевих користувачах, тому вільні альтернативи їхнім продуктам їм просто не потрібні так як це негативно вплине на їхній дохід. Це називається vendor lock-in, якщо хтось не в курсі.
Я не знаю, про які суперкомп’ютери йдеться, тому не можу сказати. Але у мене часто зустрічається ситуація, коли ліцензія на комерційний продукт коштує дорого, а треба під нього написати програму.
Ваша зарплата мене не стосується.
Нагадайте, будь ласка. Хоча б собі: http://www.linuxdevices.com/news/NS4678539635.htmlЦитатаOne Linux- and Java-powered entry, Tommy, failed to qualify after a chip failure caused the car to run into a wall at 70mph in a qualifying run, according to Charlottesville's Cavalier Daily. Tommy is sponsored in part by semiconductor company VIA.
Я взагалі-то написав про forward compatibility а не backward compatibility. :-/Forward compatibility (пряма сумісність? сумісність з майбутнім?) вимагає трохи думати наперед, слідувати стандартам, додавати в систему можливість розширення чи заміни функціональності (драйвери, додатки), відкривати код системи, і т.д.
2 lvm: та не нервуйте так. То Raven`а на Java-development пересадили, от він і дуріє потроху.
Модератор, або вичистіть тред і забаньте учасників - якщо, на вашу думку, тут порушуються правила. Або вступайте в дискусію і вкажіть де це я тут дурію. З обґрунтуванням, бажано. Чи у нас тут тепер форум виключно про скріншоти з цицьками?
А мене вона дуже сильно турбує. Ви мене просто налякали - невже мені не доплачують, а я не в курсі?=)
Я не кажу про порушення правил. Ну а приклад - це запитання таким і є. Окрім того, ось непогано:Цитата: Raven від 2008-12-22 23:08:36А мене вона дуже сильно турбує. Ви мене просто налякали - невже мені не доплачують, а я не в курсі?=)
Ну а російськомовну приватну розмову я сюди не викладатиму. Бо вона не для неповнолітніх, які тут трапляються. Але дурів там хтось на повну. Я ледь виліз з-під столу.Не подобається "дуріє"? Добре, хай буде "нервує"
Та не ламаю, я просто пояснюю пану Володимиру що до чого. Бо він, схоже, починає втомлюватись.Ну а приватні розмови - на те вони й приватні
З усім іншим теж приблизно все ясно... Але чого росте дельфі? Що, на ньому щось серйозне хтось ще пише?
Нє, пишуть (відносно) багато несерйозного - достатньо, щоб зайняти десяте (не таке уже й високе) місце.
І, чесно кажужи, досі не можу второпати, чому вона багатьом так стала впоперек горла. Для проекту середньої складності (база даних на кілька десятків таблиць + 5-10 різних клієнтів для неї для роботи у LAN/WAN) доволі зручне рішення.
Не всім же під суперкомп'ютери і кластери писати.
Востаннє бачив живого делфіста навесні. Але то був студент.
Цитата: miwa від 2008-12-23 22:53:41І, чесно кажужи, досі не можу второпати, чому вона багатьом так стала впоперек горла. Для проекту середньої складності (база даних на кілька десятків таблиць + 5-10 різних клієнтів для неї для роботи у LAN/WAN) доволі зручне рішення.Тому що придатна для написання тільки програм-одноденок, котрі принципово нікуди не можна перенести. Forward compatibility, про яку казав Володимир. Крім того, виробляє масу шкідливих звичок. Бачив я цей ахтунг - намалюють гуй, згенерять код і давай забивати колбеки плодами своєї мудрості. Потім розібратись в тому, що там вчверили, практично неможливо. Взагалі, за зав’язку бізнес-логіки на UI треба негайно бити металевою лінійкою по пальцях.
Цитата: miwa від 2008-12-23 22:53:41Нє, пишуть (відносно) багато несерйозного - достатньо, щоб зайняти десяте (не таке уже й високе) місце.Востаннє бачив живого делфіста навесні. Але то був студент.
Для початку - чому програми взагалі слід кудись переносити? Ні, я не прискіпуюсь, мені направду цікаво. Є, до прикладу, приблуда, написана на якійсь мові програмування під якусь платформу. Наприклад, калькулятор на джаві під мобілку. На біса її переносити на С під якийсь кластер чи промисловий верстат або на дельфі під оффтопний десктоп? Це я до того, що, як на мене, є просто гігантський прошарок програм, котрі потрібні лише там де вони є.
Ну а стосовно альтернативно мислячих індивідуумів, котрі пишуть на конкретній мові - це, як на мене, не свідчить погано про саму мову. І тому (знову ж таки - як на мене) не слід заносити дельфі у мінус те, що на ній пише величезна кількість початківців-віндузятників. Хай і пише крайньо погано - на те вони й початківці.
З.І. Не збираюсь захищати чи пропагувати будь-яку з мов програмування, бо кожна з них у вмілих руках приносить користь.
Це я випереджаю питання "а хто він такий і що собою являє, що так ревно оффтоп захищає?"
Головна проблема делфі - це те, що вона не навчає священному трепету перед загальноприйнятими code conventions, в широкому сенсі цього слова.