Цитата: vitre від 2009-10-31 18:03:07Цитата: romi від 2009-10-31 17:53:34Ні, ви не праві, мікроядро краще за монолітне.І які конкретно воно має переваги в контексті мобілок?Так каже Таненбаум ©
Цитата: romi від 2009-10-31 17:53:34Ні, ви не праві, мікроядро краще за монолітне.І які конкретно воно має переваги в контексті мобілок?
Ні, ви не праві, мікроядро краще за монолітне.
$ ps ax | fgrep '[' | wc -l45
Для прикладу, можна подивитися на сучасне ядро Лінукса: Код: [Вибрати]$ ps ax | fgrep '[' | wc -l45Якщо це не мікроядерна архітектура, то я балерина.
Цитата: Володимир Лісівка від 2009-11-03 11:49:36Для прикладу, можна подивитися на сучасне ядро Лінукса:Код: [Вибрати]$ ps ax | fgrep '[' | wc -l45Якщо це не мікроядерна архітектура, то я балерина.мікроядра, як правило, не містять в собі драйверів, окрім хіба що декількох критичних:$ ls -l /usr/src/linux-`uname -r`/drivers |wc -l87і це лише каталогів, драйверів всередині сотні
Для прикладу, можна подивитися на сучасне ядро Лінукса:Код: [Вибрати]$ ps ax | fgrep '[' | wc -l45Якщо це не мікроядерна архітектура, то я балерина.
напевне немає чисто мікроядерного ядра і чисто монолітного, але так можна знайти якийсь атрибут, щоб і офтопік наноядром назватиP.S. І де тепер можна подивитися на фото Володимира в пачці?
Те, що драйвера лежать в одному архіві з кодом ядра, нічого не значить. А от те, що деякі драйвера і підсистеми крутяться в окремих процесах прямо вказує на мікроядерну архітектуру, як і черги повідомлень.
Ну я бальними танцями займаюся, так що частково — я балерун.
то може Ви знаєте як та «пачка» українською? бо зізнаюся, не знайшов
Цитата: Володимир Лісівка від 2009-11-04 00:57:39Ну я бальними танцями займаюся, так що частково — я балерун.а linux теж деякі речі з мікроядер вживає, так що частково це теж мікроядро… але дуже частково