Залежить від того скільки ви тією програмою будете користуватись.
я можу більше повірити в інші аспекти наведені вище:* конфігурація* навчанняале, тут знову:- наскільки власноручне підрихтування програм допомагає життю? за винятком дуже окремих випадків майже не допомагає- наскільки важко підрихтувати/перезібрати одну-дві програми з півтори тисячи встановлених в іншому дистрі? може на 2 хв довше, думаю набагато більше часу в користувача піде на те, щоб розібратися що ця програма жере і чим її можна вдосконалити, на це можуть піти години, якщо не днінавчання теж мені видається сумнівним, чому тут навчаєшся:- програмуванню? ні- ефективному використанню програм? ні- підкручуванню прапорців і збірці ПЗ? угу; але за межами супроводу пакунків для якогось дистру ці знання мають обмежене застосування
Ну, не знаю, в мене xmonad запускався надзвичайно швидко, та-й працював реактивненько.
Воно так допомагає, що цю допомогу не помічаєш, поки не підеш під завчасно склепаний дистр.Іноді пакети "заклинює" -- тоді можуть згодитись додаткові знання.
Що таке ефективне використання програм? Якийсь збочений критерій для користувача. Не залежно від дистру можна вивчити лише ті програми, якими користуєнся.
Гента починає нормально себе вести лише в умілих руках - вміння користуватись гентою і виховується
Не хочу Хаскеля вивчати. Хоч яч і з Луа взагалі не розібрався.
тобто гента хороший дистр, бо виховує вміння користуватися собою?..
а можна приклад «заплішування» пакунку? бажано з негентушного дистру?
ефективне використання програм, це коли щось не працює або працює не так/заповільно, знаєш в який журнал подивитися, які параметри системи аналізувати і які конфіги підкрутити; з мого досвіду, в ефективне використання програм практично не входить перекомпіляція програм і пакунків (якщо, звичайно, користувач не займається розробкою), практика перезбірки була конче потрібною в кінці 90-х - на початку 2000-х, але не зараз
Во, а пропонуєте тубільцям освоювати дженту. А вони це хочуть?
Але тут теж час на компіляцію вже витратили за тебе фахівці.
Ви мабуть не пробували Федору оновлювати з Інтернет, точніше, робити стрибок між версіями. Юм весь час казиться і доводиться вже на пряму rpm-ом проблеми вирішувати.
Звичайно хочуть: ще й не таких нюбів вона манила своєю красою.
Ну, Федору я дійсно не пробував оновлювати, а от в Debian двічі стрибав на наступну версію. Не скаржуся.
доброзичливий друг підсунув мені Gentoo
Рекомендую: відчуття бета тестера гарантовано.
Її треба не підсовувати -до неї треба дійти