[newbie]
А можна в КДЕ4 вимкнути нафігдобіса всі плазмопожирачіресурсів?
//Користувач дебіен стейбл і КДЕ3
[/newbie]
Наскільки я розумію, це питання еквівалентне наступному: а можна вимкнути нафігдобіса все КДЕ4 і не користуватися ним?
Тьху, я думав графічні системи вже достатньо потужні для цього. А питання ж було досить просте... Ось мій варіант вирішення (він майже універсальний: дозволяє боротися з нафігадобіса пожирачами ресурсів у KDE (будь-яких випусків), клятими аплетами GNOME, незрозумілими віджетами Enlightenment і XFCE, ну і з клятими Fluxbox та Windowmaker як такими):
Ctrl+Alt+F3 (root + пароль або у прогресивних системах і так зійде)
init 3 (або у прогресивних системах sudo /etc/init.d/gdm stop)
Тепер ви можете переконатися, що ніщо не заважає бездіяльності вашої системи:
Закріпити ефект можна знесенням до біса пакунків kdm/gdm. В наш кризовий час ви зможете зекономити на ресурсах вашого комп’ютера. Уявіть собі: якщо комп’ютер працює і у графічному, і у текстовому режимах, він споживає принаймні у двічі більше ресурсів, ніж якщо працюватиме лише у текстовому або лише у графічному режимі! Якщо вимкнути графічний режим, можна сміливо переходити з 64-розрядного режиму процесора на 32-розрядний (а може навіть 16 або 8-розрядний). При цьому зношується лише одна половина (або навіть менша частина) процесора, — інша залишається неушкодженою. Потім ви зможете поміняти місцями ці частини (або навіть ядра, якщо ваш процесор має два або більше ядра) і вдвічі продовжити життя процесора!
Всі вищенаведені методики підлягають закону про авторські та суміжні права та про ветеринарну медицину. Автор залишає за собою права на подальше обдумування раціоналізацій на зразок висмикування непотрібних планок пам’яті під час роботи комп’ютера з метою економії ресурсів.