Автор Гілка: Проекту UALinux виповнюється 1 рік  (Прочитано 9821 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Проекту UALinux виповнюється 1 рік
« Відповідей #15 : 2010-03-21 17:04:27 »
Звісно, не будем. Оптимізуєм лише ядра тайті лише якщо ду-уже потрібно. Сила дженти в конфігурованості в принципі, а не лише під конкретну машину.
цікаво тоді мені, чому на обчислювальних кластерах — там, де оптимізація коду під конкретну архітектуру, є дійсно важливою, ставлять переважно редхето-подібні дистри (RHEL, CentOS, Scientific Linux) або SuSe?  

А тому, що компіляція ядра і базової системи на кожній машині є абсолютно безсенсовною, тому ставлять те, що «just works» і працює стабільно. А компілюють той софт, для якого ebuild-ів, як правило, не існує. Старим добрим ./configure і make-ом (цікаво, чи існує софт, для якого схема ./configure; make; make install працює відразу?) .
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Проекту UALinux виповнюється 1 Рік.
« Відповідей #16 : 2010-03-21 17:11:23 »
fork bomb, lol.
З ними можна боротись адміністративними засобами.
А ще атішні драйвери. Але з ними теж можна справитись адміністративними засобами - не ставити.

цікаво тоді мені, чому на обчислювальних кластерах — там, де оптимізація коду під конкретну архітектуру, є дійсно важливою, ставлять переважно редхето-подібні дистри (RHEL, CentOS, Scientific Linux) або SuSe?
Ага. А генту - це банальна фалометрія. Її використання додає +5см до довжини.

Старим добрим ./configure і make-ом (цікаво, чи існує софт, для якого схема ./configure; make; make install працює відразу?) .
scons=)

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #17 : 2010-03-21 17:11:43 »
А чим конфігурованість Gentoo в принципі відрізняється від конфігурованості Debian?
Про USE-прапорці коли небуть чули?

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #18 : 2010-03-21 18:16:01 »
А генту - це банальна *****. Її використання додає +5см до довжини.
Хтось забув, що знаходиться в культурному середовищі  :P
В Дженти є свої переваги, є і недоліки і нема чого на неї котити діжку, як на Офтопік.
Між іншим, більшу частину свого часу проц на домашньому (і не тільки) ПК просто простоює - тому зайва пара годин компіляції на місяць погоду в продуктивності використання комп'ютера не роблять.
Мабуть Chtulhu мав смправу з новачками джентушниками - вони кого завгодно дістати можуть  [smiley=laugh.gif]
« Змінено: 2010-03-21 18:41:35 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #19 : 2010-03-21 18:40:24 »
А чим конфігурованість Gentoo в принципі відрізняється від конфігурованості Debian?
Про USE-прапорці коли небуть чули?
А попередні пости в цьому треді пан читав?
Про USE-прапорці я не тільки чув, я колись навіть ними бавився. Роздрукував їх список, почитав, повикреслював що мені не треба, повписував. На все про все пішов вечір. На один комп'ютер.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
« Відповідей #20 : 2010-03-21 18:46:23 »
На все про все пішов вечір. На один комп'ютер.
Одразу відчувається неджентушник  ;)
Якщо мова йде про групу компів - знею зовсім інші методи роботи. Ну ніхто не буде для кожного компа вибирати свої прапорці, коли компи ідентичні і задачі покладено на них однакові: гепнуть одним архівом і відтюнять при потребі.

Пояснюю на пальцях: відкомпілити програми можна і для вимкненого комп'ютера   ::)
« Змінено: 2010-03-21 18:47:58 від serg_ik »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #21 : 2010-03-21 20:07:13 »
А якщо не ідентичні? Скажімо, різношерстне залізо та і призначення різне. Бухгалтеру треба одне, інженеру - інше, на сервер - третє і т. д.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #22 : 2010-03-21 20:10:47 »
раз тут вже пішов такий офтоп, запитання: чи є економія часу від пришвидшення скомпільованої програми більшою за час, витрачений на саму компіляцію, чи процес компіляції просто додає внутрішнього дзену?
Fedora 35 (x86-64)

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #23 : 2010-03-21 20:24:55 »
Залежить від того скільки ви тією програмою будете користуватись.

• Літератор
« Відповідей #24 : 2010-03-21 22:47:10 »
раз тут вже пішов такий офтоп,
Не офтоп: при бажанні джентушний шмат можна відрізати і перемістити в джентушну гілку.

запитання: чи є економія часу від пришвидшення скомпільованої програми більшою за час, витрачений на саму компіляцію, чи процес компіляції просто додає внутрішнього дзену?
Це - однобокий погляд на проблему. Компіляція на машині користувача може і не прискорити програму (якшо вона проста до неможливості) компіляція на машині користувача дозволяє зібрати свій дистрибутив. Або іншими словами: натиск тут робиться на можливість конфігурування. Шляхом контролю прапорців USE та дозволених масок пакетів (це щось тимпу скакання між стейблом і анстейблом в дебіені, але тут можливе змішування).
Крім іншого Джента зручна для навчання: стільки всього вивчиш, поки награєшся.
А так джентушники - такі ж звичайні люди, як і інші лінуксоїди  ;)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2010-03-21 22:58:23 »
Між іншим, більшу частину свого часу проц на домашньому (і не тільки) ПК просто простоює - тому зайва пара годин компіляції на місяць погоду в продуктивності використання комп'ютера не роблять.
поставте SETI@Home, від цього хоч користь буде для науки.

Цитата
раз тут вже пішов такий офтоп, запитання: чи є економія часу від пришвидшення скомпільованої програми більшою за час, витрачений на саму компіляцію, чи процес компіляції просто додає внутрішнього дзену?  
цього ніхто не рахував :). ґентушники — вони як «зелені». Ті теж підтримують «екологічний» транспорт а ля електромобілі, не здаючи собі справи порахувати, скільки додаткових атомних, теплових та інших ЕС треба побудувати, щоб повністю замінити бензин на електрику. І порахувати, чи дійсно заміна токсичних викидів з двигунів внутрішнього згоряння на токсичні викиди від ЕС дійсно сприяти покращенню стану навколишнього середовища.

PS я насправді нічого не маю ані проти Ґенту, ані проти електромобілів. Просто це порівняння ілюструє, що до всього треба підходити без фанатизму. Неможливо ані поставити на 100% комп’ютерів gentoo через його специфіку, ані це не було б доцільно. Так само з іншими речами.
« Змінено: 2010-03-21 23:06:08 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #26 : 2010-03-21 23:03:17 »
І не подумаю: в мене трафік лімітований.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #27 : 2010-03-21 23:03:43 »
(це щось тимпу скакання між стейблом і анстейблом в дебіені, але тут можливе змішування).
aptitude -t experimental install packagename
Я так більше року тому з сіда ООо3 ставив, попри те, що все інше було з Lenny.

Ага, ставити Дженту для того, щоб граючись її вивчати. Я краще пограюся в HoMM III.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #28 : 2010-03-21 23:09:13 »
Цитата
це колись мене мотивувало, щоб її таки поставити, але щось не склалося. Для навчання таки да.

• Літератор
« Відповідей #29 : 2010-03-21 23:16:10 »
Справжній джентушник - той, хто пройшов випробування Джентою  8-)
А не той, хто поставив Дженту  ;)

Ніхто не примушує ставити дженту по рознарядці чи вказівці партії  :P

/me вже забув, коли останній раз набирав emerge в консолі  ;D
(систему оновлював позавчора)
« Змінено: 2010-03-21 23:20:36 від serg_ik »