Автор Гілка: Go - нова мова програмування від Google  (Прочитано 4153 раз)

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 489
Google створив нову експериментальну мову програмування. Призначена в першу чергу для написання великих серверних програм. Як обіцяють він здатен скоротити час компіляції з декількох хвилин до декількох секунд (в порівнянні з С++) за рахунок системи модулів і явного вказання залежностей і по швидкодії наближається до С. Присутні garbage collector і goto.
Цитата
"Go is a great language for systems programming with support Relevant Products/Services for multiprocessing, a fresh and lightweight take on object-oriented design, plus some cool features like true closures and reflection," the Go team said.
Джерело http://www.sci-tech-today.com/news/Go-Programming-Language-Available/story.xhtml?story_id=023002T7GHM6
http://golang.org/
« Змінено: 2009-11-12 21:40:16 від xuser13 »
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
Re: Go - нова мова програмування від Google
« Відповідей #1 : 2009-11-12 20:48:16 »
Цитата
Google створила нову експерементальну мову програмуваня.
Експериментальну
Програмування

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2009-11-12 21:26:21 »
відколи це в нас Ґуґл жіночого роду?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #4 : 2009-11-12 23:25:33 »
сирувате воно якесь, лише швидке компілювання (головна перевага), мене навіть не примусить вчити нову мову, а решти важливих переваг я не побачив
наслідування не підтримується (принаймні напряму), тобто повноцінною мовою воно не стане

загальне враження: не вразило
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #5 : 2009-11-13 18:01:10 »
сирувате воно якесь, лише швидке компілювання (головна перевага), мене навіть не примусить вчити нову мову, а решти важливих переваг я не побачив
наслідування не підтримується (принаймні напряму), тобто повноцінною мовою воно не стане

загальне враження: не вразило

+1.

Те саме тут. "Go", go away...

Відсутній Mykola

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
« Відповідей #6 : 2009-11-15 20:06:43 »
лише швидке компілювання (головна перевага), мене навіть не примусить вчити нову мову, а решти важливих переваг я не побачив
А мені дуже сподобалась мова; порівняно з С там не лише швидка компіляція; Ще є goroutines, chanells. а ще garbage collector, високорівневі типи даних - map, зрізи (slices) - це не те саме що масиви в сішці,функція може без всякої магії повертати декілька значень (slice). і при тому всьому вона тільки на 10-20 відсотків повільніша від С (так пишуть на сайті);
Щодо наслідування: Є така штука як zope3 і zca (zope component architecture) - воно страшенно модне, популярне, всі його хвалять і використовують; але там наслідування як таке не використовується; замість наслідування використовуються інтерфейси/адаптери;

Відсутній Mykola

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2009-11-15 20:17:22 »
Взагалі мені ця мова дуже сильно нагадує пітон; такий собі пітон але дуже швидкий і  підтримує багатопоточність на синтаксичному рівні; що ще треба для щастя?

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #8 : 2009-11-16 04:38:00 »
що ще треба для щастя?
Її популярність.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #9 : 2009-11-18 23:36:10 »
Не сподобалися відсутніcть механізму обробки помилок і виняткових ситуацій і дурне узгодження про іменування функцій — публічні функції мають писатися з великої літери.
Незарах.
« Змінено: 2009-11-19 00:50:23 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Mykola

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2009-11-19 00:10:13 »
Механізм обробки ексепшинів частково компенсується тим що функція може повертати більше одного значення (слайс); перший елемент може бути значенням а другий - значенням помилки; nil - відсутність помилки. Так вони роблять всюди в своїй стандартній бібліотеці; Щодо великих букв - ну то синтаксис такий; не було б великих букв - було б щось інше. Тай великі букви використовуються тільки в інтерфейсній частині програми - по ідеї не часто; всю реалізацію можна писати маленькими буквами тому не бачу в тому нічо страшного.
Пробував написати на ній мінімальний хелловорлд; Єдине що не сподобалось і не знашов як то виправити так це те що якщо оголосив якусь змінну то її обовязково потрібно використати, інакше програма не компілюється; не дозволяється навіть імпорт модуля який не використовується. якщо імпортнув модуль - потрібно з нього якусь функцію викликати;

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #11 : 2009-11-19 01:02:33 »
Механізм обробки ексепшинів частково компенсується тим що функція може повертати більше одного значення (слайс); перший елемент може бути значенням а другий — значенням помилки; nil — відсутність помилки. Так вони роблять всюди в своїй стандартній бібліотеці;
Так роблять і в Сі — значення окремо, код помилки окремо. І всі від того плюються. Навіть у Баші є «set -e» і «trap».

Щодо великих букв — ну то синтаксис такий; не було б великих букв — було б щось інше. Тай великі букви використовуються тільки в інтерфейсній частині програми — по ідеї не часто; всю реалізацію можна писати маленькими буквами тому не бачу в тому нічо страшного.
Коли почнете імпортувати функції з Сі-шних бібліотек — ото посміємося. :-)

Пробував написати на ній мінімальний хелловорлд; Єдине що не сподобалось і не знашов як то виправити так це те що якщо оголосив якусь змінну то її обовязково потрібно використати, інакше програма не компілюється; не дозволяється навіть імпорт модуля який не використовується. Якщо імпортнув модуль — потрібно з нього якусь функцію викликати;
Це не так і погано — сміття менше.
[Fedora Linux]

Відсутній Mykola

• Новачок
  • *
« Відповідей #12 : 2009-11-19 03:54:37 »
Цитата
Коли почнете імпортувати функції з Сі-шних бібліотек — ото посміємося.
там є така штука http://golang.org/cmd/cgo/ . Сішні функції викликаються з пакету "C". пробував імпортнути таким чином C.printf - не відкомпілювалось - шось казало про "..." - напевно не вміє імпортувати ф-ції які мають довільну кількість аргументів. Попробував функцію C.exit; Сішні і *.go файли згенерувались; Вдалось відкомпілювати їх але злінкувати не подужав.

Цитата
Так роблять і в Сі — значення окремо, код помилки окремо. І всі від того плюються
Ну в сішці здається тільки через глобальні змінні(чи я помиляюсь?); тут все вкупі; Ніби мало би бути зручніше. Зрозуміло що з ексепшинами краще; Десь на http://golang.org було написано що ексепшини пізніше можливо зявляться.
Цитата
Це не так і погано — сміття менше.
То троха незручно при відлагодженні. Коли я закоментував якийсь рядок, а в тому рядку був єдиний виклик функції з якогось модуля і той модуль більше ніде не використовується то щоб відкомпілювати файл мені треба йти ще на початок і коментувати імпорт того модуля а потім розкоментовувати (знов в двох місцях).
А взагаліто не знаю; нічого крім програмки на ~50 рядків на гоу не писав.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #13 : 2009-11-20 02:58:12 »
Мені, щоб аргументовано відповісти, потрібно добряче поколупати це Го, а в мене часу на це нема. :-(
[Fedora Linux]