Автор Гілка: GNOME 2.28  (Прочитано 7531 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
Re: GNOME 2.28
« Відповідей #30 : 2009-10-02 17:52:29 »
є «невеличка» різниця: якщо мене посадять за французький чи китайський наутілус, то навіть без знання мови я по пам’яті зможу ним користуватися. а якщо мова європейська, то пункти меню нескладно зрозуміти, особливо якщо це слов’янська мова. щоб скористуватися «локалізованим» командним інтерфейсом, мені треба не тільки знати конкретну мову, а й здогадатися, як там перекладач додумався перекласти команди.
Ага, значить знання англійських команд у вбудовано на генетичному рівні а українські команди вчити доводиться? Згоден - непорядок.

Український вивід коман в оболонці ви сприймаєте нормально, а от на ввід ви чомусь хочете щоб оболонка сприймала тільки однією мовою, при чому не вашою, і не дай бог хтось в сусідньому терміналі почне набирати команди українською...

саме тому мови програмування, математичні формули та клавіатури юзають латиницю та є універсальними в усьому світі. замикатися в нашому кориті є сенс лише тоді, коли в нашій країні рівень технологій буде сягати японського чи корейського (і то, вони всі знають англійську і юзають її). а оскільки ми поки що «трохи» недотягуємо, то і в інтерфейсі бешу не буде літери «ї».
Про мови програмування я вже розказував. Математичні формули пишуться математичними символами (див. таблицю символів). Імена змінним та функціям, за традицією, дають грецькі або рідною мовою (якщо хто не знає грецької). Клавіатура в мене українська. Рівень технології у нас високий - на закордон програмуємо аж свистить.

Які ще аргументи будуть?
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #31 : 2009-10-02 19:00:10 »
Цитата
Які ще аргументи будуть?
які ще? у мене тільки один аргумент, взагалі-то, який ви сприйняли по-своєму. добре, переформулюю: що мені робити, якщо послідовність українськомовних команд не працює? Правильно, написати на linux.org.ua. Якщо там не допоможуть, то варіантів більше нема: в українському інтернеті є тільки цей сайт, вигуглити повідомлення про помилку неможливо через «локалізованість» і команд, і виводу.

Цитата
Рівень технології у нас високий - на закордон програмуємо аж свистить.
ну правильно. це випливає з універсальності команд, чи не так?

Цитата
при чому не вашою
а мова математики — чия? наша чи ненаша?
« Змінено: 2009-10-02 19:02:11 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #32 : 2009-10-02 19:09:56 »
які ще? у мене тільки один аргумент, взагалі-то, який ви сприйняли по-своєму. добре, переформулюю: що мені робити, якщо послідовність українськомовних команд не працює? Правильно, написати на linux.org.ua. Якщо там не допоможуть, то варіантів більше нема: в українському інтернеті є тільки цей сайт, вигуглити повідомлення про помилку неможливо через «локалізованість» і команд, і виводу.
+1 локалізована консоль інколи дуже заважає. :(

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #33 : 2009-10-03 01:00:58 »
Цитата
Які ще аргументи будуть?
export LANG=C
Не морочте голову надуманими проблемами.

Цитата
Рівень технології у нас високий - на закордон програмуємо аж свистить.
ну правильно. це випливає з універсальності команд, чи не так?
Звичайно.  Напр. If(ty_customer) { platy_babky(); } - як ви бачите, оператор "if" абсолютно універсальний. Рідну мову замовника знати не потрібно - достатньо розмовляти на Сі.

Цитата
при чому не вашою
а мова математики — чия? наша чи ненаша?
Китайська.
[Fedora Linux]