Автор Гілка: Випущено KDE 4.3.0  (Прочитано 4209 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Випущено KDE 4.3.0
« : 2009-08-04 19:33:58 »
Сьогодні Спільнота KDE оголошує про випуск "Caizen", (кодова назва KDE 4.3), у якому ви знайдете багато удосконалень, пов’язаних як з користуванням стільничним середовищем, так і з розробкою у ньому програмного забезпечення. У KDE 4.3 ви знайдете удосконалення унікальних можливостей, з якими ви вже мали змогу ознайомитися у попередніх випусках, а також нові можливості. Випуск KDE 4.2 було призначено для широкого кола звичайних користувачів, у KDE 4.3 ми пропонуємо вам стабільніший і повніший продукт, призначений для домашніх та малих офісів.
Оголошення про випуск
« Змінено: 2009-08-04 21:32:09 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Re: Випущено KDE 4.3.0
« Відповідей #1 : 2009-08-04 20:30:56 »
Цитата
У новому пришвидшеному варіанті «Системних параметрів» додано перегляд деревом для налаштування
Це слід розуміти так, що повернули деревовидну ліву панель, як було у KControl?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2009-08-04 20:35:59 »
Цитата
У новому пришвидшеному варіанті «Системних параметрів» додано перегляд деревом для налаштування
Так, тепер дуже нагадує старий «Центр керування». Власне, доки це було у playground, воно і називалося KControl4.
You're not alone
All used up

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #3 : 2009-08-04 21:12:46 »
Звучить оптимістично. А то у мене чомусь різка алергія на системні параметри в стилі MacOS.

Gu4

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-08-04 21:14:40 »
Нарешті!  :)  Як довго я чекав цього моменту!

Цитата

Для справжнього професіонала інструмент не має значення!  ;)

Gu4

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-08-04 21:21:06 »
Цитата
Звучить оптимістично. А то у мене чомусь різка алергія на системні параметри в стилі MacOS.
Впереше чую, певно, тому, що МакОС бачив лише на картинках.  :)
Не розумію, що поганого в такому стилі.

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #6 : 2009-08-04 22:06:49 »
Поганою є ситуація, коли нормальний інструмент або інтерфейс змінюють на гірший. Це називається словом "деградація".

SystemSettings, які були в 4-х кедах досі — це копія налаштувань з MacOS X. Її зробили латентні макофіли-гном’ятники в Убунту. Потім вона невідомо чим сподобалася кдешникам, в результаті чого kcontrol викинули заради цього яблучного закосу.

Проблема ж у тому, що деревовидна ліва панель дозволяє мати постійний доступ до основних груп налаштувань або навіть до всіх таких груп — в той час як у версії mac style такої панелі немає в принципі, тому доводиться зайві рази клацати на кнопку "назад". Випадків, коли справді доводиться, достатньо: коли треба здійснити різні налаштування, коли здається, що щось забув, коли просто треба перевірити налаштування. Отак і тицяєш туди-сюди, а всієї групи налаштувань не бачиш в жоден момент часу. Це і є деградація інтерфейсу.

Якщо ж ліва панель повертається, це означає, що здоровий глузд бере своє. Мабуть, оновлюся, погляну, що там наковбасили.

Іван

• Гість
« Відповідей #7 : 2009-08-04 22:14:57 »
Скажіть, будь ласка, чи можу я завантажити всі необхідні пакунки KDE 4.3.0 з ОС віндовс, щоб вдома обновити KDE на OC Debian Lenny 5.0 x64? Якщо так, то скажіть як, буду дуже вдячний.

Gu4

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-08-04 22:55:06 »
Прошу вибачення за попереднє повідомлення, трохи туплю.(певно, пора реєструватись, з усіма витікаючими можливостями редагування повідомлень :))
Проблема ж у тому, що деревовидна ліва панель дозволяє мати постійний доступ до основних груп налаштувань або навіть до всіх таких груп ? в той час як у версії mac style такої панелі немає в принципі, тому доводиться зайві рази клацати на кнопку "назад". Випадків, коли справді доводиться, достатньо: коли треба здійснити різні налаштування, коли здається, що щось забув, коли просто треба перевірити налаштування. Отак і тицяєш туди-сюди, а всієї групи налаштувань не бачиш в жоден момент часу. Це і є деградація інтерфейсу.
(з точки зору ергономіки) таки ваша правда. До виходу КДЕ4 користувався гномом, тому особливо питанням зміни KControl не переймався.

Цитата
Скажіть, будь ласка, чи можу я завантажити всі необхідні пакунки KDE 4.3.0 з ОС віндовс, щоб вдома обновити KDE на OC Debian Lenny 5.0 x64? Якщо так, то скажіть як, буду дуже вдячний.
Думаю, нічого в Вас не вийде, хіба що весь репозитарій завантажувати (такий собі зріз репозитарія). Хоча в Ленні, наче, окремий для КДЕ4 підключається... Якщо там оише КДЕ4, то можна спробувати, але завантажувати кілька гібайт... :-/
-----------
М.: Fixed.
« Змінено: 2009-08-04 23:22:08 від cadca »

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #9 : 2009-08-04 22:58:38 »
От що значить: не ходити за посиланнями. Там же все написано. Щоб завантажити бінарники, їх треба шукати в репозиторіях Debian-а (я їх не знаю, бо у мене інший дистр; пишуть про Unstable). Якщо ж тягнути у самих KDE, то там джерельні тексти, які ще треба буде скомпілювати. Я б не взявся, бо надто вже складна система.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #10 : 2009-08-04 23:11:16 »
Цитата
Вивантажуйте знімки вікон на служби зберігання зображень, зокрема Facebook, FlickR, ipernity і Picasa, і надсилайте їх до відповідних груп. Створюйте відеосюжети і вивантажуйте їх на YouTube, Blip.tv, Vimeo та інші служби.
Може розміщайте? Бо вивантажувати трохи не того...
Цитата
KDE можна звантажити як коди програм, а також у різноманітних бінарних форматах за адресою http://download.kde.orgкрім того, їх можна отримати на компакт-диску або у складі будь-якої з основних систем GNU/Linux і UNIX
І тут слід виправити.
Загалом дякую, дуже позитивна новина і якісний переклад! :)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #11 : 2009-08-05 06:52:58 »
Цитата
Вивантажуйте знімки вікон на служби зберігання зображень, зокрема Facebook, FlickR, ipernity і Picasa, і надсилайте їх до відповідних груп. Створюйте відеосюжети і вивантажуйте їх на YouTube, Blip.tv, Vimeo та інші служби.
Може розміщайте? Бо вивантажувати трохи не того...
Цитата
KDE можна звантажити як коди програм, а також у різноманітних бінарних форматах за адресою http://download.kde.orgкрім того, їх можна отримати на компакт-диску або у складі будь-якої з основних систем GNU/Linux і UNIX
І тут слід виправити.
Загалом дякую, дуже позитивна новина і якісний переклад! :)
Дякую!

На жаль, виправити без шкоди для стосунків з тим, хто за це відповідає, не вийде (я й без того відчуваю, що його трохи дістав). Ви б бачили, що з цим всім творилося (я міняв це протягом буквально хвилин, тому все вийшло трохи кривим). У наступному випуску врахую всі ваші побажання.

Хотілося б також подякувати всім, хто брав участь у підготовці цього випуску з української сторони: нашому координатору отцеві Іванові Петрущаку, нашим коректорам Дарії Малихіній та Миколі Шафоростову. Крім того, особлива подяка знову ж таки Миколі Шафоростову за його чудову програму Lokalize.
« Змінено: 2009-08-05 10:08:50 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній StarWolf

• Кореспондент
  • дописів: 109
  • Олхімік
« Відповідей #12 : 2009-08-05 09:35:56 »
До речі про функціонал. Підкажіть аплет для моніторингу стану заряду батареї UPS.
Дякую.
[Arch Linux] [Awesome WM]

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #13 : 2009-08-05 10:08:33 »
До речі про функціонал. Підкажіть аплет для моніторингу стану заряду батареї UPS.
Дякую.
Начебто KNutClient, але я не перевіряв (через відсутність UPS). Посилання на сторінці не працюють: доведеться встановлювати зі сховищ дистрибутива.
You're not alone
All used up

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #14 : 2009-08-05 10:23:44 »
Хотілося б також подякувати всім, хто брав участь у підготовці цього випуску з української сторони: нашому координатору отцеві Іванові Петрущаку

Хм. Може пробити Лінукс по церковним каналам? Накласти анафему на Віндовз, а Лінукс освятити. :-)
[Fedora Linux]